Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Postanowilem cos konkretniejszego wymodelowac a mianowiscie moje osiedle... co prawda duzo do roboty by bylo (okolo 700 domków) ale postaram sie troche porobic... nie spieszy mi sie z tym :)

a o to efekty mojej pracy, nie jest super pomapowane ale mniej wiecej :D :)

topolowaid8.jpg

topolowa1vf8.jpg

a tu oryginal :)

pict0003dy3.th.jpgpict0004ao8.th.jpg

Edited by Wichur
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No napewno przypomina twoje osiedle ;] jednak zbyt sobie uprościłeś sprawę XD rozumiem że to jest już koniec ale postaraj się iść teraz bardziej w detal bo to co pokazałeś to jest dobra startowa makieta zrobiona w dobre 20 min, poogląda topowe mapy do gier i spróbuj uzyskać podobne efekty.

Posted
No napewno przypomina twoje osiedle ;] jednak zbyt sobie uprościłeś sprawę XD rozumiem że to jest już koniec ale postaraj się iść teraz bardziej w detal bo to co pokazałeś to jest dobra startowa makieta zrobiona w dobre 20 min, poogląda topowe mapy do gier i spróbuj uzyskać podobne efekty.

troszeczke moze jednak za bardzo uproscilem :( wybacz ;D ale wroce do tych budynkow i dam wiecej detalu :)

Posted
troszeczke moze jednak za bardzo uproscilem :( wybacz ;D ale wroce do tych budynkow i dam wiecej detalu :)

topolowarb3.jpg

topolowa1tp6.jpg

troche uv przeciagniete ale sie poprawi :)

Posted

Domki jak to domki, w sumie standardowe, więc ciężko tu będzie czymś zaskoczyć. Jak dotąd wszystko wygląda ok, może zrób jakieś ciekawsze oświetlenie, żeby ożywić okolicę ;)

Guest Marioza
Posted

no takie gta vice city sie robi i jeszcze chyba tommy verceti tam stoi koło ławki:D, tak jak prawi Wodzumarcin zarówno przy tym powzyje jak i wczesniejszych bo tamte są bardziej "wizkowe" a mniej gejmowe

Posted (edited)
no takie gta vice city sie robi i jeszcze chyba tommy verceti tam stoi koło ławki:D, tak jak prawi Wodzumarcin zarówno przy tym powzyje jak i wczesniejszych bo tamte są bardziej "wizkowe" a mniej gejmowe

Mam zamiar wstawic to do Street Legala i GTA VC :)

Robie to w maxie 5 i mam problem bo mi bakowanie textur nie dziala ;( a wczesniej mialem XP'ka SP3 i dzialalo :| teraz mam sp2 i nie dziala. Problem ze skryptem...

rotmpg2.th.jpgrotm2cf2.th.jpgrotm3wo1.th.jpg

na ostatnim zdjeciu dom do poprawy oczywiscie :) tylko taki zarysik jak bedzie wygladalo

pict0046wx3.th.jpg

zdjęcie na ktorym wzorowalem sie

Edited by Wichur
Guest Marioza
Posted

nie no spoko jesli chcesz uzyskac taki klimat , tak z ciekawosci powiedz mi jak rozwiązałes te sciezki i textury dla nich?

Posted
nie no spoko jesli chcesz uzyskac taki klimat , tak z ciekawosci powiedz mi jak rozwiązałes te sciezki i textury dla nich?

są oddzielne textury ;]

trawkafq7.th.jpg

Posted

szczerze???

podoba mi się inicjatywa i pomysł fajny...

poważnie z wrzuceniem tego do gta? - możesz coś więcej na ten temat powiedzieć???

jeśli będziesz podnosić skilla i starać się robić to coraz lepiej to będzie to widoczne...

pracuj dalej i trzymam kciuki!

powodzenia!!!

Posted
to jest dobre ale nie na dłuższą mete , minusem takiego rozwiązania jest duza ilość textur i cięcia na modelu tak czy siak dobrze to tu wygląda.

No tak, prawde powiedziawszy nie przyszlo mi nawet to do glowy aby zrobic z alphą. Ale na 16bitach by przebijala textura wiec tak jest lepiej :)

szczerze???

podoba mi się inicjatywa i pomysł fajny...

poważnie z wrzuceniem tego do gta? - możesz coś więcej na ten temat powiedzieć???

jeśli będziesz podnosić skilla i starać się robić to coraz lepiej to będzie to widoczne...

pracuj dalej i trzymam kciuki!

powodzenia!!!

No narazie chce to wrzcic a co dalej bedzie to nie wiem :) moze zrobie misje pod to :)

Kiedys juz sie bawilem w przerabianie GTA ale to bylo dawno i nawet misje robilem :D

Dzieki, bede się starał ;)