Napisano 10 Wrzesień 200321 l Autor oj megi nie wiem czy ja sie doczekam tekstur to jeszczem masa modelowania została. ale dzieki za wiare ze to skoncze. przyda sie.
Napisano 11 Wrzesień 200321 l Autor ok zoriblem skrzydelka, to co widzicie jest tylko zeby zobacyc czy proporcje sa dobre. a na tym renderze wyrzucilem kolumny.
Napisano 11 Wrzesień 200321 l nooooooo... to wygląda pięknie!!!!! do puki nie zjechałem scorolkiem w dół bo sie nóżki ukazały :( strasznie takie nei proporcionalne do reszty i główka tez mi sie tak troche wydaje ale nei.. ona ujdzie ale te nogi nie! reszta cudo! te skrzydła są faajne bardzo :)
Napisano 11 Wrzesień 200321 l Tak naprawdę to najlepiej proporce poznać na rzucie prostokątnym. Inaczej perspektywa może duuużo zmienić. W dodatku nie trzeba robić renderingu, chyba że cierpisz na nadmiar MIPS\'ów w procesorze. Trudno okreslić proporcej na tym pierwszym renderingu to chyba nogi rzeczywiście za małe (chyba, że przykucnięte). Ja bym jeszcze szyjkę i ogon wydłużył. Pozdrawiam.
Napisano 11 Wrzesień 200321 l lol sledze ta prace od jakiegos czasu i jestem pod przeogromniastym wrazeniem, tak swietnie rozpoczeta praca musi zostac skonczona. Mam nadzieje ze uda ci sie, bo naprawde warto :)
Napisano 12 Wrzesień 200321 l Autor no to zrobielm skrzydelka. a lascieiwe jedno i copy zrobilem. teraz tylko urozmaice to drugie i połącze z cuialkiem i zaczynam podloge robić. oto jak to wyglada na dzien dzisiejszy
Napisano 12 Wrzesień 200321 l hmmm to skrzydla maja tyle kosci?? (chodzi mi o to cos co mi przypomina dziurawy ser pomiedzy glownymi koscmi skrzydel).
Napisano 12 Wrzesień 200321 l Autor pionier miedzy tymi dziurami eda witrze przez nie bedzie wpadalo swiatlo. a oto rzut z boku zeby ocenic czy nogi sa proporcjonalne.
Napisano 12 Wrzesień 200321 l szczegół po szczególe..... aż miło się patrzy na taki rozwój pracy! już czuć klimacik! DOBRA ROBOTA!!!! i niezły pomysł z tymi witrażmi.... może asymetria skrzydeł wzbogaciłaby ten projekt? mam pytanie a propo: to będzie tylko 3d czy może zrealizujesz to w realu? chętnie odwiedziłabym miejsce gdzie to stanie!
Napisano 12 Wrzesień 200321 l Originally posted by saygon pionier miedzy tymi dziurami eda witrze przez nie bedzie wpadalo swiatlo.... oooo to parda\'a to sie doczekac nie moge !! to bedzie piekny widok :)
Napisano 13 Wrzesień 200321 l Nie zrobie och i ach, bo bym sie na śmierć zasapał:)Mam za to pare uwag: 1.głowa smoka jest za mała 2.skrzydła, ogól ok, tylko dałbym większe zróżnicowanie dziur bo w tej chwili są zbyt statyczne.Poza tym zróżnicuj je troche zeby jedno nie było lustrzanym odbiciem drugiego. 3.wygiołbym szyję trochę po łuku w dół.Tak by smok patrzył troche bardziej na ziemię i ewentualnych adeptów uczęszczających do biblioteki:) 4.troche ugnił skrzydła, nie wiem jaka jest koncepcja, ale wyglądałyby bosko gdyby końcówki dotykały ziemi i tworzyły przez to sklepienie w kształcie łuku 5.w połowie skrzydeł gdzie łączą się jego kości dodaj mnin łapki-pazurki jak u nietoperzy, bedzie to fajnie wyglądało:) 6.Na końcówkach skrzydeł zaostrz je i dodaj szpile, smok bedzie groźniej prezentował skrzydła. Pozdrawiam[piwo]
Napisano 13 Wrzesień 200321 l Autor tiger co do glowki to faktycznie chyba powieksze, co do szyi to razem z glową.a narazie siedze nad podloga, czyli najgorszym. ptp zmagania 4 godzin.
Napisano 14 Wrzesień 200321 l Autor oki zaczyna sie wielkie klejenie. oznacza to tylko jedno. lacze wszystkie czesci w jedna kupe. oto ender jak chyba powinny wygladac proporcje miedzy smokiem a polami, ale nie jestem co do nich pewien bo trace wrazenie ogromu smoka. no nie wiem oceńcie sami. wszelkie sugestie mile widziane, bo po tym nie ma odwrotu. a wlanie ta bila plansza to jet maxymalny rozmia jaki moze osiagnąc biblioteka.
