Napisano 28 Luty 200421 l Jast to samochód reprezentacyjny firmy AUDI z \'99 roku .Proszę o opninię i komentarze.Bądzcie wyrozumiali jest to mój pierwszy samochód (prace nad nim nie wliczając renderingu zajęły ok. 200h -naprawdę to bagatela). Cóż dopiero się uczę Miłego pisania.:):):)
Napisano 29 Luty 200421 l Cine_fx - czemu zakładasz 3 threada (o ile mnie pamięć nie myli) do tego samego modelu?
Napisano 29 Luty 200421 l Autor Dlatego że do tych ostatnich loginów nie mogłem się dostać(nie mogłem się zalogować).Jak zauważyłeś to ten cine-FX jest trochę inny niż tamte. CZemu nie wytykacie błedów berdzo by się przydały,chuba że nikt nie zna lub nie widział tego modelu.
Napisano 29 Luty 200421 l to co że sie dostać niemogłeś :| przecież mogłeś pisac dalej w tamtym topicu :|
Napisano 1 Marzec 200421 l Autor Niezapomnij że jak będę pisał na starym topiku nowym alogowanie to jak zrobię update to mój post nie znajdzie się na szczycie, tylko pójdzie dalej:):):) kolejny update : -doszły lusterka -szyby -trochę poprawiona siatka samochód ten kosztuje 431.000 zł
Napisano 1 Marzec 200421 l cine - założe się o każdą kwote ze będzie na szczycie:] A kasy mi potrzeba na nowa grafike i dysk a i moze 2x xeonek był by miły:]
Napisano 1 Marzec 200421 l No to ja wypowiem się w temacie Nie znam pierwowzoru. Mam problem ze zidentyfikowaniem drzwi z boku samochodu, brakuje bieżników. Ogólnie mam subiektywne odczucie, \"geometryczności\" kształtów. Po prostu tak jakby krzywe \"szły\" z matematyczną dokładnością - cokolwiek miałby to znaczyć.
Napisano 2 Marzec 200421 l Autor jeżeli możecie to napiszcie ja k zrobić dobry bieżnik bo nie mam pomysłu. Chciałbym zaznaczyć że to mój pierwszy model więc proszę o cierpliwość
Napisano 2 Marzec 200421 l fura jak fura ale przynajmniej ciekawie oswietlona. nie skop tego materialami sceny jak ostatnio :]
Napisano 4 Marzec 200421 l Autor Oto i wycieraczki owego samochodu:),nie potrafiłem zrobić lepszych czekam na uwagi. Jutro biorę się za wlot powietrza. A co do samochodu to wnętrza nie będę robił bo kompa mnie przycina narazie ok 500 000 (tyle ile jest na ostatnim renderze-cała scena) dzięki za skąpe opinie ale zawsze to coś
Napisano 4 Marzec 200421 l Autor Co z tego jak i tak dopiero się uczę i sprawdzam możliwości a jak jóż zrobiłem takie to niech zostaną nawet nie wyobrażam sobie gorszych , a co nie podobają się mam zrobić gorsze ?
Napisano 4 Marzec 200421 l Ale mówisz ze nie robisz wnętrza bo komp Ci wysiada przy samej karosie. A teraz dajesz wycieraczki z ktorych kazda ma kilka-kilkanaście tysiaków poly. I gdzie tu logika? Tymbardziej ze tych detali na 95% nie będzie widać.
Napisano 4 Marzec 200421 l ehhh... zostawcie go w spokoju jak chce to niech sobie robi co chce jego modelik co nie ?? a poza tym mozna robic baaardzo skomplikowane sceny na slabych kompach zawsze mozna ukrywac te obiekty ktorych nie widac albo pociac karoserie a na koncu to zlepiju kogos kto ma lepszy komp :) ps. wycieraczki zajefajne :)
Napisano 4 Marzec 200421 l no w dechę wycieraczki, myślę że możemy zrobić konkurs modeli wycieraczek, bo ostatnio jakaś mania jest. Wszystko przez Javora :)
Napisano 4 Marzec 200421 l Zobaczylem te wycieraczki i zonk, powodzenia zycze przy modelowaniu calej reszty Bardziej widocznych czesci, pamietaj o podkladkach pod srubkami [lol2] :P
Napisano 4 Marzec 200421 l Autor Wielkie dzięki :) jeszcze nikt ,ale nikt na tym forum aż tak nie pochwalił mojęj pracy szczególnie moich pierwszych wycieraczek ,jak zobaczyłem javora to szczęka mi opadła ,byłem zazdrosny .wczoraj zacząłem je robić i zajęły ok. 2h (mam nadzieję że to dobry czas) , rezultat już widzieliście .Wszystkie części robię jako nowy a potem kopiuję i ustawiam .Jak narazie spójżcie jak leżą bo sam nie wiem :):):) Pozdrawiam
Napisano 6 Marzec 200421 l Autor Dzisiaj zrobiłem ten wlot powietrza nie jestem w tym zbyt dobry, ale ocencie efekt. Dzięki Jak go skończę to lekko go stuninguję (zewnątrz).:):):)
