Napisano 16 Lipiec 200817 l Trudno nazwac to newsem, bo 11.07.2008 film ten zago艣ci艂 w kinach za oceanem, ale chcia艂em si臋 podzieli膰 informacj膮, 偶e now膮 cz臋艣膰 Hellboya w艂a艣nie si臋 ukaza艂a. 聽 kino (USA): 11.07.2008, Universal kino (Polska): 05.09.2008, UIP 聽 www.hellboymovie.com
Napisano 16 Lipiec 200817 l Efekty z tego co wida膰 z trailer贸w bardzo fajne, jedynka mia艂a bardzo porz膮dne. 聽 Dzi臋ki za newsa!
Napisano 16 Lipiec 200817 l W takim razie musze ogl膮dn膮膰 sobie HellBoy-a cz臋艣c pierwsz膮 . Mam nadzieje , 偶e film jest dobry . Je艣li nie min臋 si臋 z oczekiwaniami to wybieram si臋 na II :) Edytowane 16 Lipiec 200817 l przez Iker Eastern
Napisano 16 Lipiec 200817 l Tak mi si臋 jako艣 dziwnie wydaje, 偶e Ron Perlman urodzi艂 si臋 po to, by zagra膰 Hellboya. :D
Napisano 16 Lipiec 200817 l aspenboy -> a i owszem ale te偶 偶eby pod艂o偶y膰 g艂os do Fallouta jako narrator. Ech ta s艂ynna kwestia "War... war never changes"
Napisano 16 Lipiec 200817 l Leru: owszem - dla tych dw贸ch r贸l ;) 聽 Mnie si臋 akurat jedynka Hellboya bardzo podoba艂a.
Napisano 17 Lipiec 200817 l Mr Pank - pozwol ze zgadne - nie dopatrzyles sie tam martyrologii, glebi i mrocznych retrospekcji targanych rozterkami bohaterow? Uwazasz, ze amerykanskie kino jest zenujaco plytkie a juz zwlaszcza ekranizacje komiksow? Poza tym nie umywa sie to do kina offowego albo takich wspanialych dziel jak "Katyn"? 聽 No bo czego do cholery mozna sie bylo spodziewac po tym filmie czego by tam nie bylo? Efekty dobre, niezla akcja... Nie wiem. 聽 Przypomina mi to oburzenie na film "300", ze gejowski bo wojownicy sa umiesnieni (pewnie mieli byc obtluszczeni badz chudzi... Jak to wojownicy LOL) i w samych majtkach biegaja (podczas gdy Spartanie nie uzywali nawet tych gatek, wiec i tak zlagodzili :D) Cos jak isc na hamburgera i potem narzekac ze nie przypominal steku a la Chateaubriand...
Napisano 17 Lipiec 200817 l no ja to w艂a艣nie po filmie polubi艂em hellboya (wstyd przyzna膰, 偶e go wcze艣niej nie zna艂em). I nawet sobie dwie ksi膮偶ki o nim przeczyta艂em (no i 偶adnego komiksu). A zwiastun mi si臋 podoba艂, nawet zauwa偶y艂em pewien grymas zastanowienia na twarzy 'diabe艂ka' jak ok艂ada艂 swoich przeciwnik贸w ;)
Napisano 17 Lipiec 200817 l Po klikni臋ciu na kt贸r膮艣 z postaci mo偶na zobaczy膰 jeszcze kr贸tkie filmiki :)
Napisano 17 Lipiec 200817 l Ale wszyscy tu dobrze wiedz膮 , 偶e zwiastun jest zawsze wypas a film niezbyt . Ogl膮dn臋 go nied艂ugo wi臋c napisze wam moj膮 opini臋.
Napisano 17 Lipiec 200817 l Autor pod tym adresem mo偶na w pelni legalnie obejrzec film jak i wiele innych http://www.watch-movies.net/movies/hellboy_ii_the_golden_army/ 聽 jest to tylko wersja kinowa, takze jak chce sie obejrzec wszytkie efekty specjalnie polecam pojsc do kina, zawsze warto, ;)
Napisano 17 Lipiec 200817 l Nezumi -> a pozwol臋 sobie si臋 wtr膮ci膰 i przyzna膰, 偶e pleciesz bzdury ;) Zestawmy dla przyk艂adu dwa filmy sensacyjne: Die hard vs Ryzykanci (z Jean Claudem Van Damem). Oba to filmy akcji oba s膮 pozbawione drugiego dna, w obu si臋 zabijaj膮, w obu chodzi o rodzin臋, w obu g艂贸wny bohater rozwala ca艂膮 armi臋 rzezimieszk贸w. 聽 Mimo wszystko Die hard to dobry film akcji, Ryzykanci le偶膮 sobie g艂臋boko na dnie. Czemu? Bo filmy akcji te偶 dziel膮 si臋 na te dobre i te z艂e, a to, 偶e nie ma rozterek bohatera wcale nie definiuje czy film jest dobry czy nie.
Napisano 17 Lipiec 200817 l Ron Perlman - hellboy... jako艣 艣rednio widz臋 powi膮zanie... ale fajnie to wygl膮da, troch臋 taki HarryPotter... Ron bardziej mi si臋 koja偶y z marynarzem jak w Mie艣cie zaginionych dzieci. 聽 wybior臋 si臋 chyba na to.. trailery ciekawe, mo偶e dowcip kuleje troch臋 tylko. 聽 pozdrawiam.
Napisano 18 Lipiec 200817 l n(..) I nawet sobie dwie ksi膮偶ki o nim przeczyta艂em (no i 偶adnego komiksu). (..) 聽 No to Ci臋 omin臋艂o najlepsze :D 聽 sly: tak, w "Mie艣cie..." r贸wnie偶 mia艂 艣wietn膮 rol臋, ale jako艣 nie widz臋 innego aktora w roli hellboya, g艂贸wnie ze wzgl臋du na aparycj臋 ;)
Napisano 18 Lipiec 200817 l Leru - jeszcze mi powiedz gdzie widzisz powiazanie pomiedzy Hellboy'em oryginalnym i jakoscia jego ekranizacji a tym twoim porownaniem :D 聽 Chodzi mi nie o to ze dwa rozne filmy o podobnej tresci i w podobnym gatunku moga byc roznej jakosci - to tak oczywiste ze boli. Pije do tego ze czesto ludzie nie wiedza na co ida do kina i potem narzekaja. Wystarczy posluzyc sie przykladem SinCity - rewelacyjnej ekranizacji komiksu Millera, na ktora "masowy odbiorca" z serii "pojde se na piwo i do kina przy sobocie..." wylewal pomyje nie majac bladego pojecia skad taki a nie inny wyglad filmu. Jeszcze czesciej slysze "ale plytki ten film" jak ktos byl na Spidermanie na przyklad - a czego do cholery sie spodziewal?! Abstrachujac od tego - wiecej jest glosow na TAK niz na NIE jesli chodzi o Hellboya bo to zwyczajnie byla calkiem zgrabna ekranizacja oryginalu. Edytowane 18 Lipiec 200817 l przez Nezumi
Napisano 18 Lipiec 200817 l Ja Hellboya uwielbiam. Za rewelacyjn膮 gr臋 Pearlmana przede wszystkim, ale nie tylko. Dw贸jeczk臋 obejrz臋 musowo.
Napisano 18 Lipiec 200817 l Leru i Nezumi odnosz臋 wra偶enie, 偶e obaj macie takie samo zdanie tylko je r贸偶nie wyra偶acie i w dodatku si臋 wzajemnie nie rozumiecie :D
Napisano 18 Lipiec 200817 l Leru i Nezumi odnosz臋 wra偶enie, 偶e obaj macie takie samo zdanie tylko je r贸偶nie wyra偶acie i w dodatku si臋 wzajemnie nie rozumiecie :D Niewykluczone.
Napisano 18 Lipiec 200817 l Nezumi -> a to w komiksie by艂 szargany takimi mrocznymi my艣lami? ;) Nie wiem, nie czyta艂em komiksu. 聽 To moje por贸wnanie odnosi si臋 do filmu samego w sobie. Spider-mana znam bardzo dobrze, film mia艂 wiele przek艂ama艅 ale to nie jest tak bardzo istotne bo w filmie nie mo偶na pokaza膰 wszystkiego co w komiksie by艂o bo by si臋 taki tasiemiec zrobi艂, 偶e szok. Spider-man mimo swoich przek艂ama艅 nie by艂 taki zn贸w do bani. Ot przyjemny film. 聽 Hellboy te偶 jest przyjemny, jako film. Pomijam kwestie zgodno艣ci z komiksem.
Napisano 20 Lipiec 200817 l Nez... - jedynka mieni艂a sie wszystkimi kolorami t臋czy, tanimi tekstami i beznadziejnymi efektami, a scena w kt贸rej Hell skaka艂 po zawalaj膮cym sie mo艣cie doprowadza艂a mnie do 艣miechu.To kolorowa bajka dla 8latk贸w, film bez klimatu kt贸ry zabija prawdziwy charakter hella chocia偶 Ron Perlman pasuje idealnie do tej roli tak, oczekuje czego艣 wi臋cej bo takie mam wymagania dw贸jki nie ogl膮da艂em, poczekam na lepsz膮 jako艣膰 ale nie spodziewa艂bym sie prze艂omu pzdr....
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto