Lukasz_D Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 Witam, dzis zainstalowalem VRay 1.5 SP2, w poprzedniej wersji ( ja mialem VRay_1.5RC2) render bez zadnych ustawien trwal kilka sekund, teraz jak mam prosta scene, zadnych materialow, jedno swiatlo i zupelnie zadnych materialow - render trwa wieki - co sie stalo ? czy moge cos z tym zrobic ? ps: wersje maxa tez zmienilem z 8 na 2009
zgred Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 A ustawienia rendera zostaly z poprzedniego v raya?? Sprobuj zaladowac v ray'a jako renderer ponownie.
Lukasz_D Napisano 9 Wrzesień 2008 Autor Napisano 9 Wrzesień 2008 ale ja "tworze" zupelnie nowa scene no a po drugie to inna wersja maxa (wersja w ktorej jescze nic nie robilem ani nie otwieralem w nim zadych scen ktora bylaby robiona w poprzedniej wersji maxa czyli 8) to pierwsza scena w tym programie i pierwsza z tym vray`em
SWRSC Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 a sprawdziłeś czy ten vRay jest oryginalny? [...]
Tores Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 Zainstaluj wersję demo i sprawdź. Na pewno będzie ok:)
zolwik Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 ja mialem 3ds maxa 2009 i vray rc2 i renderingi tez trwaly wieki, znalazlem na to sposob. zainstalowalem 3ds maxa 9 i vray rc3 czytalem ze rc2 nie nadaje sie do maxa 2009, a vray'a rc3 nie da sie do niego zainstalowac, dlatego najlepszym rozwiazaniem jest max 9 i vray rc3 ;) mysle ze to pomoze ;)
Mr_SAN Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 Albo jak chcesz miec jedna z nowszych wersji maxa to instalnij maxa 2008 wraz z vrayem 1.5 SP1 - smiga az milo ;)
Rekomendowane odpowiedzi