Napisano 21 Październik 200816 l Witam oto mój pierwszy pojazd wyglądający jak auto :) przód http://img266.imageshack.us/my.php?image=bmw1jx6.jpg tył http://img100.imageshack.us/my.php?image=bmw2ey4.jpg reflektory nie wyszyły ale nie chce kończyć tego auta zacznę nowe i będę je robił staranniej, bo za dużo błędów w tym.. Edytowane 21 Październik 200816 l przez ssnejku
Napisano 21 Październik 200816 l W z-brushu to robiłeś? Bo straszna plastelina wyszła Pokaż siatke Zmień temat (http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595)
Napisano 21 Październik 200816 l sory,ale nie wyglada jak auto troche samokrytyki bo daleko nie zajedziesz
Napisano 21 Październik 200816 l Eden 3d juz nie przesadzaj. Praca nie najwyzszych lotow no ale kazdy domysli sie ze to auto. Coz to nieudane auto i tak lepiej wyglada niz wiekszosc glowy robionych przez poczatkujacych. Coz jest to Wip wiec nie ma co plakac tylko czekac na poprawki i tyle.
Napisano 21 Październik 200816 l Zacznijmy od tego, że jego data rejestracji to "Dołączył: Oct 2008" Tak więc jest początkujący. Jestem ciekawy jakie wy mieliście początki ;] Widać, że to samochód. Tragicznie można powiedzieć, że nie jest bo jakoś wygląda na samochód. Życzę powodzenia. PS: Ja jak się uczyłem to na forum mi zawsze pisali, że to co zrobię ma się mi podobać, a nie innym :)
Napisano 21 Październik 200816 l a co tu ma data rejestraci do rzeczy,koles mogl juz od lat siedziec w grafice, a dopiero teraz sie zarejestrowac malo tu takich?
Napisano 21 Październik 200816 l Fakt ze pokazuje tu prace nie znaczy ze nie ma samokrytyki. nie znosze jak ktos wrzuca prace bez przechwalek i od razu leci "troche samokrytyki". dobrze wstawiac taki argument zgodnie z jakas logika i trescia a nie bo "mozna" ;] auto jest niezle. tylko wlasnie czemu taka plastelina ? sam nie wiem jak mozna taki efekt uzyskac ;] przy zwyklym poly modellingu musialbys sie o taki efekt postarac. no ale moim zdaniem jak na pierwsze auto jest niezle. cwicz i nie sluchaj tych co wiecznie narzekaja. ich i tak nie zaspokoisz;p (jakkolwiek to zabrzmialo).
Napisano 21 Październik 200816 l Po co to pokazujesz jak nie bedziesz i tak go poprawial ?! Model bardzo salby i do wipa sie nie nadaje jak narazie :) khatake spoko, zrozum ze kazdy ma prawo do krytykowania modeli w taki sposob jaki tylko uwaza bo wkoncu po to sie tutaj pokazuje swoje wypociny zeby wlasnie cos uslyszec i nie zawsze to musza byc slodkosci, nie wazne czy to jest pierwszy czy ostatni model bo to raczej ma tu najmniejsze znaczenie. Pozdrawiam :)
Napisano 21 Październik 200816 l hcpiterku ale zrozum ze to nie finished a jak na wipa nie jest zle i juz nie przesadzaj. Krytykowac wolno ale niech ta krytyka niesie ze soba jakis glebszy przekaz a nie jak jakies niedorozwiniete dziecko: ej to nie przypomina nawet auta. Nie wyglada jak auto? To co to jest? Praca z bledami ale nie najgorsza mozna troche przysiedziec albo sprobowac zrobic od nowa uczac sie na bledach i cos moze z tego bedzie. Ludzie piramidki z boxow dawaja do finisha i jest dobrze ale takie auto z bledami to juz do finisha sie nie nadaje? To kiedy mozna dac cos do wipa? Wtedy gdy praca bedzie idealna i bedzie prezbijac prace z finisha? Jestem za krytyka bezwzgledu czy poczatkujacy czy nie ale dziwi mnie to ze niektorzy nie potrafia argumentowac swoich wypowiedzi.
Napisano 21 Październik 200816 l Temporal po co obrazasz,to jest forum tu kazdy moze napisac to co mysli w danej chwili ,czy kazda wypowiedz musi miec odrazu glebszy przekaz?zerknij sobie na twoja wypowiedz w watku "ludki" i zastanow sie czy ona ma glebszy przekaz ://pozdro Edytowane 21 Październik 200816 l przez Eden-3d
Napisano 22 Październik 200816 l Tak mozna napisac co sie chce ale wypadaloby to jakos zargumentowac bo nie moge zrozumiec czemu ta praca autoa nie przypomina. Ja jakos nie widze klocka z kolkami tylko cos stylizowane na konkrenty model auta a ze nie jest perfekcyjnie i jest troche bledow to chyba nie powod by zakazywac pokzywanai takich prac w wipie. Od tego jest wip by doprowadzic prace do takiego stanu ze wiekszosci sie spodoba. No i drogi edenie cos nie do konca masz racji bo wsumie jesli mozna pisac to co sie chce to moglbym smialo cie zbluzgac ty mnie itd i obeszlo by sie bez konsekwencji. Jednak mysle ze wlasnie za takie cos dostaje sie bany tak samo za nagminy spam i inne takie wiec jednak to forum to nie samowolka i sluzy wypowiadania sensownych i uzsadnionych zdan.
Napisano 23 Październik 200816 l A więc mam 14lat, w maxie już tak nie bawiąc się tylko próbując coś zrobić porządnie siedzę od miesiąca a tu siatka: wiele błędów jak mówiłem mało Chamerów.. i nie potrafię ustawiać swiateł do renderu.. jakie auto polecacie na początek?
Napisano 23 Październik 200816 l Na poczatek polecam pare cwiczen zeby zalapac jak sie prowadzi rowno siatke i jak dziala wygladzanie poly.
Napisano 23 Październik 200816 l Hehe to siatka bez smooth a a co do tych ćwiczeń to gdzie mogę znaleźć jakąś stronkę?
Napisano 23 Październik 200816 l moze to sie przyda zerknij http://www.3dtotal.com/team/Tutorials_3/modeling_mercedes/modeling_mercedes01.asp
Napisano 23 Październik 200816 l http://aria-sharingplace.blogspot.com/2008/04/making-of-audi-a3-sportback-video.html Zrób ten tutek (Audi A3 Sportback), masz tam linki do sciagniecia poszczegolnych czesci videotutoriala. Jak go wykonasz to nastepny samochód będzie o niebo lepszy ;) Sam od tego zaczynałem. Jesli linki nie bedą dzialac zglos sie do mnie na Priv to wysle caly tutek na swój osobisty serwer (z ktorego nic nie znika jak z komerycjnych)
Napisano 23 Październik 200816 l Ogarnij sobie jakis tutorial, jak np kolega wyzej podal ;p Przydalby Ci sie chamfer, bo zbyt okragly ten Twoj furacz i powinienes zweldowac odpowiednie vertexy w rogach, bo inaczej brzydko sie zaokragla. Drzwi wygladaja troche, jakbys zaznaczyl cale auto oprocz nich i dal extrude;p chyba ogolnie troche sie spieszyles sie do koncowego efektu przy tym aucie. Z przodu jak beemka, a z tyl, jak honda accord;p jak mniemam miala byc seria m?;p