Napisano 23 Luty 200421 l Witam Forumowiczy poraz ktorystam ;] obiektem mojego ataku stal sie Messerschmitt Me P.1111 Tajna bron Luftwaffe projek z 1944 roku nieodbiegajacy praktycznieniczym od pozniejszych wynalazkow USA ale nie o tym jest ten watek ;] Wrzucam tu screeny pierwszych godzin oracy czekam na komenty ;]
Napisano 23 Luty 200421 l troszeczkę czubek będzie się rozdwajał jak go zmirrorujesz. Poza tym wlot powietrza poinien być wyższy od skrzydła.
Napisano 23 Luty 200421 l No wreszcie ktoś postanowił zrobic jeden z cudownych samolotów Luftwaffe :D. Chociaż był to tylko projekt to i tak jest piękny :D PS: nieodbiegajacy praktycznieniczym od pozniejszych wynalazkow USA Nieodbiegał niczym ponieważ to amerykanie wykorzystywali niemieckie projekty po wojnie, gdyż sami byli daleko w tyle , szczególnie zaś jeśli chodzi o myśliwce i bombowce odrzutowe :)
Napisano 23 Luty 200421 l Autor zgadzam sie bez boolu jesli chodzi o kopiowanie projektow nieieckich przez USA udowodnie to poniej jak skoncze prace nad obecna zabawka prace niemieckich konstruktorow wyprzedzaly prace innych specjalistow o ponad 2 dekady oni jako pierwsi byli gotowi do wyslania rakiety w kosmos misji zalogowej przegladalem plany konstrukcyjne projektu Mision America statek zaprojektowany przez niemcow w latach 1943-44 praktycznie niczmym nie roznil sie od promu kosmiczego Columbia czy innych podobnych zalorzenia konstrukcyjne byly wstanie wytrzymac warunki panujace w kosmosie i powroot spowrotem na ziemie wiec mozna powiedziec ze to Hitler zapoczatkowal podbuj kosmosu oczywiscie nic z tego niewyszlo poniewaz przegral wojne ale plany pozostaly do dzis i tylko nieliczni wiedza co jest grane
Napisano 25 Luty 200421 l Super maszyna !! Powodzenia !! :) Narazie wstrzymam sie z rytyą i radami, ponieważ tylko wloty powietrza wyglądaja na skończone i dobze wymodelowane... Pozdr
Napisano 25 Luty 200421 l ehhe,ilez si emozna dowiedziec na forum 3d o czyms innim niz 3d:) jak to poczytalem, to az smutno mi sie zorbilo, ze alianci wygrali-tyle cennych wynalazkow i projektow poszlo sie pierd...- chore spojrzenie co?:) co do modelu: na razie mlo widac, IMO nie wyraznie poakzujesz efekty pracy-jasniejsze kolory z wlasnej autopsji wiem, ze aby osiagnac gladki i opywowy ksztal smaolotu,niesttey tzreba w pewnym momencie wejsc na dosc gesta siatke robocza-np. jak robisz z cylindra o 10 segmentach to po zalapaniu ksztaltu walisz meshsmooth x1 i convertujes zn apoly-bo inaczje tokila wyjdzie przy detalach - zycze powodzenia
Napisano 25 Luty 200421 l jak to poczytalem, to az smutno mi sie zorbilo, ze alianci wygrali-tyle cennych wynalazkow i projektow poszlo sie pierd...- chore spojrzenie co? Nie zupełnie, mnie też irytuje, że tyle projektów poszło sie pierd..... :) Sorki, że tu o tym pisze, ale jeśli ktoś jest ciekawy niemieckich projektów lotniczych to polecam stronke: www.luft46.com
Napisano 26 Luty 200421 l Autor duzy wlotwtrakcie przebudowy pracuje nad nim wiec ... a resta to juz radzej ok chyba to tylko polowka przodu juz raczej nie bede zmieniac jeszcze tylko pare szczegolow
Napisano 26 Luty 200421 l Na razie cienko to wygląda niestety... Siatka cię prowadza jak chce. Jak robisz od ogółu do szczegółu to rób to konsekwentnie, najpierw proporcje dopiero potem dziel siatkę.
Napisano 8 Marzec 200421 l Autor prawei koniec modelowania skrzydelek ale mam malego buga i niepotrafie sie go pozbyc sami zobaczycie go jak sie tego pozbyc bo mnie juz cos trafia :/
Napisano 10 Marzec 200421 l Autor Wielcy jestescie :mad: widze ze forum sie troszku zmienilo zadnego komenta zadnej pomocy co to wszyscy juz wymarli ?? Jedynbie pozostalio moderatorzy [lol2]
Napisano 10 Marzec 200421 l model zapowiada sie ciekaawie... a BTW - rzeczywiście niemieccy konstruktorzy owych czasów byli genialni... zreszttą twórca V2 to ten sam von Braun, który zbudował takie amerykańskie rakiety jak Red Stone czy Saturn V z samolotami było podobnie - to nie amerykanie zgapiali projekty, lecz niejednokrotnie ci sami inżynierowie kontynuowali prace w USA, bo to był kraj większy i bogatszy od powojennych Niemiec
Napisano 10 Marzec 200421 l buga pozbedziesz sie (nie wiem czy juz sie pozbyles bo nie czytalem reszty postow) jak wylaczysz material two sided , zobaczysz ze w ktoryms miejscu face jest odwrocony ;] odwroc go i bedzie dobrze... pozatym skrzydla maja w przekroju ksztalt zupelnie inny i nie raz byla o tym mowa na forum .. to tak jak kometa , na poczatku dosc grube i zwezajace sie ku koncowi ;]
Napisano 11 Marzec 200421 l według mnie masz włączone Smoothing Groups, ale może się mylę :) a siatka w twoim modelu to czysta poezja ;) pozdrawiam [piwo]
Napisano 12 Marzec 200421 l Originally posted by Loozack według mnie masz włączone Smoothing Groups, ale może się mylę :) Najprawdopodobniej...
Napisano 12 Marzec 200421 l Autor juz bez boolu udalo sie pozbyc buga ;] Loozack co znaczylo czysta poezja ??