Napisano 23 Sierpień 200816 l materiał opon do kosza, zamiast ostrego cienia przydał by sie miekki no i ta 1/3 czarna cześć rendera podspodem jest zbyteczna. Odbicia na lakierze wygladają jak by był 1/2 matowy. A tak to kocham to auto;P
Napisano 23 Sierpień 200816 l Autor to to ja juz sam niewiem jak mógłbym uzyskac taki efekt doradzcie coś, niewiem jakies moze tutoriale jak ustawic te światła zeby to sensownie wyglądąlo?
Napisano 23 Sierpień 200816 l W tym studio jest glowne swiatlo ktore rzuca cien drugie stylu i z boku widac jak cien zanika. Pewnie przez jakis jasny plane. I jak widzisz grain odbic ma duzo wiekszy zakres od bardzo jasnego do ciemnego. U Ciebie są za ciemne obicia. Poogladaj sobie jak ustawiane są studia w rzeczywistosci i postaraj sie to odtworzyc w maxie
Napisano 23 Sierpień 200816 l Razem z kabelkami i siedzeniami ;P Studio to ciezka sprawa bo nie zawsze to co odwzorujesz jak np na powyzszej fotografi zadziala w 3d. Owszem jest to pomocne ale raczej generuje metode prob i bledow :) dasz rade w kazdym badz razie :)
Napisano 25 Sierpień 200816 l Autor hey! no i jak? bo ja niewiem czy robic nastepne rendery czy ten dalej udoskonalać?
Napisano 25 Sierpień 200816 l jest już lepiej ale jeśli nie ma ochów i achów to znaczy że trzeba nadal poprawiać ;)
Napisano 25 Sierpień 200816 l masz jakiś dziwny cień z przodu samochodu. no i to przepalenie w tle. chyba masz troche za małe to studio. tył przesuń dalej od samochodu.
Napisano 25 Sierpień 200816 l Autor te przepalenie to mialo byc takie specjalne zeby kontrastowalo z modelem ale chyba lud jednak nie lubi 100% bieli ;] ten cien to tez tak niby specjalnie zeby cos tam sie jeszzce działo ale ok bede dalej walczyć.
Napisano 25 Sierpień 200816 l Materiał opon jest straszny, a bok spoilera wygląda jakbyś go zaznaczył i wypełnił kolorem w PSie
Napisano 25 Sierpień 200816 l Stachu jest dużo lepiej, jak dla mnie przynajmniej :) ...Tak jak Błazi pisze materiał opon jest fatalny, "mało gumowy", felgi, tarcze - sprawiają wrażenie jakby materiał był "standard" z małym reflection - wyglądają dość płytko. Czy przy teksturkach masz jakiś bump, bo też troszkę płasko to wygląda?! Pozdr & powodzenia w dalszych zmaganiach.
Napisano 25 Sierpień 200816 l Autor cześć! dzieki wielkie za komenty tyle ze ciut za pozno ^^ bo ja tak patrzyłem i patrzyłem na ten render i cos mikurcze nie pasowało. i jednak wpadłem na pomysł ze taka przekłamana perspektywa troche kiczowato wyglada i postanowiłem dac normalną z lekkim skrzywieniem. jutro powalczę z oponami. texy zadnego bumpa nie maja bo to naklejki a naklejki sa płaskie raczej i juz nie wnikałem ;P mysle ze tu juz poza oponami jest o wiele lepiej od poprzednich renderów Edytowane 25 Sierpień 200816 l przez Stachu
Napisano 31 Październik 200816 l Autor ok, gdy dostałem te blueprinty od homy jakies kilka stron temu nie chcialem ich nawet przykładać do modelu poniewaz domyslałem sie jaka bedzie reakcja a mazylem juz o skonczeniu modelu. to był błąd... ale teraz ten błąd mam zamiar naprawić :) wkoncu przyszedł czas kiedy podłozyłem blueprinty pod moj model... gdy zauwazylem jak on strasznie jest niezgodny z oryginałem to az zlapalem sie za głowe! coz. sumienie nie dawało mi spokoju wkoncu zabralem sie za przeróbki... jakies 2 tygodnie pracy(z przerwami) narazie jest tyle jesli ktos niezauwazył to zmianom poddały się: cały tył, cały wlot na boku, końcówka dachu tam gdzie sa te trójkąciki, przód niższy, przednia szyba bardziej szpiczasta. w planach mam jeszcze zrobic mu pozadne wnetze, otwierane drzwi, bieznik na opony, w ogole opony poprawic i zrobic mu silnik(ale nie bedzie to oryginal bo 450KM i 290km/h vspeed to dla mnie parodia jak na woz z takim wygladem. sie zastanawiem poco mu ten spoiler robili... ale mniejsza ;) nie bede robic mu tez naklejek bo uwazam je za zbędne, czysta furai jest o wiele lepsza.
