Napisano 8 Wrzesień 200816 l W ramach odpoczynku od samolotów, tudzież celem czystej, niekomercyjnej przyjemności w w wolnym czasie zamiast pić wódkę lub wykonywać inne, ulubione w tym kraju czynności relaksacyjne modeluję sobie samochód, na który nigdy nie będzie mnie stać. Leopard. Za jedyne 100 tys. euro. Edytowane 28 Październik 200816 l przez mrys
Napisano 8 Wrzesień 200816 l Heh.. a to dopiero... Marek robi autko.. i do tego cywilne:D a to niespodzianka! Uprasza sie szanownego autora wątku o pokazanie siatki maski ...skrzela mnie interesują szczególnie. edit: a ja po przeczytaniu nazwy myślałem ze czołg robisz:D
Napisano 8 Wrzesień 200816 l erm, myslalem ze o czołg chodzi:P zawiodłem sie..tak bardzoXD a samochod, - model spoko ale głupio pokazany
Napisano 8 Wrzesień 200816 l Autor model spoko ale głupio pokazany To taki merytoryczny komentarz, jak się domyślam?
Napisano 8 Wrzesień 200816 l moznaby rzec "swojsko tutaj" :) milo ze ktos zauwazyl nasz rodzimy produkt :0 Ladnie na razie i mam nadzieje ze do konca :) pracuj pracuj
Napisano 8 Wrzesień 200816 l samochód, na który nigdy nie będzie mnie stać. Leopard. Za jedyne 100 tys. euro 100 tys euro i zakładasz że nigdy nie będzie cię stać ? :) ja tam wieże w cuda gospodarcze Tuska :) na razie wygląda nieźle ale trochę mało. dawaj dalej :)
Napisano 8 Wrzesień 200816 l zapowiada się ciekawie... mrys wciąż Blender? renderujesz w Kerkythea? czy to już XSI??
Napisano 9 Wrzesień 200816 l Autor No to czas na kolejny update. Opony, felgi i trochę eksperymentów z lakierowaniem. Szczególnie dla KW ;)
Napisano 9 Wrzesień 200816 l KW jest kontenty.. lakier testowy to nic nie mowie. Jak na militaryste to ci idzie bardzo dobrze..tylko niech ci nie zostanie.. ten samochód to wyjatek ma byc.. ty samoloty masz robic!:) a gdzie baba?
Napisano 9 Wrzesień 200816 l Ogólnie modelik spoko ale materiały...... No musisz troszke popracować, szczególnie opony :) Sam lakier też mi nie podchodzi..... ALe spoko, jest dobrze ;D
Napisano 10 Wrzesień 200816 l Autor a gdzie baba? No wiesz, tu jeszcze nie ma wnętrza, a dla kobiet podobno najbardziej liczy się wnętrze... (portfela ;) )
Napisano 10 Wrzesień 200816 l tylko niech ci nie zostanie.. Tak jak to sie u niektórych zrobiło... o_O Super idzie.