Napisano 14 Wrzesień 200321 l Autor no oto kolejny render. a wlasnie wygluzylem pysk smoczka. i chyba takie proporcje zostaną po naradach z waszmosciem Nezem
Napisano 14 Wrzesień 200321 l Widzę, że biblioteka się rozrasta :) Dzisiaj Cię zaskocze Saygon - Będzie KRÓTKO!! :P Podobają mi się ażury, ale to już chyba mówiłem. A co do proporcji, to smok ma miednice na ogonie, przesuń ją do przodu(oczywiście razem z nogami ;) ) Powodzenia
Napisano 14 Wrzesień 200321 l Autor ja zawsze lubilem twoje wypowiedzi. wierz mi mialem sie nad czym zastanawiac potem. a co do smoka, to ja juz go raczej nie rusze - nie wykonalne on ma okolo 80 tys poly w low wersion
Napisano 15 Wrzesień 200321 l say a gdyby ten smoczek opierał się o którąś zpółek albo o jakąś gotycką kolumnę...wtedy byś mógł sobie sufit podnieść...zazwyczaj w bibliotekach są wielkie odległości od podłogi do sufitu :P mogłbyś tesh oczywiście iść dalej i stworzyć małą historię na temat dlaczego ten smok znalazł się w tej bibliotece :) ja na początku (jak mi powiedziałeś o tym smoku) myślałem że będzie on jak gdyby wbity w kopułę biblioteki...albo na jakim tam chcesz suficie :P pozatym świetnie Ci idzie...oby Ci tylko mocy proców i RAMu starczyło na final render :P pozdro...
Napisano 15 Wrzesień 200321 l Ten smok bardzo mi sie podoba, naprawde jest zrobiony z pomyslem! Naprawde jestem pelen podziwu, za cierpliwosc potrzebna do kontynuacji tej pracy! Tego co napisze ponizej nie musisz brac pod uwage, zeby nie psuc sobie humoru :) Istniejace kolumny z samych szkieletow NIGDY nie zostana przeze mnie zaakceptowane poniewaz fizycznie taka konstrukcja NIE MA PRAWA pelnic roli filaru podtrzymujacego cokolwiek. Proponowalbym zrobic pelne potezne slupy z \"wtopionymi\" gdzieniegdzie fragmentami szkieletow! Wtedy cale pomieszczenie nabralo by nalezytej potegi - budzacej respekt solidnej konstrukcji! Regaly tez mnie nie przekonuja - sa za bardzo przekombinowane no ale... No tak czy inaczej czekam na koncowy efekt.... pozdrawiam Marek
Napisano 15 Wrzesień 200321 l Po prostu sugit bedzie zbudowany z lekkich materiałów:d A w ogóle to takie barzdiej fantasy - a tam jest wszystko możliwe :D - racja saygon :D pozdrawiam Giorgione
Napisano 15 Wrzesień 200321 l Originally posted by giorgione Po prostu sugit bedzie zbudowany z lekkich materiałów:d A w ogóle to takie barzdiej fantasy - a tam jest wszystko możliwe :D - racja saygon :D pozdrawiam Giorgione ... no jasne ze szkla i aluminium moze? ;) nie tedy droga - uwazam ze nawet sztuka fantazy chocby nie wien jak pojechana musi bazowac na minimum zdrowego rozsadku, zwlaszcza jesli pokazuje czasy historyczne. pozdro
Napisano 15 Wrzesień 200321 l Autor MareG nie psujesz mi humorku, nawet go poprawiasz:-D co do kolumn tobeda raczej pelne w srodku,tzn bedzie w nich mocny filar. a teraz widoczek na to jak wyglada czesc podlogi. roznice w kolorze podlogi wynikaja z roznych id amterialu. oki walcie co jest nie tak. a beda tam 3 rzedy polek, nie 4 jak wczesniej planowalem. nie miescily sie i brzydko wygladaly.
Napisano 15 Wrzesień 200321 l wysmienite ze tak powiem, chociaz po takiej podlodze by sie dosc ciezko chodzilo chyba, ale jak dla mnie to i tak rewelacja:)
Napisano 24 Wrzesień 200321 l Autor oki pewnie mysleliscie ze sobie spokoj dalem z tym, ale to max odmawial pracy nad tym,. teraz jest nowy system i oto co zrobilem. zczoel sklepienie budowac.
Napisano 24 Wrzesień 200321 l Ja nie bede nic pisał saygon, wiesz co IMO trzeba poprawić.Dorzucam obrazek.
Napisano 2 Październik 200321 l i chyba biblioteka poszla w zapomnienie, nierooob tegooo!!!! nie nmoze byc az takiego powodu dla jakiego nie mozna by bylo tego skonczyc!!
