Napisano 24 Wrzesień 200816 l Myślałem że po deklaracjach w wątku z tematami wystartuje trochę więcej osób :). Sam też trochę podłubałem, nie miałem za dużo czasu, ale na szczęście się zmusiłem i coś przygotowałem. Walnąłem się też trochę przy mapowaniu i na niektóre elementy zostawiłem sobie za mało miejsca. Całość ma 3378trisów i kolor, normal i specular po 1024. WiPa nie założyłem, bo już kilka poprzednich bitew pokazało, że i tak mało osób je śledzi, a jeszcze mniej osób komentuje :) Ostatni obrazek: Edytowane 28 Wrzesień 200816 l przez Kuba
Napisano 24 Wrzesień 200816 l teksturka fajna aczkolwiek mam obawy co do texela. widze że racej dużo nie powtarza sie, możliwe że z bliższej perspektywy bedzie rozmyta. tak czy inaczej dobra robota
Napisano 24 Wrzesień 200816 l Autor Heh, też mam takie obawy :) Tekstury postaram się wrzucić wieczorem po pracy. Co do wielkości przyczepy, wzorowałem się trochę na Silver Streak'u Continental. To naprawdę duże bydlę :) http://www.motorhomeclassifieds.com/images/551/872/0_3.jpg
Napisano 25 Wrzesień 200816 l Hmmm a ja bym powiedzial ze texturka nie za bardzo ci wyszla - mozna byloby naprawde dodac ciekawy detal na całą budę - w tym przypadku poszedles w strone speca - pokaz jak to wyglada w perspektywie wteydy bedzie mozna powiedziec cos wiecej - ale obawiam się że w taim przypadku wyjda wsszytkie niedociagniecia Pozdro
Napisano 25 Wrzesień 200816 l Autor Nie będę się bronił, w teksturowaniu jak dobrze zawieje jestem niższa klasa średnia :) Chciałem żeby przyczepa błyszczała się jak psu jajca i żeby widać było wgniecenia, trochę się udało więc jestem w miarę zadowolony. Natrzaskałem nitów od groma, jednak przy specularze i rdzy mi jakoś poznikały :) Wrzucę jeszcze dwa zrzuty z viewportu, jeden ze specularm, drugi bez. W linku w oryginalnej wielkości: link Edytowane 25 Wrzesień 200816 l przez Kuba
Napisano 25 Wrzesień 200816 l swietna przyczepka, ja bym juz nie walił detalu bo moze sie zrobić malo przejzysice :D ,jedyne co to szyby wyszły gorzej i to ze pixeloza moze być przy zblizeniu gdyby fps jakis, ale w ogolnym rozrachunku bardzo mi sie podoba
Napisano 25 Wrzesień 200816 l Autor Heh dzięki. Nad szybami płakałem i plułem sobie w brodę, bo właśnie na nie zostawiłem sobie za mało miejsca przy mapowaniu i praktycznie nie widać co tam wsadziłem pięknego lol. Ex3 - siakieś tajne hieroglify :D
Napisano 25 Wrzesień 200816 l Fajowa:) Jedyne co mi się nie podoba, to jakaś taka jednolitość, ale to chyba taki jej urok, jako pojedynczego modelu, więc potraktuj to jako czepialstwo. I tu siem z Marianem zgodzę, że szyby nie najlepsze, zacieki są bardzo, hm, duże? Nie wiem.. pzdr yo!
Napisano 25 Wrzesień 200816 l ee elegancko wyszlo tylko zrob cos zeby szyby wygladaly jak szyby i bedzie cacy ;p
Napisano 25 Wrzesień 200816 l z oknami możesz spróbować tak: ściemnij samą szybę o jakieś 70% żeby była ciemna ale jeszcze nie czarna. na spec'u ciemno na krawędziach. w środku nieregularnym brushem "wyczyść" szybę żeby wyglądała tak jakby była czystsza po środku. i pokazałbyś model z normalem bez tekstur? bo wydaje mi sie że szyby są wklęsłe. jeżeli tak to zacząłbym od ich wyprostowania :D
Napisano 28 Wrzesień 200816 l Autor Zerknijcie jeszcze raz na te okna, może te wyglądają trochę lepiej. PS. Wersja ostateczna w pierwszym poście. Edytowane 28 Wrzesień 200816 l przez Kuba
Napisano 28 Wrzesień 200816 l widziane z tej odlegosci wygladają lepiej , jedynie co to wywal te jakies białe plamy z tych szyb i będzie tip top
Napisano 28 Wrzesień 200816 l Ogólnie teraz prezentuje się o wiele lepiej:) Wracając do deklaracji też myślałem, że wystartuje więcej ludzi, mi też już się niechcialo konczyć modelu chyba nadal mamy zbyt ambitną tematyke jak na mimibitwy.
Napisano 12 Maj 200915 l duna ześ spamer to już wiedziałem, ale jeszcze nekrofilia teraz... po co? podnieca cię licznik postów czy jak?
Napisano 12 Maj 200915 l duna ześ spamer to już wiedziałem, ale jeszcze nekrofilia teraz... po co? podnieca cię licznik postów czy jak? Nekrofilia.. posty.. spam...? Nie interesuje mnie licznik postów. A przyczepa tak moim zdaniem wygląda więc tak to skomentowałem.
Napisano 12 Maj 200915 l w 9 miesięcy po ostatnim poście? Ciekawe... Ah i przemyśl sens logiczny swojego opisu...