Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

juprawiepp8.th.jpg

Co myślicie o tym?. Jakieś spostrzeżenia, porady?...Oprócz braku materiałów podłoża oczywiście..musze jeszcze je wrzucić(asfalt krawężnik, chodnik, wjazd)...

Edytowane przez Arrius
  • Odpowiedzi 15
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Przez drzwi widać jakieś choinki... ogólnie dalsze plany są ciekawsze niż pierwszy, ale to się może zmieni przy teksturowaniu :P

btw wrzucaj od razu cały obrazek, a nie miniaturkę.

Napisano

prrrszalony te choinki odbijają się w szybach:)..są ustawione naprzeciw domu.

marmon myślałem nad displacementem na krawężniku/chodniku do kostki brukowej, ale chyba masz rację..nie ma co sie bawić, podzielę go i będzie git ;).

Napisano

Kraweżnik podzelić, a chodnik displace bo inaczej to sie zachetasz

hehe ciesze się że pomogłem, póki co jestem niubi w maxie ;)

bede śledził progress, pozdro

Napisano

Po co ma sobie główkę męczyć czytaniem. Mózg widzi wszystko jako relacja nie absolut. Jak otoczenie jest czerwone to różowa plamka wydaje się biała. Dlatego suma światła na obrazku zawsze powinna być biała (dotyczy światła nie materiałów). W biały dzień żarówka jest żółta w porównaniu do słońca a w nocy zależy od innych świateł. W tym obrazku cienie niebieskie są a oświetlone przez słońce elementy są białe, co jest błędem. Niebo jest niebieskie gdyż atmosfera rozprasza niebieski kolor więc słońce jest żółte. W sumie słońce jest białe jakby zsumować razem z niebem.

Napisano

21copy.th.png

No nawet ja już o tym zapomniałem :D..ale wynalazłem jeszcze gdzieś na dysku to co udało mi sie wtedy poprawić:)..trochę lepiej już ze światłem, ale nadal lekko przepalone...heeh..to jest naprawde długi wip ;):D

Napisano

Większość wątków ma prawie rok. Są wątki aktywne dużo ponad rok. Stary nie stary ale szkoda tyle pracy żeby nie dokończyć, zw kaszcza ze źle nie jest.