Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Postanowiłem zrobić czołg, i wyrenderować go w Brazilu. Tak, wiem co powiecie, nie dość że Lamer to jeszcze za Brazila sie bierze :D.

Nic to, jak mawiał pan Wołodyjowski, kilka cennych rad, które być może otrzymam może się przydać w przyszłości.

Na tej stronce http://aimsouth.republika.pl umieściłem próbne renderingi.

Natomiast przy modelowaniu wspierałem się tymi dwoma obrazkami (patrz poniżej)

• Odpowiedzi 17
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Sami tego chcieliście. Czołgami się troszeczkę interesowałe, więc wolałbym nie oceniać. Ale tak:

-rolki podtrzymujące powinny być bardziej rozstawione;

- tylne koło napędowe ma za małe zęby:);

- gąsiennica jest za cienka i nie widać szpilek:).

A ogólnie to fajny ten czołg. Coś mnie się zdaję, że to z AMX pochodzi :)

Tylko pamiętaj, że ma być coś z Sci-fi.

Napisano

Fajny ten twój czołg:). Tylko gąsiennice jakoś tak dziwnie wyglądają, cóż może poprostu tylko mi się tak wydaje.

Pozdrawiam: Lucas

Napisano

Nie chodzi mi o to że za cienkie s±, ten bieżnik jest jakby to powiedzieć za mało zagęszczony, te klocki czy co tm na g±siennice s± jak namój gust troche a duże.

Napisano

Gąsienice mają takie wystające gruntozaczepy. To jest po to żeby się gąsienica po podłożu nie przemieszczała. A poza tym to gąsienice powinny być bardziej rozczłonkowane, tak żeby było widać poszczególne ogniwa. Bo inaczej to będzie wyglądać jakby były z gumy.

Napisano

No jak dla mnie bobmba, przeciez to ma wyglądać a nie jeżdzić, tzn to jest moj poglad na ten temat a kazdy moze miec inny, no nie?

Po dodaniu teksturek i wsadzeniu w jakas ciekawa scene bedzie git

Napisano

a mi sie wydawalo ze praca ma miec scisle powiazania z SF :o . Model calkiem, calkiem tylko troche malo szczegolow, ale przypuszczam ze zamierzasz to nadrobic tekstura :), ile faceow? That\'s all for now. Greetz :D

Napisano

Przecież jak nie mówiłem, że mi się model nie podoba:) Chciałem tylko wskazać błędy w konstrukcji. Podczas modelowania trzeba zwrócić uwagę na szczegóły, które urealni± rendering:)

Napisano

Nie chodziło mi o zwykłe szczegółu. Chodziło mi o takie tworzenie szeczgółów obiektu, żeby był rzeczywisty. Tak jak w tych ogniwach g±sienicy:). Nie zrobiłe¶ nic coby wystawało z g±sienicy. To tak jakby zrobić oponę z torusa. Może i będzie fajnie wygl±dać po nałożeniu tekstury, ale co najwyżej jako opona w formule 1, kiedy deszcz nie pada. Trzeba pamiętać o takich szczegółach:)

P.S. powtarzam czołg mi się podoba:)

Napisano

Stosując się do \" reklamacji \" gąsielnic mego tanka ( tatanka ...gdzie ja to już słyszałem :-) ), przerobiłem trochę wyżej wymienione fragmęty mego wehikułu.

Zapraszam na http://www.aimsouth.republika.pl

Nie umieszczam tutaj żadnych grafik, bo straszie długo się później wczytuje forum, a zdażają się przypadki (trudno to nazwać przypadkami, gdyż jest tak bardzo często), że chodź długo czekam to nie wgrywają się obrazki zamieszczone na forum przez innych \" artystów \" ;)

Co doprowadza mnie do zrozumiałej wściekłości wrrrrrrrrr

Napisano

a wylot rakiety wyglada troche jak gumowy - kojarzy mi sie z takim urzadzeniem do odtykania zapchanych zlewow... ;)

fajne modeliki

pozdro

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności