BlackButterfly Napisano 18 Listopad 2002 Napisano 18 Listopad 2002 Postanowiłem zrobić czołg, i wyrenderować go w Brazilu. Tak, wiem co powiecie, nie dość że Lamer to jeszcze za Brazila sie bierze :D. Nic to, jak mawiał pan Wołodyjowski, kilka cennych rad, które być może otrzymam może się przydać w przyszłości. Na tej stronce http://aimsouth.republika.pl umieściłem próbne renderingi. Natomiast przy modelowaniu wspierałem się tymi dwoma obrazkami (patrz poniżej)
Bacry Napisano 18 Listopad 2002 Napisano 18 Listopad 2002 Sami tego chcieliście. Czołgami się troszeczkę interesowałe, więc wolałbym nie oceniać. Ale tak: -rolki podtrzymujące powinny być bardziej rozstawione; - tylne koło napędowe ma za małe zęby:); - gąsiennica jest za cienka i nie widać szpilek:). A ogólnie to fajny ten czołg. Coś mnie się zdaję, że to z AMX pochodzi :) Tylko pamiętaj, że ma być coś z Sci-fi.
Lucas Napisano 18 Listopad 2002 Napisano 18 Listopad 2002 Fajny ten twój czołg:). Tylko gąsiennice jakoś tak dziwnie wyglądają, cóż może poprostu tylko mi się tak wydaje. Pozdrawiam: Lucas
BlackButterfly Napisano 18 Listopad 2002 Autor Napisano 18 Listopad 2002 no.....gąsielnice są cienkie.............eeeee ...bo to jest .... --czołg lekki ! -- :D
Lucas Napisano 18 Listopad 2002 Napisano 18 Listopad 2002 Nie chodzi mi o to że za cienkie s±, ten bieżnik jest jakby to powiedzieć za mało zagęszczony, te klocki czy co tm na g±siennice s± jak namój gust troche a duże.
Bacry Napisano 19 Listopad 2002 Napisano 19 Listopad 2002 Gąsienice mają takie wystające gruntozaczepy. To jest po to żeby się gąsienica po podłożu nie przemieszczała. A poza tym to gąsienice powinny być bardziej rozczłonkowane, tak żeby było widać poszczególne ogniwa. Bo inaczej to będzie wyglądać jakby były z gumy.
Krysss Napisano 20 Listopad 2002 Napisano 20 Listopad 2002 No jak dla mnie bobmba, przeciez to ma wyglądać a nie jeżdzić, tzn to jest moj poglad na ten temat a kazdy moze miec inny, no nie? Po dodaniu teksturek i wsadzeniu w jakas ciekawa scene bedzie git
Crash Napisano 20 Listopad 2002 Napisano 20 Listopad 2002 a mi sie wydawalo ze praca ma miec scisle powiazania z SF :o . Model calkiem, calkiem tylko troche malo szczegolow, ale przypuszczam ze zamierzasz to nadrobic tekstura :), ile faceow? That\'s all for now. Greetz :D
Bacry Napisano 21 Listopad 2002 Napisano 21 Listopad 2002 Przecież jak nie mówiłem, że mi się model nie podoba:) Chciałem tylko wskazać błędy w konstrukcji. Podczas modelowania trzeba zwrócić uwagę na szczegóły, które urealni± rendering:)
woldi Napisano 21 Listopad 2002 Napisano 21 Listopad 2002 Zgadzam się z Bacry, czym więcej szczegółów, tym fajniejszy rendering? Chociaż nie zawsze.
Bacry Napisano 21 Listopad 2002 Napisano 21 Listopad 2002 Nie chodziło mi o zwykłe szczegółu. Chodziło mi o takie tworzenie szeczgółów obiektu, żeby był rzeczywisty. Tak jak w tych ogniwach g±sienicy:). Nie zrobiłe¶ nic coby wystawało z g±sienicy. To tak jakby zrobić oponę z torusa. Może i będzie fajnie wygl±dać po nałożeniu tekstury, ale co najwyżej jako opona w formule 1, kiedy deszcz nie pada. Trzeba pamiętać o takich szczegółach:) P.S. powtarzam czołg mi się podoba:)
BlackButterfly Napisano 2 Styczeń 2003 Autor Napisano 2 Styczeń 2003 Stosując się do \" reklamacji \" gąsielnic mego tanka ( tatanka ...gdzie ja to już słyszałem :-) ), przerobiłem trochę wyżej wymienione fragmęty mego wehikułu. Zapraszam na http://www.aimsouth.republika.pl Nie umieszczam tutaj żadnych grafik, bo straszie długo się później wczytuje forum, a zdażają się przypadki (trudno to nazwać przypadkami, gdyż jest tak bardzo często), że chodź długo czekam to nie wgrywają się obrazki zamieszczone na forum przez innych \" artystów \" ;) Co doprowadza mnie do zrozumiałej wściekłości wrrrrrrrrr
Lucas Napisano 3 Styczeń 2003 Napisano 3 Styczeń 2003 Szkoda, że nie duało ci się skończyć na czas:(. Ale ogólnie bardzo fajnie.
BlackButterfly Napisano 16 Luty 2003 Autor Napisano 16 Luty 2003 No cóż, dokonałem małych zmian. Standardowo nie umieszczam żadnych *.jpg na forum żeby się szybciej wczytywało. Zapraszam na stronkę html na któej znajdują się efekty moich prac. Adres: http://www.aimsouth.republika.pl
BlackButterfly Napisano 16 Luty 2003 Autor Napisano 16 Luty 2003 Brazil v 1.0 mi renderuje jakieś dziury......np w radarze . Czy wie ktoś jak temu mozna zaradzić ? Z góry dzięki za możliwe kierunki działań :)
SCORPI Napisano 16 Luty 2003 Napisano 16 Luty 2003 Z tymi dziurami to wygląda tak jakby że miało by za mały smaple w image
boms Napisano 16 Luty 2003 Napisano 16 Luty 2003 a wylot rakiety wyglada troche jak gumowy - kojarzy mi sie z takim urzadzeniem do odtykania zapchanych zlewow... ;) fajne modeliki pozdro
BlackButterfly Napisano 24 Luty 2003 Autor Napisano 24 Luty 2003 Mała modernizacja pojzadu.....już prawie kończony model...tak mi się teraz wydaje :) . Tradycyjnie zapraszam na http://www.aimsouth.republika.pl (nie umieszczam tutaj *.jpg żeby się szybciej wczytywało Forum )
Rekomendowane odpowiedzi