Napisano 10 Wrzesień 200816 l ...fajny model w sensie tego jak go wykonales - aczkolwiek sam w sobie Leopard jest strasznie beznadziejnym samochodem i szczerze mowiac nie dalbym za niego polowe jego ceny- tragedia stylistyczna
Napisano 12 Wrzesień 200816 l Autor ...fajny model w sensie tego jak go wykonales - aczkolwiek sam w sobie Leopard jest strasznie beznadziejnym samochodem i szczerze mowiac nie dalbym za niego polowe jego ceny- tragedia stylistyczna Hmmm.... Myślę, że to akurat kwestia gustu. W każdym razie tragedią stylistyczną absolutnie bym go nie nazwał, nawet gdyby mi się nie podobał. Osobiście uważam, że to jedna z bardziej udanych stylizacji w motoryzacji :). No i zabawa lakiernika trwa:
Napisano 12 Wrzesień 200816 l to dobry kroj karoserii..jak na 60-80 lat wstecz..ale teraz?:/ wybacz z tego co sie orientuje obecnie konczy sie moda odnowionych muscule car-ow zobaczymy co bedzie nastepne poza tym, ten samochod nie ma tego...no tego czegos np. hiteroski mercedes...niby sylwetka podobna ale mial w sobie ta iskre
Napisano 12 Wrzesień 200816 l Autor to dobry kroj karoserii..jak na 60-80 lat wstecz..ale teraz?:/ wybacz z tego co sie orientuje obecnie konczy sie moda odnowionych muscule car-ow zobaczymy co bedzie nastepne poza tym, ten samochod nie ma tego...no tego czegos np. hiteroski mercedes...niby sylwetka podobna ale mial w sobie ta iskre Wiesz, mody średnio mnie interesują a obecne "kroje karoserii" wyglądają z reguły jakby wyszły spod jednej ręki. I żaden współczesny samochód dla mnie nie ma tego "czegoś" - ot przyrządy do jeżdżenia. Jeszcze czasem brytyjczykom uda się trochę ducha w swoje pojazdy tchnąć, ale reszta? Że o potworkach w stylu Gallardo nie wspomnę. Jak pisałem - kwestia gustu. Ja bardzo lubię starocie i jeżeli ktoś umiejętnie do nich nawiązuje, czy wręcz je naśladuje to ma u mnie duże piwo :) Ot taki już jestem... Samoloty też wolę starsze :)
Napisano 13 Wrzesień 200816 l ..... Ot taki już jestem... Samoloty też wolę starsze :) Mysle ze cos młodszego jednak lubisz;) ten lakierek mi sie podoba bardziej niż czarny.
Napisano 13 Wrzesień 200816 l Autor ten lakierek mi sie podoba bardziej niż czarny. Mnie osobiście też, ale jeszcze go poprawiam
Napisano 13 Wrzesień 200816 l to dobry kroj karoserii..jak na 60-80 lat wstecz..ale teraz?:/ wybacz z tego co sie orientuje obecnie konczy sie moda odnowionych muscule car-ow ze co sie konczy ? :| wg Ciebie konczy sie ta moda czy wg np The Times ?
Napisano 14 Wrzesień 200816 l ...cofam moje slowa ze to porażka stylistyczna -po prostu zobaczyłem autko na http://www.leopardautomobile.com/- ojjj mrys zmyliles mnie modelem - musze stwierdzic ze nieco model rozni sie od wzorca -ale te pare detali robi wielka roznice :) - zmien chocby osadzenie kol w nadkolach co doda bardziej masywny charakter- i cos z tylem auta u ciebie nie jest halo bo na fotkach z firmowej strony to auto od pupki sie podoba- twoj model az taki atrakcyjny z tylu nie jest ;) Edytowane 14 Wrzesień 200816 l przez eco
Napisano 14 Wrzesień 200816 l Autor W zasadzie model miał być takim "launchtime project" - w tzw wolnych chwilach robionym, ale się trochę rozrósł. W rezultacie na pewno kilka błędów się mi udało popełnić na początku i tak się już zostały. Co do kół - to w 100% masz rację - rozstaw powinien być szerszy, co do pupy - nie jestem pewien... więcej wątpliwości to mam akurat co do przodu, zwłaszcza co do szerokości grilla. Ale traktuję to trochę jak poligon badawczy, zwłaszcza gdy chodzi o ustawienia materiałów w Kerkythei, w której renderuję.
Napisano 28 Październik 200816 l Autor Ostatnio Leopard nie miał zbyt wiele szczęścia, ale temat nie umarł coś tam dorobiłem. Tarcze hamulcowe z zawieszeniem (uproszczonym) oraz wsteczne lusterka. No i koła szerzej rozstawione, bo się pierwotnie rombłem w tym temacie :) PS: na pierwszym renderze jeszcze nie ma zawieszenia (właśnie zauważyłem :) )
Napisano 28 Październik 200816 l Dla mnie te alufelgi i różny profil opon to jakiś pomylony pomysł no ale skoro Ci sie podoba:P Technicznie jak zwykle bdb:)
Napisano 28 Październik 200816 l Autor Niestety, albo stety ten typ tak ma:) Nie żebym kochał, ale mi nie przeszkadzają ani alufelgi ani opony. Osobiście szedłbym w szprychy.