Napisano 3 Październik 200321 l Te┐ mam takie podobne wra┐enie, ┐e sko˝czysz jak wymodelujesz ca│e miasto i planetŕ na ktˇrej ta biblioteka siŕ znajduje. Praca mi siŕ bardo podoba, chyba wystarczy│oby jej na kilka w▒tkˇw. No dobra to powtˇrzŕ, jeszcze raz, ┐e bardzo dobra i dodaw, ┐e nie wiem gdzie siŕ zaczyna lub ko˝czy. W sumie na pocz▒tku by│y bardzo szczegˇ│owe kolumienki, koÂciotrupy i ksi▒┐ki i teraz nie wiem, czy du┐o z tych szczegˇ│ˇw bŕdzie widoczne. To ju┐ mi wygl▒da na sceneriŕ w ktˇrej mo┐na swobodnie rozegraŠ animacjŕ. Very, very Dobre
Napisano 14 Październik 200321 l heh ah niedowiaarki jak pisze ze prace skoncze to skonvcze. narazie nie mam dostepu do sieci i siedze w akademiku, ale biblioteka rosnie i wiem gdzie sie koncze. nie martwcie sie saygon never dies. and he will be back. narazie to spadam, bo wwpadlem tylko meile sprawdzic. a czasu nie mam - obowiązki studenta:-D
Napisano 14 Październik 200321 l say...czuję że prędzej parkinson cię dorwie...nisz zrobisz tą biblioteke :P Zadzwoń do mnie na coma !!
Napisano 16 Październik 200321 l no tak studenci maja obowiazki :( wiem bo sam niemam czasu aby cos wreszcie dokonczyccccc, aaaaaaaa!!
Napisano 17 Październik 200321 l Autor no oki to jest render tego co udalo mi sie zroic, paca idzieanie, coraz szybciej.
Napisano 17 Październik 200321 l no no nareszcie sie cos ruszylo:D pracoj dalej mam nadzieje ze bedziesz mial mozliwosc dodania nowych renderkow niedlugo, bardo lubie je ogladac bo naprawde ciesza oczy:)
Napisano 25 Listopad 200321 l dawno mnie tu nie bylo, widze, ze prace posuwaja sie naprzod... :) powiedz, Saygon, ile Ty juz to robisz? rok, czy dluzej? ja bym nie mial cierpliwosci chyba... :P Nie robisz w miedzyczasie innych pracek? greetz
Napisano 25 Listopad 200321 l Autor tylk cierpliwie beda wynagrodzeni...... a co ja robie w miedzyczasie.... dlugoby pisac. but the final day is coming ..... be patient......
Napisano 26 Listopad 200321 l cikaw jestem niezmiernie co się urodzi.... to będzie bolesny poród... ale tak jak piszesz - warto czekać. pozdro
Napisano 26 Listopad 200321 l Patient You must be :D Też jestem ciekaw końcowego efektu. Jakieś magiczne mgły nad podłogą będą?? Pracuj i ucz się :p
Napisano 26 Listopad 200321 l naprawde pracka ci sie rozrosla do monstrualnych rozmiarow .. i powiem ze wyglada coraz to ciekawiej / mroczniej modelling na poziomie ze oczyska wylaza ..brawo saygon za cierpliwosc i za pomysl oczywiscie za piekne wykonanie !!!
Napisano 27 Listopad 200321 l Witam! Super! Bardzo fajny pomysl! Bardzo dobry modeling! Bardzo ciekawie sie to zapowiada! jestem wielkim zwolennikiem takich klimatow wiec tym bardziej jestem zafascynowany! [lol2] Generalnie moze zostawilbym te szkieleciki bez okrycia, zeby scenka byla bardziej koscista, ale... Generalnie ok! Czekam na jeszcze! :-) Pozdrawiam!
Napisano 28 Listopad 200321 l Nie wiem czy masz juz wszystko zaplanowane czy jeszcze wszystko sie uklada, ale jezeli jest jeszcze miejsce na nowe elementy to ciekawie wygladalyby kolumny jako takie huge kregoslupy z kawalkami zeber (nie calymi). Tak czy inaczej praca wymiata, gratuluje nie tylko efektow ale i wytrwalosciL:D
Napisano 4 Styczeń 200421 l Autor oki jest tu tego troche z duzym rozrzutem czasowym i zaawansowaia prac i ogolnie malo spojne,ale to mam ,pracuje pocichu i powoli jak mam czas. a ci co nie wierza to ja to skoncze jakom saygon jest.:-D
Napisano 4 Styczeń 200421 l :oAle się rozrosła ta biblioteka. Saygon, nie ma co się śpieszyć:D Chyba nie wyrzeźbiłeś całości z jednego boxa/plana;) Pozdro[piwo] i keep working:)
Napisano 4 Styczeń 200421 l Autor tak to jest jeden box. jeden zuelnie jeden i zaczelo sie od jednego boxa.:-D a to jeszcze jeden render i narazie starcz z nimi