mirach Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 Hej Zgodnie z obietnica dana przy okazji Trinity Watch, wrzucam cos co nazwal bym antywizka. O co biega? Starszy kasiasty pan (bedacy przy okazji szefem wielgasnej firmy) chcial zebysmy zrobili cos co pokaze bizness park jako cos fajnego i ekscytujacego. Postanowilismy pojsc w zupelnie inna strone niz przy normalnych wizkach. Wszystko mialo byc prowadzone przez muzyke, zero dlugich kamer itp. Zdaje sobie sprawe ze z filmu nie mozna wywnioskowac prawie nic, ale klient zadowolony :) Z technikalii: Max 9, Vray 1.5, Shopek, Fusion, cos tam do muzyki, i cos tam do skadania. Wszystko interiorowate moje, czesc exteriorow (te blizej ziemi) tez moja. Dzieki temu ze wszystko bylo pociete na kamery i prawie od samego poczatku bylo wiadomo co gdzie i jak (a przedewszystkim, dzieki temu ze klient nie przeszkadzal) cala animacja zajela chyba mniej niz miesiac o ile dobrze pamietam. 95% roboty wykonana przez 2 ludzi, 3 ludz rozmazywal tylko rzeczy w fusionie. Pare klatek wycietych z filmu na zachete: I sam film pod tym linkiem: Green Park Flash praca juz zamknieta, wiec wszystkie konstruktywne uwagi bede bral do serca dopiero w przyszlych projektach :) pozdrawiam mirach
!Ewert Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 No taki teledysk ;) Bardzo mi sie podoba.
dariusz Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 powiedz, że te aberracje to moje złudzenie
mirach Napisano 26 Październik 2008 Autor Napisano 26 Październik 2008 Jakie aberracje? :) Jak cos to robota w fusionie i ja nic o tym nie wiem :)
dariusz Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 paskudne fioletowe aberracje chromatyczne, to jakaś moda ostatnio?
tadzio Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 (edytowane) Hej Mirciach:) Fajnie sie to oglada. Sporo ciekawych momentow, i "smaczkow". Szkoda tylko ze interiory sa pute :( Faktycznie jest cos w tym o czym pisze Dariusz, ale mnie osobiscie to tak nie razi, wrecz mi to pasuje:P Jedyne co mnie troszke wybijalo z rytmu, to to, ze kamery we wnetrzach zaczynaja z "bezruchu", przez co burzy sie troszku rytm calosci (przy tak dynamicznej muzyce). IMHO lepsiej by gralo jakby kamery przechodzily miedzy soba w ruchu, tak jak jest w exteriorach. Ale moge sie mylic, to tylko moja skromna opinia. Ogolnie GIT:) Idziesz jak burza, dobtieee dobtieeee :D Trzym sie Miszczu :* Edytowane 26 Październik 2008 przez tadzio
mirach Napisano 26 Październik 2008 Autor Napisano 26 Październik 2008 dariusz: po tym co moj szef ostatnio wrzucil w jeden projekt, to tutaj ta aberracja jest nie zauwazalna. Wg mojego szefa to powoduje ze jest bardziej "cinemtatic", ja nie bede komentowal :) tadziu: a dziekuje, dziekuje :) Interiory chcielismy zrobic zapelnione (moze gdzies w pracy znajde stilla z zapelnionej wersji) ale klient zyczyl sobie pustych, to maja byc przestrzenie na sprzedaz. Z kamerami to sluszna uwaga. Reflectvision, black mamba: dzieki :)
polka dot Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 wiatrak, piłki do tenisa i zz top?;) forma może nowatorska ale podana w taki sposób że prócz wyżej wymienionych, niewiele pozostało mi w pamięci. ale może to wina kiepskiej architektury. miałem wrażenie że pokazywany jest wciąż jeden budynek. ale warsztat niezły;)
Touch Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 Świetne, muzyka działa tutaj na ogromny plus i buduje klimat całości!;) jedyna uwaga z mojej strony, to żeby unikać tak długiego fade'ingu przy szybkich zmianach ujęć, jak zrobiłeś pod koniec. Szybsze, twardsze przejścia i będzie dynamiczniej, bardziej zagra to z muzyką moim zdaniem;) Pozdr
dyb3k Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 Wyglada super. Ale pokumac sie co, gdzie, jak i kiedy to juz troche gorzej;) Ale wole cos takiego niz zwykle prezentacje projektow. Ile sie renderowala jedno klatka? Bo wykonanie jest na najwyzszym poziomie. Gratuluje.
Master Kiełbaster Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 muza super, montaż i zdjęcia niebałdzo
trosiek Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 mi się podoba - szczególnie jak kamera leci po uliach. Ale co do tego mam jedną uwagę - dlaczego kamera przelatuje przez autobus? :) A w interiorach to się za bardzo nie napracowałeś :D
grzegerz Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 super fajne Mirach, powolne kamery jedynie nie pasuja ale calosc bardzo fajna :)
pressenter Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 Jako (buahaha) grafik, to powiem, że świetne! Raził mnie co prawda w jednym miejscu mocny vignetting, i jak diabli puste wnętrza, ale poza tym kawał świetnej roboty, szczególnie ostatnia scena... nocna. :D Jako potencjalny klient... sam wiesz. ;)
Gość ant-3d Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 No mirach co tu duzo pisac. Wyszlo bardzo fajnie :) Bardzo mi sie podobalo zgranie z muzyka. Pozazdroscic warsztatu :)
lukasz3d Napisano 27 Październik 2008 Napisano 27 Październik 2008 mi szczena opadla,rewelacja poprostu.Super sie oglada-jak ktos sie czepia znaczy ze zlosliwy:P:Pogolnie mila pracka
mirach Napisano 27 Październik 2008 Autor Napisano 27 Październik 2008 polka dot: mniej wiecej tak. Cale to bylo robione zeby pokazac ze 3 nowe budynki postawili w tym parku. W dodatku budynki ledwo sie od siebie roznia, masakrystycznie nudna stal+szklo Touch: dzieki :) Na koncowke troche pomyslu zabraklo. Miala byc taka powtorka z rozrywki. dybek:: dzieki rowniez :) Renderowalo sie... kurcze, nie pamietam dokladnie, bede musial zaczac zapisywac :) Ale pare minut na klatke, bardzo zadko przekraczamy 10min na klatke na 8 rdzeniowce, niestety brakuje jeszcze troche kompow do pozadnej farmy. Master: ej no, nie tak ostro ;) trosiek: Hmm... bo previz byl robiony na bardzo szybko, lacznie z tym ze nikt tak naprawde nie przetestowal sciezki tej kamery co miala sobie tak szybko latac. Pozniej bylo juz za pozno, i klient zobaczyl wersje z kamera przelatujaca przez autobus... o dziwo spodobal mu sie ten motyw, wiec zostalo. A w interiorach napracowalem sie nad swiatlem, doceniac, doceniac a nie marudzic ;) presseter: ta... winieting.. pomine temat :) A te wnetrze to musze w koncu wygrzebac w pracy, bo bedzie ze nigdy tam nic nie zrobilem :) grigoriob, ant i lukasz: dzieki, tak zbiorczo :) pozdrawiam mirach
Rekomendowane odpowiedzi