Napisano 17 Wrzesień 200816 l Zachęcam do obejrzenia krótkiej animacji o globalnym ociepleniu wykonanej przez studio Seagulls Fly z Rio de Janeiro. Do jej stworzenia użyte zostały takie narzędzia jak 3ds max, Zbrush oraz Combustion. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=331
Napisano 17 Wrzesień 200816 l Swietnie wykonane i bardzo przejmujace. Mogli by z tym ruszyc w naszych telewizorach.
Napisano 17 Wrzesień 200816 l Filmik technicznie super, animacja, klimat. Wykonanie naprawde klasa. Tylko szkoda ze na tak durny temat... Ale w koncu klamstwo powtarzane odpowiednio czesto staje sie prawda. Przynajmniej "zieloni" na to licza i jak narazie widac maja racje :( PZdr
Napisano 18 Wrzesień 200816 l Animacja jest rewelacyjna - bardzo ujmująca. PS: Nemrod, a z tym kłamstwem to o co ci chodzi?
Napisano 18 Wrzesień 200816 l Bardzo dobry filmik. Mocne przesłanie. Ja wiem, że nie miejsce ale przeraża mnie to, że istnieją nadal tacy ignoranci jak Nemrod. Nie wiem o co dokładnie chodziło z tymi "zielonymi", ale robię właśnie doktorat z ekohydrologii i mogę zgodnie z moją wiedzą stwierdzić, że i taki scenariusz jest możliwy. Opierasz swoje mniemanie na newsach z ciemnogrodu. Zainteresuj się Nemrod trochę tym tematem, przeczytaj kilka opracowań naukowych i dopiero później się wypowiadaj.
Napisano 18 Wrzesień 200816 l Nemord'owi chodziło o teorie GLobal warmingu w której to zmiany klimatyczne sa naturalnym biegiem życia planety, a nie jak przedstawiono w kampanii działaności człowieka... ale mondże napisałem ;]
Napisano 18 Wrzesień 200816 l Opierasz swoje mniemanie na newsach z ciemnogrodu. Zainteresuj się Nemrod trochę tym tematem, przeczytaj kilka opracowań naukowych i dopiero później się wypowiadaj. Scenariusz moze i jest mozliwy, ale nie dlatego ze jezdzimy samochodami czy ze krowy za duzo pierdza :). Czlowiek ma tak maly, ze wlasciwie kompletnie nieistotny wplyw na zmiane klimatu. Zmienia bo sie zmeinial od zawsze. Kiedys szamani robili ludziom wode z mozgu zacmieniami slonca - ze to niby Kara Boska. A dzisiaj sie robi to samo za pomoca globalnego ocieplenia (niezle na tym wychodzac zupelnie przy okazji...) A ze temat "politycznie poprawny" to i nie ma wielu chetnych zeby publicznie powiedziedc ze to zwykle brednie. Dla ciekawych polecam: http://www.chemia.org/id21.html - wogole warto sie zapoznac z ta stronka. Facet to nie jakis oszolom tylko profesor PW we Wrocku, autor wielu publikacji naukowych i kilku podrecznikow chemii. P.S. Chyba to nie miejsce na takie dysputy EOT? ;))
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Animacja średnia. Ale śmieszna nawet. Brakowało tylko bociana, który strzela sobie w pałę z dubeltówki.. Ja nie mam pojęcia na ten temat prawie żadnego. Mam w d**ie global warming skądkolwiek by się nie brało. Właśnie dlatego nie nazwę nikogo ani durniem ani ignorantem. Zastanawia mnie natomiast, skąd w ludziach bierze się przeświadczenie, że z jakiegoś powodu ich źródło wiedzy jest takie nieskazitelne?! Wit pisze doktorat, ale najwyraźniej nie wziął pod uwagę publikacji przytaczanych przez Nemroda - i odwrotnie, ten drugi liczy na to, że czyta jedyne słuszne opracowania. Zakładacie słuszną wersję w/g własnego widzimisię, narzuconej racji, czy tak jak wam po prostu wygodniej lub orginalniej? hm....