..:: WIKTOR ::.. Napisano 23 Sierpień 2008 Napisano 23 Sierpień 2008 Studio ok tylko fura jest zamazana jakas...
GrześDuro Napisano 23 Sierpień 2008 Napisano 23 Sierpień 2008 materiał opon do kosza, zamiast ostrego cienia przydał by sie miekki no i ta 1/3 czarna cześć rendera podspodem jest zbyteczna. Odbicia na lakierze wygladają jak by był 1/2 matowy. A tak to kocham to auto;P
Stachu Napisano 23 Sierpień 2008 Autor Napisano 23 Sierpień 2008 to to ja juz sam niewiem jak mógłbym uzyskac taki efekt doradzcie coś, niewiem jakies moze tutoriale jak ustawic te światła zeby to sensownie wyglądąlo?
GrześDuro Napisano 23 Sierpień 2008 Napisano 23 Sierpień 2008 W tym studio jest glowne swiatlo ktore rzuca cien drugie stylu i z boku widac jak cien zanika. Pewnie przez jakis jasny plane. I jak widzisz grain odbic ma duzo wiekszy zakres od bardzo jasnego do ciemnego. U Ciebie są za ciemne obicia. Poogladaj sobie jak ustawiane są studia w rzeczywistosci i postaraj sie to odtworzyc w maxie
..:: WIKTOR ::.. Napisano 23 Sierpień 2008 Napisano 23 Sierpień 2008 Razem z kabelkami i siedzeniami ;P Studio to ciezka sprawa bo nie zawsze to co odwzorujesz jak np na powyzszej fotografi zadziala w 3d. Owszem jest to pomocne ale raczej generuje metode prob i bledow :) dasz rade w kazdym badz razie :)
Stachu Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Napisano 25 Sierpień 2008 hey! no i jak? bo ja niewiem czy robic nastepne rendery czy ten dalej udoskonalać?
pecet Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 jest już lepiej ale jeśli nie ma ochów i achów to znaczy że trzeba nadal poprawiać ;)
chudy Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 masz jakiś dziwny cień z przodu samochodu. no i to przepalenie w tle. chyba masz troche za małe to studio. tył przesuń dalej od samochodu.
Stachu Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Napisano 25 Sierpień 2008 te przepalenie to mialo byc takie specjalne zeby kontrastowalo z modelem ale chyba lud jednak nie lubi 100% bieli ;] ten cien to tez tak niby specjalnie zeby cos tam sie jeszzce działo ale ok bede dalej walczyć.
Stachu Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Napisano 25 Sierpień 2008 (edytowane) a co myślicie o tym? Edytowane 25 Sierpień 2008 przez Stachu
Błazi Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 Materiał opon jest straszny, a bok spoilera wygląda jakbyś go zaznaczył i wypełnił kolorem w PSie
Homa Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 Stachu jest dużo lepiej, jak dla mnie przynajmniej :) ...Tak jak Błazi pisze materiał opon jest fatalny, "mało gumowy", felgi, tarcze - sprawiają wrażenie jakby materiał był "standard" z małym reflection - wyglądają dość płytko. Czy przy teksturkach masz jakiś bump, bo też troszkę płasko to wygląda?! Pozdr & powodzenia w dalszych zmaganiach.
Stachu Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Napisano 25 Sierpień 2008 (edytowane) cześć! dzieki wielkie za komenty tyle ze ciut za pozno ^^ bo ja tak patrzyłem i patrzyłem na ten render i cos mikurcze nie pasowało. i jednak wpadłem na pomysł ze taka przekłamana perspektywa troche kiczowato wyglada i postanowiłem dac normalną z lekkim skrzywieniem. jutro powalczę z oponami. texy zadnego bumpa nie maja bo to naklejki a naklejki sa płaskie raczej i juz nie wnikałem ;P mysle ze tu juz poza oponami jest o wiele lepiej od poprzednich renderów Edytowane 25 Sierpień 2008 przez Stachu
Stachu Napisano 31 Październik 2008 Autor Napisano 31 Październik 2008 ok, gdy dostałem te blueprinty od homy jakies kilka stron temu nie chcialem ich nawet przykładać do modelu poniewaz domyslałem sie jaka bedzie reakcja a mazylem juz o skonczeniu modelu. to był błąd... ale teraz ten błąd mam zamiar naprawić :) wkoncu przyszedł czas kiedy podłozyłem blueprinty pod moj model... gdy zauwazylem jak on strasznie jest niezgodny z oryginałem to az zlapalem sie za głowe! coz. sumienie nie dawało mi spokoju wkoncu zabralem sie za przeróbki... jakies 2 tygodnie pracy(z przerwami) narazie jest tyle jesli ktos niezauwazył to zmianom poddały się: cały tył, cały wlot na boku, końcówka dachu tam gdzie sa te trójkąciki, przód niższy, przednia szyba bardziej szpiczasta. w planach mam jeszcze zrobic mu pozadne wnetze, otwierane drzwi, bieznik na opony, w ogole opony poprawic i zrobic mu silnik(ale nie bedzie to oryginal bo 450KM i 290km/h vspeed to dla mnie parodia jak na woz z takim wygladem. sie zastanawiem poco mu ten spoiler robili... ale mniejsza ;) nie bede robic mu tez naklejek bo uwazam je za zbędne, czysta furai jest o wiele lepsza.
