ChaoS Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 Witam Forumowiczy poraz ktorystam ;] obiektem mojego ataku stal sie Messerschmitt Me P.1111 Tajna bron Luftwaffe projek z 1944 roku nieodbiegajacy praktycznieniczym od pozniejszych wynalazkow USA ale nie o tym jest ten watek ;] Wrzucam tu screeny pierwszych godzin oracy czekam na komenty ;]
Master Kiełbaster Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 troszeczkę czubek będzie się rozdwajał jak go zmirrorujesz. Poza tym wlot powietrza poinien być wyższy od skrzydła.
Kajzer Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 No wreszcie ktoś postanowił zrobic jeden z cudownych samolotów Luftwaffe :D. Chociaż był to tylko projekt to i tak jest piękny :D PS: nieodbiegajacy praktycznieniczym od pozniejszych wynalazkow USA Nieodbiegał niczym ponieważ to amerykanie wykorzystywali niemieckie projekty po wojnie, gdyż sami byli daleko w tyle , szczególnie zaś jeśli chodzi o myśliwce i bombowce odrzutowe :)
ChaoS Napisano 23 Luty 2004 Autor Napisano 23 Luty 2004 zgadzam sie bez boolu jesli chodzi o kopiowanie projektow nieieckich przez USA udowodnie to poniej jak skoncze prace nad obecna zabawka prace niemieckich konstruktorow wyprzedzaly prace innych specjalistow o ponad 2 dekady oni jako pierwsi byli gotowi do wyslania rakiety w kosmos misji zalogowej przegladalem plany konstrukcyjne projektu Mision America statek zaprojektowany przez niemcow w latach 1943-44 praktycznie niczmym nie roznil sie od promu kosmiczego Columbia czy innych podobnych zalorzenia konstrukcyjne byly wstanie wytrzymac warunki panujace w kosmosie i powroot spowrotem na ziemie wiec mozna powiedziec ze to Hitler zapoczatkowal podbuj kosmosu oczywiscie nic z tego niewyszlo poniewaz przegral wojne ale plany pozostaly do dzis i tylko nieliczni wiedza co jest grane
Falcrum Napisano 25 Luty 2004 Napisano 25 Luty 2004 Super maszyna !! Powodzenia !! :) Narazie wstrzymam sie z rytyą i radami, ponieważ tylko wloty powietrza wyglądaja na skończone i dobze wymodelowane... Pozdr
pg Napisano 25 Luty 2004 Napisano 25 Luty 2004 ehhe,ilez si emozna dowiedziec na forum 3d o czyms innim niz 3d:) jak to poczytalem, to az smutno mi sie zorbilo, ze alianci wygrali-tyle cennych wynalazkow i projektow poszlo sie pierd...- chore spojrzenie co?:) co do modelu: na razie mlo widac, IMO nie wyraznie poakzujesz efekty pracy-jasniejsze kolory z wlasnej autopsji wiem, ze aby osiagnac gladki i opywowy ksztal smaolotu,niesttey tzreba w pewnym momencie wejsc na dosc gesta siatke robocza-np. jak robisz z cylindra o 10 segmentach to po zalapaniu ksztaltu walisz meshsmooth x1 i convertujes zn apoly-bo inaczje tokila wyjdzie przy detalach - zycze powodzenia
Kajzer Napisano 25 Luty 2004 Napisano 25 Luty 2004 jak to poczytalem, to az smutno mi sie zorbilo, ze alianci wygrali-tyle cennych wynalazkow i projektow poszlo sie pierd...- chore spojrzenie co? Nie zupełnie, mnie też irytuje, że tyle projektów poszło sie pierd..... :) Sorki, że tu o tym pisze, ale jeśli ktoś jest ciekawy niemieckich projektów lotniczych to polecam stronke: www.luft46.com
ChaoS Napisano 26 Luty 2004 Autor Napisano 26 Luty 2004 No i wreszcie updejt ;0 trochu zmian oceniac komentowac
ChaoS Napisano 26 Luty 2004 Autor Napisano 26 Luty 2004 duzy wlotwtrakcie przebudowy pracuje nad nim wiec ... a resta to juz radzej ok chyba to tylko polowka przodu juz raczej nie bede zmieniac jeszcze tylko pare szczegolow
Gotham Napisano 26 Luty 2004 Napisano 26 Luty 2004 Na razie cienko to wygląda niestety... Siatka cię prowadza jak chce. Jak robisz od ogółu do szczegółu to rób to konsekwentnie, najpierw proporcje dopiero potem dziel siatkę.
ChaoS Napisano 8 Marzec 2004 Autor Napisano 8 Marzec 2004 i znowu cos ;] wieki thnx 4 levi pare renderkow czytaj 2 oceniac
ChaoS Napisano 8 Marzec 2004 Autor Napisano 8 Marzec 2004 niewie jak ten wlot wyglada mam nadziej eze ok jak co to pisac ;]
ChaoS Napisano 8 Marzec 2004 Autor Napisano 8 Marzec 2004 prawei koniec modelowania skrzydelek ale mam malego buga i niepotrafie sie go pozbyc sami zobaczycie go jak sie tego pozbyc bo mnie juz cos trafia :/
ChaoS Napisano 10 Marzec 2004 Autor Napisano 10 Marzec 2004 Wielcy jestescie :mad: widze ze forum sie troszku zmienilo zadnego komenta zadnej pomocy co to wszyscy juz wymarli ?? Jedynbie pozostalio moderatorzy [lol2]
rdo Napisano 10 Marzec 2004 Napisano 10 Marzec 2004 model zapowiada sie ciekaawie... a BTW - rzeczywiście niemieccy konstruktorzy owych czasów byli genialni... zreszttą twórca V2 to ten sam von Braun, który zbudował takie amerykańskie rakiety jak Red Stone czy Saturn V z samolotami było podobnie - to nie amerykanie zgapiali projekty, lecz niejednokrotnie ci sami inżynierowie kontynuowali prace w USA, bo to był kraj większy i bogatszy od powojennych Niemiec
Jedrush Napisano 10 Marzec 2004 Napisano 10 Marzec 2004 buga pozbedziesz sie (nie wiem czy juz sie pozbyles bo nie czytalem reszty postow) jak wylaczysz material two sided , zobaczysz ze w ktoryms miejscu face jest odwrocony ;] odwroc go i bedzie dobrze... pozatym skrzydla maja w przekroju ksztalt zupelnie inny i nie raz byla o tym mowa na forum .. to tak jak kometa , na poczatku dosc grube i zwezajace sie ku koncowi ;]
Loozack Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 według mnie masz włączone Smoothing Groups, ale może się mylę :) a siatka w twoim modelu to czysta poezja ;) pozdrawiam [piwo]
martez Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 Originally posted by Loozack według mnie masz włączone Smoothing Groups, ale może się mylę :) Najprawdopodobniej...
ChaoS Napisano 12 Marzec 2004 Autor Napisano 12 Marzec 2004 juz bez boolu udalo sie pozbyc buga ;] Loozack co znaczylo czysta poezja ??
Rekomendowane odpowiedzi