cine-FX Napisano 28 Luty 2004 Share Napisano 28 Luty 2004 Jast to samochód reprezentacyjny firmy AUDI z \'99 roku .Proszę o opninię i komentarze.Bądzcie wyrozumiali jest to mój pierwszy samochód (prace nad nim nie wliczając renderingu zajęły ok. 200h -naprawdę to bagatela). Cóż dopiero się uczę Miłego pisania.:):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 28 Luty 2004 Autor Share Napisano 28 Luty 2004 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 28 Luty 2004 Autor Share Napisano 28 Luty 2004 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 28 Luty 2004 Autor Share Napisano 28 Luty 2004 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 28 Luty 2004 Autor Share Napisano 28 Luty 2004 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 28 Luty 2004 Autor Share Napisano 28 Luty 2004 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 Cine_fx - czemu zakładasz 3 threada (o ile mnie pamięć nie myli) do tego samego modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 Dlatego że do tych ostatnich loginów nie mogłem się dostać(nie mogłem się zalogować).Jak zauważyłeś to ten cine-FX jest trochę inny niż tamte. CZemu nie wytykacie błedów berdzo by się przydały,chuba że nikt nie zna lub nie widział tego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 to co że sie dostać niemogłeś :| przecież mogłeś pisac dalej w tamtym topicu :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 1 Marzec 2004 Autor Share Napisano 1 Marzec 2004 Niezapomnij że jak będę pisał na starym topiku nowym alogowanie to jak zrobię update to mój post nie znajdzie się na szczycie, tylko pójdzie dalej:):):) kolejny update : -doszły lusterka -szyby -trochę poprawiona siatka samochód ten kosztuje 431.000 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 cine - założe się o każdą kwote ze będzie na szczycie:] A kasy mi potrzeba na nowa grafike i dysk a i moze 2x xeonek był by miły:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 na taki zakład też bym poszedł bo kasa zawsze sie przyda :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trzy budziki Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 No to ja wypowiem się w temacie Nie znam pierwowzoru. Mam problem ze zidentyfikowaniem drzwi z boku samochodu, brakuje bieżników. Ogólnie mam subiektywne odczucie, \"geometryczności\" kształtów. Po prostu tak jakby krzywe \"szły\" z matematyczną dokładnością - cokolwiek miałby to znaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 2 Marzec 2004 Autor Share Napisano 2 Marzec 2004 jeżeli możecie to napiszcie ja k zrobić dobry bieżnik bo nie mam pomysłu. Chciałbym zaznaczyć że to mój pierwszy model więc proszę o cierpliwość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 fura jak fura ale przynajmniej ciekawie oswietlona. nie skop tego materialami sceny jak ostatnio :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 4 Marzec 2004 Autor Share Napisano 4 Marzec 2004 Oto i wycieraczki owego samochodu:),nie potrafiłem zrobić lepszych czekam na uwagi. Jutro biorę się za wlot powietrza. A co do samochodu to wnętrza nie będę robił bo kompa mnie przycina narazie ok 500 000 (tyle ile jest na ostatnim renderze-cała scena) dzięki za skąpe opinie ale zawsze to coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 4 Marzec 2004 Share Napisano 4 Marzec 2004 po co CI takie wycieraczki skoro ich i tak nie bedzie prawie widac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 4 Marzec 2004 Autor Share Napisano 4 Marzec 2004 Co z tego jak i tak dopiero się uczę i sprawdzam możliwości a jak jóż zrobiłem takie to niech zostaną nawet nie wyobrażam sobie gorszych , a co nie podobają się mam zrobić gorsze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 4 Marzec 2004 Share Napisano 4 Marzec 2004 Ale mówisz ze nie robisz wnętrza bo komp Ci wysiada przy samej karosie. A teraz dajesz wycieraczki z ktorych kazda ma kilka-kilkanaście tysiaków poly. I gdzie tu logika? Tymbardziej ze tych detali na 95% nie będzie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 4 Marzec 2004 Share Napisano 4 Marzec 2004 ehhh... zostawcie go w spokoju jak chce to niech sobie robi co chce jego modelik co nie ?? a poza tym mozna robic baaardzo skomplikowane sceny na slabych kompach zawsze mozna