Napisano 3 Sierpień 200816 l Witam! Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość wstawienia swojego ludka do Counter Strike'a 1.6 i ewentualnie jak to zrobić. Bardzo proszę o odpowiedź na ten temat bądź informacje, pomoce itd. Możliwe, że taki temat już był, to z góry sorry. Pozdrawiam!
Napisano 3 Sierpień 200816 l Autor Dzięki za odpowiedź. A można sie czegoś więcej dowiedzieć na ten temat i gdzie?
Napisano 3 Sierpień 200816 l Myślę że najlepiej pokopać na stronach zajmujących się modowaniem CS'a. Tutaj ciężko Ci będzie dowiedzieć się czegoś bardziej konkretnego.
Napisano 3 Sierpień 200816 l Autor Aha! Dobrze wiedzieć. Chociaż z drugiej strony, widząc inne wątki o dodawaniu postaci do gier, myślałem, że o CS też coś będzie, zwłaszcza, że jest to tak popularna gra. Ale mówi się trudno. Dzięki za naprowadzenie. Pozdrawiam!
Napisano 4 Sierpień 200816 l Autor Na stronach cs jest raczej tylko o dodawaniu postaci, które są do ściągnięcia. Są też bronie, ale nowy model takiej broni to zwykła zmieniona bitmapa, a kształt jest ten sam. Z ludkami jest to samo. Głównie mają inne mundurki ( bitmapy), a kształt jest ten sam. Jak wiecie coś jeszcze na ten temat, to bardzo proszę o pomoc. Chociaż jaki jest mechanizm postępowania przy dodawaniu zupełnie nowego modelu do gry, a nie tylko textury. Jescze raz proszę o odpowiedź i pozdrawiam!
Napisano 4 Sierpień 200816 l Wiele nie wiem ale tego każdy może się dowiedzieć wpisując w google: "cs modding" "cs model import" "cs own model" itp I czego się dowiedziałem? Że wypadałoby zapoznać się z edytorem Valve Hammer Editor, obługującym gry na silniku Source, między innymi właśnie Counter Strike czy Half Life. Jak zapoznasz się z edytorem, wszystko stanie się jasne jak słońce...
Napisano 4 Sierpień 200816 l cs byl popularny 10 lat temu ;) o ktorym csie mowisz ? ;) jezeli character studio to tak masz racje byl popularny 10 lat temu :)
Napisano 4 Sierpień 200816 l o ktorym csie mowisz ? ;) jezeli character studio to tak masz racje byl popularny 10 lat temu :) Im chodzi o taką grę co się biega i szczela karabinami do terrorystów... A co do samej popularności countersrike'a, na allegro klucze na steam idą jak bułeczki o poranku...
Napisano 4 Sierpień 200816 l Hehe, Klickowi chyba nie trza tego tłumaczyć, bo założę się, że w csie orientuje się bardziej niż my wszyscy razem wzięci :) A co do popularności, to wg. xfire CS:S jest na 4 miejscu multiplayerów po WoW, CoD4 i CoD2 :)
Napisano 24 Listopad 200816 l hehe CS wymiata w każdej szkole i nikt nie zaprzeczy że dalej się w to gra ;)
Napisano 24 Listopad 200816 l Markus, wpadnij na stronkę http://hlmaps.noskill.pl/ tam dostaniesz odpowiedzi na wszelakie pytania na temat silnika half-life'a, zarówno pierwszego jak i drugiego, sam bym Ci chętnie pomógł ale nie majstruje przy HL (ani przy stronce) od paru ładnych lat, więc nie jestem up-to-date, za to jestem pewien, że znajdziesz tam parę kompetentnych osób