Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,

przedstawiam mój nie ostatni!!!! model 3d - chopper amerykański

chopper engine: The 113ci Patrick Racing engine,

siatka3d.jpg

chopper%5Frender6.jpg

+ inne wersje:

chopper1.jpg

chopper2.jpg

Edytowane przez pbdesign
  • Odpowiedzi 18
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Studio jest pewnie i dobre, tylko do lakieru. Wtedy duże jasne powierzchnie ładnie pracują. Z chromem trzeba inaczej ;). Raczej trzeba by zrobić osobno oświetlenie sceny i osobno generowanie odbić - z niewielkich powierzchni. Zależy też jak jest model zbudowany - ładne chromy wychodzą najlepiej na bardzo dokładnie zaokrąglonych elementach. A jak vray to trzeba jeszcze wstawiać dodatkowe podziały na granicy większych poligonów.

Napisano

No jak wyżej... Przepalone i to nie słabo....

Hynol - W jakim celu trzeba by było wstawić te dodatkowe podziały ? Tzn czemu tylko przy Vray'u ?

Napisano

Dzięki wszystkim za opinie, faktycznie będę musiał popracować nad materiałami....jeśli zna ktoś dobre linki na temat oświetlenia obiektów niech mi zapoda

Napisano

Model dobry tylko jak juz wszyscy inni pisali, przez to ze caly pokryty chromem i to twoje studio prawi nic nie widac, gina wszystkie detale. Co do linkow to na 3dtotal ostatnio chyba pojawil sie tam jakis wideotutorial co do oswietlenia i z reszta nie tylko oswietlenia

Napisano

Mi tam sie podoba :) fajna pracka ale żeby sie podobało wszystkim userom to by musiało być niewiadomo co ;) nowa wersja już troszke lepsza :D pracuj dalej i powodzenia :)

Napisano

smutno tak troszkę... jednolicie wręcz nijako... choć modelik wydaje sie spoko, brakuje gdzieniegdzie detalu, który nadałby mu nietuzinkowy wygląd... w tym studio jakoś tak wszystko zlepia sie do kupy... takie mam odczucia ;-)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności