Napisano 25 Wrzesień 200816 l Witam wszystkich chciałem zaprezentować swoją pierwszą wizualizację wnętrza - jest to pokoik w górnej części domu zaadoptowany jako pokój TV. Pomieszczenie wybrałem z domku, który niedawno modelowałem - chodziło mi o realne wymiary. Proszę o komentarze od strony technicznej... modelowanie, materiały, światło, rendering. 1. W dzień 2. ...i w nocy 3. Tutaj walczyłem z firanką (falloff) i takie dziwne rzeczy mi powychodzily - chodzi o cień - być może to wina direclight'a. Jak się tego pozbyć ??? pozdr masa Edytowane 25 Wrzesień 200816 l przez masa
Napisano 25 Wrzesień 200816 l jak na pierwsza vizke to bardzo fajnie, zaslony wyszly spoko i swiatlo tez fajne. Podobaja mi sie szczegolnie te zolte kwiaty w wazonie, ale z tym dywanem pomaranczowym przydalo by sie cos zrobic, jakis displeace czy fur bo odstaje od reszty.
Napisano 25 Wrzesień 200816 l Ostatni renderek mi się podoba, jak na pierwszą wiz to na prawdę fajnie. Co do firan to wydaje mi się, że one powinny taki cień rzucać, w niektórych miejscach ciemniejszy, w niektórych jaśniejszy. No i to co hcpiter powiedział, dywan jest straszny, tzn w zasadzie trudno mówić o dywanie. ;)
Napisano 25 Wrzesień 200816 l Autor Co do firan to wydaje mi się, że one powinny taki cień rzucać, w niektórych miejscach ciemniejszy, w niektórych jaśniejszy. No i to co hcpiter powiedział, dywan jest straszny, tzn w zasadzie trudno mówić o dywanie. ;) Cień jest w sumie poprawny fizycznie ale te odblaski pod stolikiem są beznadziejne... i zauważyłem że tak się dzieje jeśli firanka(z materiałem falloff) jest juz w Cieniu - probowalem to na osobnej scenie i prostych kształtach... być może vray nie radzi sobie dobrze z tym materiałem. Obecnie jestem w trakcie dopracowywania nowych firaneczek do kolejnej wizki i tam przy zastosowaniu VraySun nie pojawia sie ten problem. Dywan... ech... najpierw był materiał z V-Ray Materials(ten jaśniejszy) później zrobiłem sam z lekkim displace... ale jak widać za lekkim :) Poprawie się ;) Thx za komentarze, pozdrawiam
Napisano 25 Wrzesień 200816 l Witam, wizka naprawdę dobra tylko na pierwszy rzut oka rzuciły mi się głośniki. Może to z powodu materiału (te głośniku po boku). Tak mi się wszystko podoba wspaniała wizka.
Napisano 13 Marzec 200915 l te glosniki i telewizor to tylko dla szpanu chyba bo kabli cos nie ma :D. moglyby w te panele przy podlodze dyskretnie się chować kabelki z kolumn i byloby pinknie :)... ale i tak jest super ^^ mi bardzo podoba sie firanka i jej oswietlenie podczas chyba ranka :):)
Napisano 17 Marzec 200915 l Jak na pierwszą ekstra - ale ponoć jest tendencja tu na forum - że hasło pierwsza jest niezłym chwytem marketingowym! Co do wizki, jedno uderza - zauważ że w projektrach wnętrz raczej nie robi się więcej rodzajów drewna jak 2 max 3 a meble raczej w tym samym, jak innym to w podobnej tonacji. Ty masz każdy mebel w innym kolorze drewna, podłoga fajnie, ale mebelki bym zrobił jak nie w tym samym to w podobnym. Pozdro!
Napisano 20 Marzec 200915 l jak na pierwsza wizke to spas wypas fatality :D jedziesz z nastepnymi ! pozdrawiam