Napisano 2 Listopad 200816 l Autor dzieks Robertus ;) hey reszta what's up!? juz wam sie znudziła? przeciez tera to dopiero bedzie prawdziwa furai, tama była sux. :P komentujcie coś wnetrze spoko studio ni ebedzie tak wyglądać :P
Napisano 2 Listopad 200816 l Robi sie ciekawie, przod wyglada juz nieźle i tyl tez niczego sobie. Male zastrzezenia co do boku(wiem ze te fale cieżkie ale nadal nie tak jak w oryginale), ale zdecydowanie caly efekt Twojej pracy psują te koła. No poprostu mi nie podchodzą:| zmien je A.S.A.P.! http://www.v10.pl/archiwum/serwis_informacyjny/aktualnosci/mazda/furai/mazda_furai_06.jpg zwroc uwage na profil opony(bardziej kanciasta), wygiete ramie bardziej wystaje a to proste wpuszczone jest do srodka. Oba duzo krotsze bo piasta wieksza. Rant jest zaokrąglony i zweza sie duzo baedziej. Tarcze tak wielkie ze prawie ich nie widac. Bardziej mocowanie tarczy. Mam cichą nadzieje ze kola tez sa vip i tylko tak panikuje:P pozdrawiam Edytowane 2 Listopad 200816 l przez GrześDuro
Napisano 3 Listopad 200816 l Mozna prosic o siateczke modelu? Bede wdzieczny, poki co ok, ale te kola ;(
Napisano 4 Listopad 200816 l Autor oki dzieki za rady, fele poprawiłem tak jak jets w oryginale, czyli ze te dłuzsze ramoina wystaja i ran jets troche zwęzony do srodka wlaczyłem ttez duzo z oswieltleniem, oto wyniki: i siatki (mam nadzieje ze w mare czytelne) Edytowane 4 Listopad 200816 l przez Stachu
Napisano 4 Listopad 200816 l jaśniejsza wersja fajna, ale musisz jeszcze nad przodem popracować, bo przy reflektorze masz czarna plamę i nie wygląda to za ciekawie, model wiadomo rewelacja
Napisano 4 Listopad 200816 l chodzi mi o lewe nadkole przednie zlewa się z wlotem pod reflektorem kolorystycznie
Napisano 5 Listopad 200816 l Nie wiem gdzie zadac to pytanie wiec zadaje je tutaj, jesli ktos jest freelancerem to ile moze kosztowac zrobienie przez niego modelu samochodu, orientacyjnie. Dziekuje.
Napisano 5 Listopad 200816 l Autor guufox-> http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=15861 co myslicie o takim renderku?
Napisano 5 Listopad 200816 l to co mrkrzysiek napisał o tym nadkolu przy reflektorze jakoś nie ładnie wygląda to miejsce, na nowym studio nadal to występuje i brakuje chyba trochę kontrastu odbiciom po mojemu powinny być trochę jaśniejsze moze podpytaj ludzi od aut o jakieś porady czy coś jest ich tu sporo