Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

może tego nie widać ale spi się na górze [można zlecieć]

pomiędzy fotelami są pufy, a biurko można też wysunąć

mebeldlastudentabiurko3zk5.jpg

By Tymbeusz

• Odpowiedzi 73
  • Wyświetleń 10k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Podoba mi się pomysł takiego multimebla :) Zmieniłbym tylko drabinę, bo jest mało praktyczna i dodał jakieś barierki na to łóżko co niby jest na górze, bo upadek może boleć :D

Napisano

Nie podoba mi się to co jest na tych pufach. Pierwsze co mi przyszło do głowy to, że są to gumowe chodniki do samochodu :)

Napisano

Łóżko standardowe winno miec szerokośc conajmniej 90 cm, według pana Neuferta - twórcy Biblii dla architektów. Wydaje mnie się że Twoje łóżko powinno byc wiec ciut szersze. Ale tylko ciut:) Mebelek mi się bardzo podoba, funkcjonalny i miły dla oka:) Tylko szczebelki drabiny są w tej chwili niebezpieczne, mozna z nich spasc, sprawiają wrażenie zbyt śliskich. No i uchwyty musisz jeszcze dorobic, bo nie ma bata, by wejsc po nich na razie. Ale naprawdę podziwiam pomysł, jest świetny:) oby tak dalej;)

Napisano

Coś w tym jest (pozytywnego)... Czy łóżko jest piętrowe (drabinka z boku)? Do pokoju dziecięcego (po korekcie proporcji) nowoczesnych rodziców może być, podoba mi się. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

Napisano
  • Autor

niestety za bardzo nie zmienię projektu już bo nie jest on mój, nadal bawię się renderem,

można te mebelki składać w różne konfiguracje

mebelzlozony20000495312ld8.jpg

By Tymbeusz

Napisano

o! Salad Finger :)

Trochę biały się zlewa i nie widać szczegółów. Może zrobić mniej ambientowe, a bardziej kierunkowe światło

Napisano
  • Autor

Znowu mam mieszkanko do zrobienia jeszcze projekt idzie w toku ja próbuje ustawić światło.

vienio2fpb7.jpg

Napisano

Jak dodasz wiecej elementow to powinno byc ciekawie, ogolnie wiecej odbijajacych materialow z jakimis gloss`ami a scena odrazu bedzie ciekawsza :)

Pozdrawiam

Napisano

Narazie bardzo przypadkowo to wygląda, ale widzę że dopiero robota się rozpoczęła, więc czekam.

Napisano
  • Autor
Za bardzo się zlewa sufit ze ścianą.

Właśnie za bardzo nie wiem dlaczego tak się to zlewa. Robiłem test z Irr Map na High i te zbyło podobnie. Mo ze to przez wysoko ustawiony w Color Mappingu dark multipler na 4.

Nie wiem za bardzo jak to naprawić, chce uzyskać efekt białych ścian [bo wychodza szare] jednocześnie aby było widać przejścia pomiędzy sufitem a ścianą.

Napisano
  • Autor

wczoraj był klient, miał tysiąc pomysłów i zrobiłem kolejny up

test dof'a z PSS trochę za mocny wyszedł

vienio00003662102nw5.jpg

vienio00063680916uk0.jpg

Napisano
  • Autor

Dalej ciągnę to mieszkanko teraz próby ze światłem nocnym. Mój szefo ma straszne pojechane pomysły a wymyśla na świerzo jak do mnie przyjedzie i rysuje na kolanie jakieś dziwne rysunki, które później trudno rozszyfrować. Jednym słowem projektowa masakra, ale ja tu jestem tylko od Vizualizacji.

salon i kuchnia

vienio00002852841hb0.jpg

sypialnia

vienio00052879718wk1.jpg

a tu już pojechane najmocniej, cóż ja się nie chcę kłucić zresztą nie znam się na wnętrzach

vienio00073804462rt0.jpg

Edytowane przez claude

Napisano

O w mordę jeża! To jest jakiś posmodernistyczno-popartowsko-Ikeowski koszmar projektowy! No ale skoro to nie Ty wymyślasz to uff..

Od strony więc czysto wizualizacyjnej: dalej coś za bardzo ściany się zlewają, plazma wygląda jak doklejona w złej perspektywie, a w łazience strasznie przejarane światło. A tak w ogóle jak na to patrzę, to mi się mózg ścina i nie wiem co mam pisać. Ble.

Napisano
  • Autor

Próbuje dla znajomego zrobić render obiektu w galerii sztuki.

Na początku zrobiłem wnętrze z jakimiś obiektami, które odbjały by się w tych szklanych kulach. Niestety efekt był słaby. Wykorzystałem HDR w Eviroment i jest lepiej.

Teraz się zastanawiam co by można było zrobić więcej dla uzyskania realizmu w tym renderze.

tu moje próby

65312831.jpg

By Tymbeusz

stalowekule02.jpg

By Tymbeuszstalowekule02.jpg

Napisano
  • Autor

Rano dostałem tefon, szybka fuszka death line za 5 godzin, nie pytajcie co to bo ja sam nie wiem, może będzie to początkiem jakiejś reklamy

finishbetter9546740.jpg

Napisano

Witaj, jak dla mnie z lewej za jasno. Sklepienie na tym tle wygląda jakby było domontowane w ps. A jak tam prace nad zamkiem w Malborku? Pozdr.