Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam! Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość wstawienia swojego ludka do Counter Strike'a 1.6 i ewentualnie jak to zrobić. Bardzo proszę o odpowiedź na ten temat bądź informacje, pomoce itd. Możliwe, że taki temat już był, to z góry sorry. Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Myślę że najlepiej pokopać na stronach zajmujących się modowaniem CS'a. Tutaj ciężko Ci będzie dowiedzieć się czegoś bardziej konkretnego.

Napisano
  • Autor

Aha! Dobrze wiedzieć. Chociaż z drugiej strony, widząc inne wątki o dodawaniu postaci do gier, myślałem, że o CS też coś będzie, zwłaszcza, że jest to tak popularna gra. Ale mówi się trudno. Dzięki za naprowadzenie. Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Na stronach cs jest raczej tylko o dodawaniu postaci, które są do ściągnięcia. Są też bronie, ale nowy model takiej broni to zwykła zmieniona bitmapa, a kształt jest ten sam. Z ludkami jest to samo. Głównie mają inne mundurki ( bitmapy), a kształt jest ten sam. Jak wiecie coś jeszcze na ten temat, to bardzo proszę o pomoc. Chociaż jaki jest mechanizm postępowania przy dodawaniu zupełnie nowego modelu do gry, a nie tylko textury. Jescze raz proszę o odpowiedź i pozdrawiam!

Napisano

Wiele nie wiem ale tego każdy może się dowiedzieć wpisując w google:

"cs modding" "cs model import" "cs own model" itp

I czego się dowiedziałem?

Że wypadałoby zapoznać się z edytorem Valve Hammer Editor, obługującym gry na silniku Source, między innymi właśnie Counter Strike czy Half Life.

Jak zapoznasz się z edytorem, wszystko stanie się jasne jak słońce...

Napisano
o ktorym csie mowisz ? ;) jezeli character studio to tak masz racje byl popularny 10 lat temu :)

Im chodzi o taką grę co się biega i szczela karabinami do terrorystów...

A co do samej popularności countersrike'a, na allegro klucze na steam idą jak bułeczki o poranku...

Napisano

Hehe, Klickowi chyba nie trza tego tłumaczyć, bo założę się, że w csie orientuje się bardziej niż my wszyscy razem wzięci :)

A co do popularności, to wg. xfire CS:S jest na 4 miejscu multiplayerów po WoW, CoD4 i CoD2 :)

Napisano

Markus, wpadnij na stronkę http://hlmaps.noskill.pl/ tam dostaniesz odpowiedzi na wszelakie pytania na temat silnika half-life'a, zarówno pierwszego jak i drugiego, sam bym Ci chętnie pomógł ale nie majstruje przy HL (ani przy stronce) od paru ładnych lat, więc nie jestem up-to-date, za to jestem pewien, że znajdziesz tam parę kompetentnych osób