Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

yoł ludzie szukam playera przez całe moje długie już życie i nie mogę znaleźć więc może zapytam ;)

chciałbym mały szybki player do otwierania fimów znacie jakiś fajny?

o i btw taki drobiazg chciałbym żeby miał kilka podstwowych funkcji:

-był lekki i szybki, nie pakował całego filmu na raz tylko odpalał jak leci, jak np SMPlayer, żeby nie czekać tych 5-6s aż zaskoczy :/

- fajnie gdyby miał swoje kodeki jak SMPlayer/ goom ale SMPlayer starsze pliki quicktime odtwarza w jakiś dziwny sposów i głos brzmi jak potwór z zzaświatow :), chyba spowalnia całe video, i innych plikach chyba mov ale chyba i avi się zdażyło odwraca kolory ale nie wszystkie jak invert w PS ale zamienia tylko 2 kanały, na oko ciężko stwierdzić które :D goom to samo z tą zamianą, więc fajnie by było gdyby była jakaś kontrola nad tym jakiem kodekiem odtwarza dany plik itd

- żeby miał możliwość odtwarzania napisów ale w foramcie liczbowym/minuty, klatek, i tych cudaków SAMI (tak to się chyba nazywa) ;)

i żeby wyświetlał je nie tylko w konkretych formatach jak avi ale w też w rmvb i mov (inne też mogą być :))

- żeby miał podstwowe opcje edycji napisów czyli przeliczanie np z 23 na 25 klatek itd. żeby można było dopasować napisy przez wskazanie w któreym momencie powinna wyswietlić się ta a ta linia textu i najlepeij żeby dało się określić moment w filmie na początku i końcu dla odpowiedniej kwestii a player na tej podstwie już dokładnie i ineteligentnie dostosuje resztę napisów

-żeby miał obsługę pilota i łatwy sposób jego konfiguracji z funkcją przechytywania itd. moj pilocik media center dziła całkiem dobrze z gomem nawet bez konfiguracji ale z media Player Classic czy SMPlayerem już nie miałem tyle szczęścia :(

- żeby mi nie zdychał jak goom kiedy w Viscie x64 włączy się wygaszacz a właściwie nie wygaszacz bo nie mam żadnych latających swiecidełek na ekranie tylko chyba monitor przechodzi w stan uśpienia czy coś ale jak go wybudzę to to co było w goomie odtwarza się ale bez obrazu tylko sam dźwięk :(

- żeby nie "rwał" jak przenoszę go z ekranu 1 na 2 podczas odtwarzania media Player Classic tak robi, czasem się nawet wywali, hmm jak teraz próbowałem go wywalić jakoś nie chciał :) może poprawili to ale nadal rwie ale zauważyłem że przy .mov już nie :) ale avi czy rmvb nadal rwie, gom to samo

- i żeby był łatwy w konfuguracji najlepiej przez ładne GUI :)

- żeby zmieniane opcje były odzwierciadlane natychmiast a nie po ponownym uruchomieniu playera

na razie tyle :)

zna ktoś coś takiego? :)

Edytowane przez Destroyer

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

VideoLan VLC dosyć dużo punktów chyba spełnia http://www.videolan.net

zajmuje 14 mb. odtwarza prawie wszystko co sie da. nie ma problemu z napisami. interfejs nie jest cudny, ale są różne skórki które go takim czynią. jest szybki darmowy i opensource. z pilotem nie wiem jak sobie radzi ale bardzo mozliwe ze wspomaga

Napisano
  • Autor

mirach wiem, wiem :) ale chyba nie znajdę:/

nie bawi mnie korzystanie z 3 playerów na codzień (SMPlayer, Gom, Media Player Classic) i ALL playera do konvertowania napisów ;)

illy dzięki, muszę to sprawdzić ;) łap repa :D XD

sanki już testowałem go ze 3 razy i ani razu mi się nie spodobał ale ściągam go raz jeszczę zobacze teraz :) dzięki :)

Napisano

od lat używam AllPlayera v. 2.0

marbit.com.pl

nie wiem jak z mov'ami QTPlayer najlepiej je potraktuje.

pozdrawiam.

Napisano

od lat uzywam SubEdit PLayer, ale nie potrzebuje fukcji takich jak ty chcesz :)

Napisano

A gotować też ma umieć ten program, czy nie musi?

Generalnie mplayer (do którego SMPlayer jest jedynie nakładką graficzną) chyba ma te wszsytkie funkcje, ale u mnie także ma czasem problem z plikami w H.cośTam (mov).

Poa tym, co to za lekki player z tymi funkcjami? Albo szukasz czegoś lekkiego, albo z wieloma funkcjami. :p

Pod Windowsa lekki to BestPlayer, a z różnymi narzędziami - SubEdit. Nie wiem jak z odtwarzanymi formatami w nich jest...

Edytowane przez piotrek

Napisano
  • Autor

mam masę filmów rmvb i VLC media player wywala mi bląd nie może odtwarzać RV40 i nie ma możliwości żebym to sam naprawił :) no i nie łapie części zminianych opcji na bierząco tylko trzeba od nowa go uruchomić np konfiguracja wyświetlania napisów

bestplayera testowałem nie pasuje ;) to samo SubEdit PLayer ale ten to mi jeszcze czasem się wywalał, przycinał i wieszał pewnie niekompatybilny z vistą x64 :/

media player Classic parę wersji temu też pod vistą dziwnie działał i przy uruchamianiu filmów przez drag and drop nie przełączał na nowy film tylko leciały 2 lub 3 jednocześnie a obraz migotał przełączając się między nimi :P ale to już poprawione ;)

AllPlayer korzystałem i nie lubię ale do przeliczania napisów korzystam z niego :)

QTPlayer to nędza;) ale jak jest zainstalowany w systemie to .mov spoko poleci np w takim media player Classic

piotrek po głębszym zastanowieniu hmm... nie, nie musi gotować :P ale sprzątać to by mógł :D

i pisząc lekki player chodziło mi o szybki, (S)MPlayer jest szybki :)

czyli wychodzi na to że nie ma Ultimate playera :) hmm tak jak myślałem :P

Napisano

Widzę, że nikt nie polecił jeszcze, a program naprawdę daję radę, a opcji od zatrzęsienia;)

Sam używam i sobie chwalę.

KMPlayer --> http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=2209&KMPlayer+2.9.3.1430

Co do kodeków, u siebie mam tylko ffdshow. Minus taki, że nie wiem, czy aby ten program sam z siebie odtwarza .rmvb. U siebie miałem już zainstalowany MediaPlayer wcześniej, więc możliwe, że kodeki były z tego odtwarzacza właśnie.

Mimo wszystko warto sprawdzić KMPlayer'a;)

Napisano

A tan KMPlayer to nie jest podobna sytuacja, jak z SMPLayer - tylko nakładka graficzna na mPlayera?

Z potężnych playerów jest też xine - http://xinehq.de/index.php/home, ale, z tego co wyczytałem, pod windowsa się dopiero rozwija i nie wiem, czy jest dostępny. Ale do sprzątania musiałbyś jeszcze czegoś inego poszukać.

Napisano

Istnieje :D

ale tylko dla audio (jak na razie:)

http://www.ultimateplayer.cba.pl

Napisano

takiego programu jak ty opisujesz nie ma... ja mam "Subedita + kodeki" "allplayera" i do tego "media player classic" kiedyś jeszcze "bestplayera" :D

ps. i każdy długo się uruchamia ;/ szczególnie media player classic zanim pomyśli nad filmem :)