wizz Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Witam mam pytanie :) Co moze być nie tak z modelem jeśli nie rzuca mi refleksów , podłoge mam prawie jak szkło i niektóre obiekty sie w niej odbijają inne nie, nie wiem dlaczego :/ thx za pomoc pozdro :)
Destroyer Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 w shape nodzie w render stats zobacz czy mają powłączane visible in reflection/refraction obj bardzo często po imporcie do majki mają to wyłączone ale to też zalezy z jakiego programu bo obj obj-owi nie równy :D
Destroyer Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 no ba pewnie że mam ;P i jak importujesz dużo geo to najlepiej dla wszystkich elementów hurtem włączyć te opcje w hmm spread shit editorze czy jakimś takim czymś w general editors jest to :)
bartolomeo Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 albo tak: zaznacz zaimportowane obiekty i w script editorze for($currentObject in $objSelected) { catchQuiet ( `setAttr ($currentObject + ".visibleInReflections") 1` ); }; ja sobie swego czasu wrzuciłem ten skrypt na shelfa. napisał mi go swego czasu kumpel z roboty.
ca mel Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 albo tak: zaznacz zaimportowane obiekty i w script editorze for($currentObject in $objSelected) { catchQuiet ( `setAttr ($currentObject + ".visibleInReflections") 1` ); }; ja sobie swego czasu wrzuciłem ten skrypt na shelfa. napisał mi go swego czasu kumpel z roboty. brakuje tu pierwszej linii: $objSelected = `ls -sl`; to tak jakby ktos wrzucal na szelfa ;] pozdr.
Destroyer Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 brakuje tu pierwszej linii: $objSelected = `ls -sl`; o właśnie! bo mi działać nie chciało :) wiedziałem że czegoś brakuje ale czego? who konws ? :P
ca mel Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 (edited) wiedziałem że czegoś brakuje ale czego? a właśnie tego brakowało kolego ;] Edited August 28, 2008 by ca mel
Recommended Posts