Napisano 30 Sierpień 200816 l Witam, przedstawiam mój nie ostatni!!!! model 3d - chopper amerykański chopper engine: The 113ci Patrick Racing engine, + inne wersje: Edytowane 5 Wrzesień 200816 l przez pbdesign
Napisano 30 Sierpień 200816 l Ładne kółko :P edit O, jest obrazek http://213.239.215.112:2222/CMD_FILE_MANAGER/domains/modele3d.trool.pl/public_html/chopper_render1.jpg Ale podaj nam hasło i login :P
Napisano 30 Sierpień 200816 l Autor Sory za błędy na serwerze z modelem 3d.....teraz chyba widać zdjęcie załączone.....
Napisano 30 Sierpień 200816 l Do chromu przydaje się dobre studio, tu mamy praktycznie jedno wielkie przepalenie.
Napisano 30 Sierpień 200816 l no sie wszystko zlalo studio mi sie nie podoba model ok ale ja bym uzyl innego studia i wiecej kolorów a nie zwykle trio ;/
Napisano 30 Sierpień 200816 l Pokaz siatke bedzie mozna ocenic choc tyle bo przez ten wszechobecny chrom własciwie cięzko cos o modelu powiedzieć.
Napisano 30 Sierpień 200816 l Chromy daja po oczach ;) Zbliżenie na silnik można prosić ( i siateczkę)?
Napisano 30 Sierpień 200816 l Studio jest pewnie i dobre, tylko do lakieru. Wtedy duże jasne powierzchnie ładnie pracują. Z chromem trzeba inaczej ;). Raczej trzeba by zrobić osobno oświetlenie sceny i osobno generowanie odbić - z niewielkich powierzchni. Zależy też jak jest model zbudowany - ładne chromy wychodzą najlepiej na bardzo dokładnie zaokrąglonych elementach. A jak vray to trzeba jeszcze wstawiać dodatkowe podziały na granicy większych poligonów.
Napisano 31 Sierpień 200816 l No jak wyżej... Przepalone i to nie słabo.... Hynol - W jakim celu trzeba by było wstawić te dodatkowe podziały ? Tzn czemu tylko przy Vray'u ?
Napisano 31 Sierpień 200816 l Autor Dzięki wszystkim za opinie, faktycznie będę musiał popracować nad materiałami....jeśli zna ktoś dobre linki na temat oświetlenia obiektów niech mi zapoda
Napisano 31 Sierpień 200816 l Model dobry tylko jak juz wszyscy inni pisali, przez to ze caly pokryty chromem i to twoje studio prawi nic nie widac, gina wszystkie detale. Co do linkow to na 3dtotal ostatnio chyba pojawil sie tam jakis wideotutorial co do oswietlenia i z reszta nie tylko oswietlenia
Napisano 5 Wrzesień 200816 l Mi tam sie podoba :) fajna pracka ale żeby sie podobało wszystkim userom to by musiało być niewiadomo co ;) nowa wersja już troszke lepsza :D pracuj dalej i powodzenia :)
Napisano 5 Wrzesień 200816 l smutno tak troszkę... jednolicie wręcz nijako... choć modelik wydaje sie spoko, brakuje gdzieniegdzie detalu, który nadałby mu nietuzinkowy wygląd... w tym studio jakoś tak wszystko zlepia sie do kupy... takie mam odczucia ;-)