Stachu Napisano 31 Październik 2008 Autor Napisano 31 Październik 2008 taki zarys wnętrza, tera zabieram sie za szczegóły
Robertus Napisano 31 Październik 2008 Napisano 31 Październik 2008 Walczysz walczysz, ambitny model wybrales. Trzymam kciuki!
Stachu Napisano 2 Listopad 2008 Autor Napisano 2 Listopad 2008 dzieks Robertus ;) hey reszta what's up!? juz wam sie znudziła? przeciez tera to dopiero bedzie prawdziwa furai, tama była sux. :P komentujcie coś wnetrze spoko studio ni ebedzie tak wyglądać :P
GrześDuro Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 (edytowane) Robi sie ciekawie, przod wyglada juz nieźle i tyl tez niczego sobie. Male zastrzezenia co do boku(wiem ze te fale cieżkie ale nadal nie tak jak w oryginale), ale zdecydowanie caly efekt Twojej pracy psują te koła. No poprostu mi nie podchodzą:| zmien je A.S.A.P.! http://www.v10.pl/archiwum/serwis_informacyjny/aktualnosci/mazda/furai/mazda_furai_06.jpg zwroc uwage na profil opony(bardziej kanciasta), wygiete ramie bardziej wystaje a to proste wpuszczone jest do srodka. Oba duzo krotsze bo piasta wieksza. Rant jest zaokrąglony i zweza sie duzo baedziej. Tarcze tak wielkie ze prawie ich nie widac. Bardziej mocowanie tarczy. Mam cichą nadzieje ze kola tez sa vip i tylko tak panikuje:P pozdrawiam Edytowane 2 Listopad 2008 przez GrześDuro
Blader Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 Mozna prosic o siateczke modelu? Bede wdzieczny, poki co ok, ale te kola ;(
Stachu Napisano 4 Listopad 2008 Autor Napisano 4 Listopad 2008 (edytowane) oki dzieki za rady, fele poprawiłem tak jak jets w oryginale, czyli ze te dłuzsze ramoina wystaja i ran jets troche zwęzony do srodka wlaczyłem ttez duzo z oswieltleniem, oto wyniki: i siatki (mam nadzieje ze w mare czytelne) Edytowane 4 Listopad 2008 przez Stachu
mrkrzysiek Napisano 4 Listopad 2008 Napisano 4 Listopad 2008 jaśniejsza wersja fajna, ale musisz jeszcze nad przodem popracować, bo przy reflektorze masz czarna plamę i nie wygląda to za ciekawie, model wiadomo rewelacja
Stachu Napisano 4 Listopad 2008 Autor Napisano 4 Listopad 2008 dzieki ale o jaka czarna plame chodzi?
mrkrzysiek Napisano 4 Listopad 2008 Napisano 4 Listopad 2008 chodzi mi o lewe nadkole przednie zlewa się z wlotem pod reflektorem kolorystycznie
GrześDuro Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 troche lepiej, jeszcze troche za duza srednica
guufox Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 Nie wiem gdzie zadac to pytanie wiec zadaje je tutaj, jesli ktos jest freelancerem to ile moze kosztowac zrobienie przez niego modelu samochodu, orientacyjnie. Dziekuje.
Stachu Napisano 5 Listopad 2008 Autor Napisano 5 Listopad 2008 guufox-> http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=15861 co myslicie o takim renderku?
dynia Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 to co mrkrzysiek napisał o tym nadkolu przy reflektorze jakoś nie ładnie wygląda to miejsce, na nowym studio nadal to występuje i brakuje chyba trochę kontrastu odbiciom po mojemu powinny być trochę jaśniejsze moze podpytaj ludzi od aut o jakieś porady czy coś jest ich tu sporo
Rekomendowane odpowiedzi