Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

juprawiepp8.th.jpg

Co myślicie o tym?. Jakieś spostrzeżenia, porady?...Oprócz braku materiałów podłoża oczywiście..musze jeszcze je wrzucić(asfalt krawężnik, chodnik, wjazd)...

Edited by Arrius
  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przez drzwi widać jakieś choinki... ogólnie dalsze plany są ciekawsze niż pierwszy, ale to się może zmieni przy teksturowaniu :P

btw wrzucaj od razu cały obrazek, a nie miniaturkę.

Posted

prrrszalony te choinki odbijają się w szybach:)..są ustawione naprzeciw domu.

marmon myślałem nad displacementem na krawężniku/chodniku do kostki brukowej, ale chyba masz rację..nie ma co sie bawić, podzielę go i będzie git ;).

Posted

Kraweżnik podzelić, a chodnik displace bo inaczej to sie zachetasz

hehe ciesze się że pomogłem, póki co jestem niubi w maxie ;)

bede śledził progress, pozdro

Posted

Po co ma sobie główkę męczyć czytaniem. Mózg widzi wszystko jako relacja nie absolut. Jak otoczenie jest czerwone to różowa plamka wydaje się biała. Dlatego suma światła na obrazku zawsze powinna być biała (dotyczy światła nie materiałów). W biały dzień żarówka jest żółta w porównaniu do słońca a w nocy zależy od innych świateł. W tym obrazku cienie niebieskie są a oświetlone przez słońce elementy są białe, co jest błędem. Niebo jest niebieskie gdyż atmosfera rozprasza niebieski kolor więc słońce jest żółte. W sumie słońce jest białe jakby zsumować razem z niebem.

Posted

21copy.th.png

No nawet ja już o tym zapomniałem :D..ale wynalazłem jeszcze gdzieś na dysku to co udało mi sie wtedy poprawić:)..trochę lepiej już ze światłem, ale nadal lekko przepalone...heeh..to jest naprawde długi wip ;):D

Posted

Większość wątków ma prawie rok. Są wątki aktywne dużo ponad rok. Stary nie stary ale szkoda tyle pracy żeby nie dokończyć, zw kaszcza ze źle nie jest.