ukrywac te obiekty ktorych nie widac albo pociac karoserie a na koncu to zlepiju kogos kto ma lepszy komp :) ps. wycieraczki zajefajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 4 Marzec 2004 Share Napisano 4 Marzec 2004 no w dechę wycieraczki, myślę że możemy zrobić konkurs modeli wycieraczek, bo ostatnio jakaś mania jest. Wszystko przez Javora :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 4 Marzec 2004 Share Napisano 4 Marzec 2004 Zobaczylem te wycieraczki i zonk, powodzenia zycze przy modelowaniu calej reszty Bardziej widocznych czesci, pamietaj o podkladkach pod srubkami [lol2] :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 4 Marzec 2004 Autor Share Napisano 4 Marzec 2004 Wielkie dzięki :) jeszcze nikt ,ale nikt na tym forum aż tak nie pochwalił mojęj pracy szczególnie moich pierwszych wycieraczek ,jak zobaczyłem javora to szczęka mi opadła ,byłem zazdrosny .wczoraj zacząłem je robić i zajęły ok. 2h (mam nadzieję że to dobry czas) , rezultat już widzieliście .Wszystkie części robię jako nowy a potem kopiuję i ustawiam .Jak narazie spójżcie jak leżą bo sam nie wiem :):):) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 Mnie się auto bardzo podoba i czekam na więcej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 6 Marzec 2004 Autor Share Napisano 6 Marzec 2004 Dzisiaj zrobiłem ten wlot powietrza nie jestem w tym zbyt dobry, ale ocencie efekt. Dzięki Jak go skończę to lekko go stuninguję (zewnątrz).:):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 6 Marzec 2004 Autor Share Napisano 6 Marzec 2004 i kolejny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 wow:o coraz lepiej to wygląda :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 6 Marzec 2004 Autor Share Napisano 6 Marzec 2004 Dzięki.:) Tylko szkoda że tak mało osób wchodzi na mego posta. Mam pytanie poza pracą jak mam np. zrobić obrazek do loginu taki jak twój (ten żółtawy) don_filippo. Proszę napisz jak mam to zrobić ,zakładając że grafikę mam na dysku C: i jaki musi być to obrazek (rozmiar,format) wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rdo Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 >Mam pytanie poza pracą jak mam np. zrobić obrazek do loginu taki jak twój (ten żółtawy) don_filippo. Proszę napisz jak mam to zrobić ,zakładając że grafikę mam na dysku C: .... W edycji profilu jest takie coś jak url obrazka - umieść go na jakomś serwie i wpisz adres :) format musi być taki, jakie można umieszczać na www (jpg/gif/png) a w ogóle to fajne auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 6 Marzec 2004 Autor Share Napisano 6 Marzec 2004 a jeżeli mam pakiet w tpsa to gdzie znajdę swój serwer o ile taki jest (nie znam się zbyt) A jeżeli to gdzie znajdę dobry darmowy serwer do takich zastosowań . dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6231 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 6 Marzec 2004 Autor Share Napisano 6 Marzec 2004 tak zastosuję się do tego ale napiszcie gdzie znajdę darmowy serwer gdzie będę mógł zamieścić gifa ,albo stronę gdzie są w rozdzielczości mniejszej niż 100 x 100. BYŁBYM WDZIĘCZNY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 Przeslij mi GIFa to Ci wrzuce na moj serwer :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 7 Marzec 2004 Autor Share Napisano 7 Marzec 2004 wyślę do ciebie na adres na twojwej stronie odbierz jutro, a jeśli odbierzesz to podaj adres tego gifa . Będę wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 7 Marzec 2004 Autor Share Napisano 7 Marzec 2004 Oto rendery które tworzyłem przez ok 3 dni. A oto elementy które doszły : -założyłem wlot powietrza z przodu -wformowałem tył AUDI-cy -doszły tłumiki -spryskiwacze -miejsce na tablice rejestracyjne -wyciąłem bagażnik -doszły czójniki parkowania -naklejki REMUS-a -znaczki AUDI po bokach i na klapie bagażnika Za niedługo będę kończył ten samochód i wezmę się za Renault 25 84\'. Jak narazie to ocencie prace :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 7 Marzec 2004 Autor Share Napisano 7 Marzec 2004 i tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 7 Marzec 2004 Share Napisano 7 Marzec 2004 przegiąłeś z tymi wydechami...remus...buhahaha...wejdz sobie na strone fosabu i popatrz jak wyglądają prawdziwe wydechy remusa i ich logo...boshe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 8 Marzec 2004 Share Napisano 8 Marzec 2004 przy bocznych listwach sa bugi, na dachu jest zagiecie brzydkie, bagaznik jest lekk wygiety i z tylu przy swietle na rogu jest cos brzydkiego :( sorki za wytykanie ale cos krytyki tu brakuje :D:D a reszta dobrze wyglada :) daj renderek z jakimis refleksjami to zobaczymy czy siatka jest prosta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 8 Marzec 2004 Autor Share Napisano 8 Marzec 2004 Możesz pisać jaśniej,:( najlepiej zaznacz posługójąc się moim zdięciem to na narożniku zniknie gdy dam wyższy mashsmoth.Dzięki bo dawno tego nie było. J tak na próbę (zamieszczam to o 00:33) luknijcie na to:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kross12 Napisano 8 Marzec 2004 Share Napisano 8 Marzec 2004 wydaje mi się że masz błąd (zaznaczenie nr.1) w przedniej krawędzi wygląda ona na wykręconą, lub to jest tylko złudzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kross12 Napisano 8 Marzec 2004 Share Napisano 8 Marzec 2004 chyba przeswituje ci uszczelka od okna (zaznaczenie nr. 2) jest tam szpara, zaznaczenie nr.3 to jest (przypuszczam) brzydkie zagiecie na dachu a zaznaczenie nr.4 to tez brzytkie zagięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 9 Marzec 2004 Autor Share Napisano 9 Marzec 2004 Dzięki za komentaż i biorę się dzisiaj za poprawianie.Niezapomnij ,że to mój pierwszy model. Jednak to dzięki, jeszcze dzisiaj zamieszczę render ,ale napiszczcie jak ogólnie wygląda. Kross12 a ten lakier to ten z którym miałeś problem to ten ,jak chcesz to ci powiem jaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 9 Marzec 2004 Share Napisano 9 Marzec 2004 Czesc!! Jak na pierwszy model to Ci calkiem niezle wyszlo :D Hmm mam 3 uwagi co do modelu :D wydaje mi sie ze dach jest torche krzywy:D Na tylnej szybie masz szpare w rogu i jeszcze jedno nad prawym swiatlem tylnym jest takie wybrzuszenie :D Moga to byc tylko moje zludzenia ale nie zaszkodzi powiedziec o tym [piwo] pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 9 Marzec 2004 Autor Share Napisano 9 Marzec 2004 i ostatni render na dzisiaj poprawiłem część bugów a ten przy świetle tylnim musi być!! ponieważ gdy robię większą ostrzejszą krawędż to wtedy bug jest ogromny a wg. schematu tak ma wyglądać swiatło.[piwo] Miłego komentowania.;););) Napiszcie ile wasze bryki mają poly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 9 Marzec 2004 Share Napisano 9 Marzec 2004 No widze że robota idzie do przodu :] Coraz bardziej mi się podoba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 10 Marzec 2004 Autor Share Napisano 10 Marzec 2004 Robota idzie ale trochę wolno:) . Nie będę się bawił we wnętrze w pierwszym modelu,więc raczej mało do roboty zostało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoSMakeR Napisano 10 Marzec 2004 Share Napisano 10 Marzec 2004 nawet fajna furka, za bardzo juz nie ma sie do czego przyczepiac, mi sie osobiscie kola niepodobaja, ale moze z texturka bedzie lepiej i kiedy beda swiatla ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 10 Marzec 2004 Share Napisano 10 Marzec 2004 a czy tyl samochodu nie jest za nisko ?? przeciez kolo prawie ociera o blacharke, jak by samochod zjechal z gory to by bylo po oponie :], a uszczelka od przedniej szybdy do wymiany bo jest nierowna na gorze ;) a reszta git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoS Napisano 10 Marzec 2004 Share Napisano 10 Marzec 2004 WOW kolejna zajebista furka nic dodac nic ujac pracuj dalej czekam na efekty pracy moze i ja wkoncu kiedys skoncxze te dwie moje furki ;] Apropos szukam referek do MUSTANGA SHEELBY ma ktos moze ;) bo chcialbym skonczyc to co zaczolem kiedystam a Mustang to jest cos ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 10 Marzec 2004 Autor Share Napisano 10 Marzec 2004 wielkie dzięki ten samochód jest akurat trochę obniżony tyłu. Powtarzam że to jest mój pierwszy model, ale kół raczej nie zmienię bo nie mam zbyt na to pomysłów:) Ale jeszcze raz dzięki Będę się brał za lampisze A może macie jakieś ładne zdięcia z przednimi lampami bo niemogę znaleść tego modelu na ulicy:):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi