Skocz do zawartości

auto

Gość ssnejku

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Eden 3d juz nie przesadzaj. Praca nie najwyzszych lotow no ale kazdy domysli sie ze to auto. Coz to nieudane auto i tak lepiej wyglada niz wiekszosc glowy robionych przez poczatkujacych. Coz jest to Wip wiec nie ma co plakac tylko czekac na poprawki i tyle.

Napisano

Zacznijmy od tego, że jego data rejestracji to "Dołączył: Oct 2008" Tak więc jest początkujący. Jestem ciekawy jakie wy mieliście początki ;] Widać, że to samochód. Tragicznie można powiedzieć, że nie jest bo jakoś wygląda na samochód. Życzę powodzenia.

PS: Ja jak się uczyłem to na forum mi zawsze pisali, że to co zrobię ma się mi podobać, a nie innym :)

Napisano

Fakt ze pokazuje tu prace nie znaczy ze nie ma samokrytyki. nie znosze jak ktos wrzuca prace bez przechwalek i od razu leci "troche samokrytyki". dobrze wstawiac taki argument zgodnie z jakas logika i trescia a nie bo "mozna" ;] auto jest niezle. tylko wlasnie czemu taka plastelina ? sam nie wiem jak mozna taki efekt uzyskac ;] przy zwyklym poly modellingu musialbys sie o taki efekt postarac. no ale moim zdaniem jak na pierwsze auto jest niezle. cwicz i nie sluchaj tych co wiecznie narzekaja. ich i tak nie zaspokoisz;p (jakkolwiek to zabrzmialo).

Napisano

Po co to pokazujesz jak nie bedziesz i tak go poprawial ?! Model bardzo salby i do wipa sie nie nadaje jak narazie :)

khatake spoko, zrozum ze kazdy ma prawo do krytykowania modeli w taki sposob jaki tylko uwaza bo wkoncu po to sie tutaj pokazuje swoje wypociny zeby wlasnie cos uslyszec i nie zawsze to musza byc slodkosci, nie wazne czy to jest pierwszy czy ostatni model bo to raczej ma tu najmniejsze znaczenie.

Pozdrawiam :)

Napisano

hcpiterku ale zrozum ze to nie finished a jak na wipa nie jest zle i juz nie przesadzaj. Krytykowac wolno ale niech ta krytyka niesie ze soba jakis glebszy przekaz a nie jak jakies niedorozwiniete dziecko: ej to nie przypomina nawet auta. Nie wyglada jak auto? To co to jest? Praca z bledami ale nie najgorsza mozna troche przysiedziec albo sprobowac zrobic od nowa uczac sie na bledach i cos moze z tego bedzie. Ludzie piramidki z boxow dawaja do finisha i jest dobrze ale takie auto z bledami to juz do finisha sie nie nadaje? To kiedy mozna dac cos do wipa? Wtedy gdy praca bedzie idealna i bedzie prezbijac prace z finisha? Jestem za krytyka bezwzgledu czy poczatkujacy czy nie ale dziwi mnie to ze niektorzy nie potrafia argumentowac swoich wypowiedzi.

Napisano (edytowane)

Temporal po co obrazasz,to jest forum tu kazdy moze napisac to co mysli w danej chwili ,czy kazda wypowiedz musi miec odrazu glebszy przekaz?zerknij sobie na twoja wypowiedz w watku "ludki" i zastanow sie czy ona ma glebszy przekaz ://pozdro

Edytowane przez Eden-3d
Napisano

Tak mozna napisac co sie chce ale wypadaloby to jakos zargumentowac bo nie moge zrozumiec czemu ta praca autoa nie przypomina. Ja jakos nie widze klocka z kolkami tylko cos stylizowane na konkrenty model auta a ze nie jest perfekcyjnie i jest troche bledow to chyba nie powod by zakazywac pokzywanai takich prac w wipie. Od tego jest wip by doprowadzic prace do takiego stanu ze wiekszosci sie spodoba.

No i drogi edenie cos nie do konca masz racji bo wsumie jesli mozna pisac to co sie chce to moglbym smialo cie zbluzgac ty mnie itd i obeszlo by sie bez konsekwencji. Jednak mysle ze wlasnie za takie cos dostaje sie bany tak samo za nagminy spam i inne takie wiec jednak to forum to nie samowolka i sluzy wypowiadania sensownych i uzsadnionych zdan.

Napisano

A więc mam 14lat, w maxie już tak nie bawiąc się tylko próbując coś zrobić porządnie siedzę od miesiąca a tu siatka: wiele błędów jak mówiłem mało Chamerów.. i nie potrafię ustawiać swiateł do renderu.. jakie auto polecacie na początek? siatkarp1.jpg

Napisano

Hehe to siatka bez smooth a a co do tych ćwiczeń to gdzie mogę znaleźć jakąś stronkę?

Napisano

http://aria-sharingplace.blogspot.com/2008/04/making-of-audi-a3-sportback-video.html

Zrób ten tutek (Audi A3 Sportback), masz tam linki do sciagniecia poszczegolnych czesci videotutoriala. Jak go wykonasz to nastepny samochód będzie o niebo lepszy ;) Sam od tego zaczynałem.

Jesli linki nie bedą dzialac zglos sie do mnie na Priv to wysle caly tutek na swój osobisty serwer (z ktorego nic nie znika jak z komerycjnych)

Napisano

Ogarnij sobie jakis tutorial, jak np kolega wyzej podal ;p

Przydalby Ci sie chamfer, bo zbyt okragly ten Twoj furacz i powinienes zweldowac odpowiednie vertexy w rogach, bo inaczej brzydko sie zaokragla. Drzwi wygladaja troche, jakbys zaznaczyl cale auto oprocz nich i dal extrude;p chyba ogolnie troche sie spieszyles sie do koncowego efektu przy tym aucie.

Z przodu jak beemka, a z tyl, jak honda accord;p jak mniemam miala byc seria m?;p