masa Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 (edytowane) Witam wszystkich chciałem zaprezentować swoją pierwszą wizualizację wnętrza - jest to pokoik w górnej części domu zaadoptowany jako pokój TV. Pomieszczenie wybrałem z domku, który niedawno modelowałem - chodziło mi o realne wymiary. Proszę o komentarze od strony technicznej... modelowanie, materiały, światło, rendering. 1. W dzień 2. ...i w nocy 3. Tutaj walczyłem z firanką (falloff) i takie dziwne rzeczy mi powychodzily - chodzi o cień - być może to wina direclight'a. Jak się tego pozbyć ??? pozdr masa Edytowane 25 Wrzesień 2008 przez masa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 nic tu chyba nie ma popraw linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masa Napisano 25 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2008 poprawione, thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 jak na pierwsza vizke to bardzo fajnie, zaslony wyszly spoko i swiatlo tez fajne. Podobaja mi sie szczegolnie te zolte kwiaty w wazonie, ale z tym dywanem pomaranczowym przydalo by sie cos zrobic, jakis displeace czy fur bo odstaje od reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Ostatni renderek mi się podoba, jak na pierwszą wiz to na prawdę fajnie. Co do firan to wydaje mi się, że one powinny taki cień rzucać, w niektórych miejscach ciemniejszy, w niektórych jaśniejszy. No i to co hcpiter powiedział, dywan jest straszny, tzn w zasadzie trudno mówić o dywanie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Wydaje mi sie ale obraz zaczyna wchodzic w sciane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masa Napisano 25 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Co do firan to wydaje mi się, że one powinny taki cień rzucać, w niektórych miejscach ciemniejszy, w niektórych jaśniejszy. No i to co hcpiter powiedział, dywan jest straszny, tzn w zasadzie trudno mówić o dywanie. ;) Cień jest w sumie poprawny fizycznie ale te odblaski pod stolikiem są beznadziejne... i zauważyłem że tak się dzieje jeśli firanka(z materiałem falloff) jest juz w Cieniu - probowalem to na osobnej scenie i prostych kształtach... być może vray nie radzi sobie dobrze z tym materiałem. Obecnie jestem w trakcie dopracowywania nowych firaneczek do kolejnej wizki i tam przy zastosowaniu VraySun nie pojawia sie ten problem. Dywan... ech... najpierw był materiał z V-Ray Materials(ten jaśniejszy) później zrobiłem sam z lekkim displace... ale jak widać za lekkim :) Poprawie się ;) Thx za komentarze, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Witam, wizka naprawdę dobra tylko na pierwszy rzut oka rzuciły mi się głośniki. Może to z powodu materiału (te głośniku po boku). Tak mi się wszystko podoba wspaniała wizka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 27 Wrzesień 2008 Share Napisano 27 Wrzesień 2008 jak na pierwsza wizke jest ok..pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 te glosniki i telewizor to tylko dla szpanu chyba bo kabli cos nie ma :D. moglyby w te panele przy podlodze dyskretnie się chować kabelki z kolumn i byloby pinknie :)... ale i tak jest super ^^ mi bardzo podoba sie firanka i jej oswietlenie podczas chyba ranka :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 nie odkopuj staroci !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 dlaczego?? ;| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 Jak na pierwszą ekstra - ale ponoć jest tendencja tu na forum - że hasło pierwsza jest niezłym chwytem marketingowym! Co do wizki, jedno uderza - zauważ że w projektrach wnętrz raczej nie robi się więcej rodzajów drewna jak 2 max 3 a meble raczej w tym samym, jak innym to w podobnej tonacji. Ty masz każdy mebel w innym kolorze drewna, podłoga fajnie, ale mebelki bym zrobił jak nie w tym samym to w podobnym. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masa Napisano 17 Marzec 2009 Autor Share Napisano 17 Marzec 2009 dizęki za uwagi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 jak na pierwsza wizke to spas wypas fatality :D jedziesz z nastepnymi ! pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi