DonJakub Napisano 28 Lipiec 2008 Napisano 28 Lipiec 2008 Witam! Zacząłem robić swój pierwszy pojazd, lecz wcześniej nie korzystałem z żadnych tutoriali. Nie wiem jak mam pozbyć sie bugów które mi wyszły. Starałem się aby siatka nie była gęsta. Niestety nie mam czasu by robić model od nowa, jeśli jest on zły, więc jak by ktoś mógł mi powiedzieć co poprawić by pozbyć sie tych bugów i kontynuować dalej pracę.
Kuba Napisano 28 Lipiec 2008 Napisano 28 Lipiec 2008 Potnij go tak, żeby poly miały po 3-4 wierzchołki i te załamania się wyrównają. Na PW wrzucę Ci screena.
DonJakub Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Napisano 28 Lipiec 2008 Poprawiłem model ale nadal mam te same bugi http://img183.imageshack.us/my.php?image=cardt9.jpg Może inaczej tego smootha użyć ?
Scottero Napisano 28 Lipiec 2008 Napisano 28 Lipiec 2008 Albo po prostu wyrownac wierchlki do jednej plaszczyzny?
Bruneq Napisano 28 Lipiec 2008 Napisano 28 Lipiec 2008 prezdewszystkim wywal wszystkie smoothing groupy! Potem powelduj wierzchołki, bo mozesz miec jakis wierzchołek nałorzony na drugi, po 3cie, sprawdz czy jakies elementy nie sa jeszcze jakos dziwnie połaczone...i powinno grac
DonJakub Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Napisano 28 Lipiec 2008 OK, ale czym mam poweldować te wierzchołki i jak potem już to zrobię to to jakiego smootha użyć lub czegoś innego by wszystko było ładnie wygładzone ?
Muminek Napisano 28 Lipiec 2008 Napisano 28 Lipiec 2008 Jako LP jest prawie prawie :D Żeby zrobić na tym smotcha to trzeba by było poprawić siatkę ,dodać trochę podziałów i beveli.
DonJakub Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Napisano 5 Sierpień 2008 TEMAT DO USUNIĘCIA ! (Praca zmieniona na high poly i umieszczona w dziale WIP ) Przepraszam za kłopot.
Rekomendowane odpowiedzi