Arrius Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 (edytowane) Co myślicie o tym?. Jakieś spostrzeżenia, porady?...Oprócz braku materiałów podłoża oczywiście..musze jeszcze je wrzucić(asfalt krawężnik, chodnik, wjazd)... Edytowane 14 Sierpień 2008 przez Arrius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Przez drzwi widać jakieś choinki... ogólnie dalsze plany są ciekawsze niż pierwszy, ale to się może zmieni przy teksturowaniu :P btw wrzucaj od razu cały obrazek, a nie miniaturkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AT7 Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 zbyt idealnie/nieskazitelnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marmon Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 ja myśle że nie istnieje taki jednoelementowy krawężnik :D podziel go trochę na proste kawałki pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arrius Napisano 14 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2008 prrrszalony te choinki odbijają się w szybach:)..są ustawione naprzeciw domu. marmon myślałem nad displacementem na krawężniku/chodniku do kostki brukowej, ale chyba masz rację..nie ma co sie bawić, podzielę go i będzie git ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marmon Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Kraweżnik podzelić, a chodnik displace bo inaczej to sie zachetasz hehe ciesze się że pomogłem, póki co jestem niubi w maxie ;) bede śledził progress, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Wszyscy coś tak komentują a nikogo oczy nie bolą że nie ma balansu bieli. Do photoshopa z tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasEK4 Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Wszyscy coś tak komentują a nikogo oczy nie bolą że nie ma balansu bieli. Do photoshopa z tym. A co to według Ciebie znaczy, że nie ma balansu bieli ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Sprawdź w FAQ działu fotografia bo ciężko to wytłumaczyć. Ustawia się go zależnie od mocy oświetlenia. Jak przesadzisz to białe elementy się przepalą. W shopie to kwestia 1 suwaka pewnie. EDIT: Sorry nie ma tam ale tu jest:) http://pl.wikipedia.org/wiki/Balans_bieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Po co ma sobie główkę męczyć czytaniem. Mózg widzi wszystko jako relacja nie absolut. Jak otoczenie jest czerwone to różowa plamka wydaje się biała. Dlatego suma światła na obrazku zawsze powinna być biała (dotyczy światła nie materiałów). W biały dzień żarówka jest żółta w porównaniu do słońca a w nocy zależy od innych świateł. W tym obrazku cienie niebieskie są a oświetlone przez słońce elementy są białe, co jest błędem. Niebo jest niebieskie gdyż atmosfera rozprasza niebieski kolor więc słońce jest żółte. W sumie słońce jest białe jakby zsumować razem z niebem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Jakbyście nie zauważyli to wątek już ma ponad rok :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arrius Napisano 13 Październik 2009 Autor Share Napisano 13 Październik 2009 No nawet ja już o tym zapomniałem :D..ale wynalazłem jeszcze gdzieś na dysku to co udało mi sie wtedy poprawić:)..trochę lepiej już ze światłem, ale nadal lekko przepalone...heeh..to jest naprawde długi wip ;):D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Większość wątków ma prawie rok. Są wątki aktywne dużo ponad rok. Stary nie stary ale szkoda tyle pracy żeby nie dokończyć, zw kaszcza ze źle nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasEK4 Napisano 14 Październik 2009 Share Napisano 14 Październik 2009 Chodziło mi o stwierdzenie, że "nie ma balansu bieli". Generalnie balans bieli jakiś tam zawsze jest więc to stwierdzenie nie ma sensu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arrius Napisano 14 Październik 2009 Autor Share Napisano 14 Październik 2009 wcześniej się nie dodało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 okolice drugiej "furtki" strasznie przepalone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi