Napisano 9 Sierpień 200816 l Witam. Fajne chociaż ciekawi mnie dlaczego ta siatka jest taka gęsta i równa :D - jak kontrolujesz tak gęstą siatkę ? Może mi się wydaje ale z tego co pamiętam widziałem kiedyś kilka samochodów i w nich siatka nie była tak złożona. W jakim celu tutaj tak jest ?? tak mnie ciekawi bo w wolnym czasie modeluje tego apache i jestem w momencie gdzie zaczynają się szyby bla bla bla i tak czasem gubię się z siatką :P
Napisano 9 Sierpień 200816 l "ręcznie" układałeś tą siateczke? tak czy siak ładniutko jedynie mam zastrzezenia co do tylnego nadkola, chyba w oryginale troche inne jest
Napisano 10 Sierpień 200816 l imo to jest MS. Oleksiak, jak masz gesta siatke to duzo prosciej dodaje sie detale, co zmniejsza rowniez potencjalne krzywizny :)
Napisano 10 Sierpień 200816 l Autor :) Brunku... bede sie trzymal tego co powiediales:) Pozniej zapodam screeny, co by nie bylo watpliowosci czy to MS czy nie MS :)
Napisano 11 Sierpień 200816 l Witam, Ja rowniez jestem pod wrazeniem siatki. Chcialem sie zapytac w jaki sposob tworzysz swoj model? Czy najpierw glowne linie samochodu rysujesz splajnami i pozniej wszystko sobie wypelniasz, czy robisz wszystko z jednej bryly? I kolejne pytanie jak udalo Ci sie tak ladnie siatke rozlozyc? Moglbys to jakos opisac? Z gory dziekuje za wszekie cenne informacje. Zycze powodzenia w dalszych pracach. Pozdrawiam, xaoo
Napisano 21 Październik 200816 l Nie lubie nowych fur i sie na nich nie znam...ale model zacny. czekam na render z materiałami. Pozdr!
Napisano 21 Październik 200816 l bardzo ładnie. Ale chyba znalazłem parę bugów: 1. przy światłach przeciwmgielnych 2. również zderzak przedni na samym dole - coś pofalowanego 3. słupek boczny - na samej górze jakieś wgłębienie chyba jest. Ale model naprawdę ładnie się prezentuje :)
Napisano 21 Październik 200816 l Autor Trosiu... mozesz napisac cos wiecej o zderzaku?? bo nie wiem o ktory fragment chodzi :)
Napisano 21 Październik 200816 l tak się przypatrzyłem to teraz tylko co do 1 jestem pewny :) na zderzaku faktycznie nic nie ma chyba. Myślałem że coś na samym dole jest nie tak ale chyba jest ok. sorry :D http://img101.imageshack.us/my.php?image=3f565dec857fae30qz3.jpg
Napisano 21 Październik 200816 l Autor aaa :) na zderzaku kwestia MS na 1 :) na 2 juz wszystko dobrze:) a co do slupka, to masz racje, do poprawy. THX