Napisano 6 Marzec 200421 l Autor Dzięki.:) Tylko szkoda że tak mało osób wchodzi na mego posta. Mam pytanie poza pracą jak mam np. zrobić obrazek do loginu taki jak twój (ten żółtawy) don_filippo. Proszę napisz jak mam to zrobić ,zakładając że grafikę mam na dysku C: i jaki musi być to obrazek (rozmiar,format) wielkie dzięki
Napisano 6 Marzec 200421 l >Mam pytanie poza pracą jak mam np. zrobić obrazek do loginu taki jak twój (ten żółtawy) don_filippo. Proszę napisz jak mam to zrobić ,zakładając że grafikę mam na dysku C: .... W edycji profilu jest takie coś jak url obrazka - umieść go na jakomś serwie i wpisz adres :) format musi być taki, jakie można umieszczać na www (jpg/gif/png) a w ogóle to fajne auto
Napisano 6 Marzec 200421 l Autor a jeżeli mam pakiet w tpsa to gdzie znajdę swój serwer o ile taki jest (nie znam się zbyt) A jeżeli to gdzie znajdę dobry darmowy serwer do takich zastosowań . dzięki
Napisano 6 Marzec 200421 l Autor tak zastosuję się do tego ale napiszcie gdzie znajdę darmowy serwer gdzie będę mógł zamieścić gifa ,albo stronę gdzie są w rozdzielczości mniejszej niż 100 x 100. BYŁBYM WDZIĘCZNY
Napisano 7 Marzec 200421 l Autor wyślę do ciebie na adres na twojwej stronie odbierz jutro, a jeśli odbierzesz to podaj adres tego gifa . Będę wdzięczny
Napisano 7 Marzec 200421 l Autor Oto rendery które tworzyłem przez ok 3 dni. A oto elementy które doszły : -założyłem wlot powietrza z przodu -wformowałem tył AUDI-cy -doszły tłumiki -spryskiwacze -miejsce na tablice rejestracyjne -wyciąłem bagażnik -doszły czójniki parkowania -naklejki REMUS-a -znaczki AUDI po bokach i na klapie bagażnika Za niedługo będę kończył ten samochód i wezmę się za Renault 25 84\'. Jak narazie to ocencie prace :):):)
Napisano 7 Marzec 200421 l przegiąłeś z tymi wydechami...remus...buhahaha...wejdz sobie na strone fosabu i popatrz jak wyglądają prawdziwe wydechy remusa i ich logo...boshe...
Napisano 8 Marzec 200421 l przy bocznych listwach sa bugi, na dachu jest zagiecie brzydkie, bagaznik jest lekk wygiety i z tylu przy swietle na rogu jest cos brzydkiego :( sorki za wytykanie ale cos krytyki tu brakuje :D:D a reszta dobrze wyglada :) daj renderek z jakimis refleksjami to zobaczymy czy siatka jest prosta :)
Napisano 8 Marzec 200421 l Autor Możesz pisać jaśniej,:( najlepiej zaznacz posługójąc się moim zdięciem to na narożniku zniknie gdy dam wyższy mashsmoth.Dzięki bo dawno tego nie było. J tak na próbę (zamieszczam to o 00:33) luknijcie na to:)
Napisano 8 Marzec 200421 l wydaje mi się że masz błąd (zaznaczenie nr.1) w przedniej krawędzi wygląda ona na wykręconą, lub to jest tylko złudzenie.
Napisano 8 Marzec 200421 l chyba przeswituje ci uszczelka od okna (zaznaczenie nr. 2) jest tam szpara, zaznaczenie nr.3 to jest (przypuszczam) brzydkie zagiecie na dachu a zaznaczenie nr.4 to tez brzytkie zagięcie.
Napisano 9 Marzec 200421 l Autor Dzięki za komentaż i biorę się dzisiaj za poprawianie.Niezapomnij ,że to mój pierwszy model. Jednak to dzięki, jeszcze dzisiaj zamieszczę render ,ale napiszczcie jak ogólnie wygląda. Kross12 a ten lakier to ten z którym miałeś problem to ten ,jak chcesz to ci powiem jaki
Napisano 9 Marzec 200421 l Czesc!! Jak na pierwszy model to Ci calkiem niezle wyszlo :D Hmm mam 3 uwagi co do modelu :D wydaje mi sie ze dach jest torche krzywy:D Na tylnej szybie masz szpare w rogu i jeszcze jedno nad prawym swiatlem tylnym jest takie wybrzuszenie :D Moga to byc tylko moje zludzenia ale nie zaszkodzi powiedziec o tym [piwo] pozdr
Napisano 9 Marzec 200421 l Autor i ostatni render na dzisiaj poprawiłem część bugów a ten przy świetle tylnim musi być!! ponieważ gdy robię większą ostrzejszą krawędż to wtedy bug jest ogromny a wg. schematu tak ma wyglądać swiatło.[piwo] Miłego komentowania.;););) Napiszcie ile wasze bryki mają poly.
Napisano 10 Marzec 200421 l Autor Robota idzie ale trochę wolno:) . Nie będę się bawił we wnętrze w pierwszym modelu,więc raczej mało do roboty zostało
Napisano 10 Marzec 200421 l nawet fajna furka, za bardzo juz nie ma sie do czego przyczepiac, mi sie osobiscie kola niepodobaja, ale moze z texturka bedzie lepiej i kiedy beda swiatla ??
Napisano 10 Marzec 200421 l a czy tyl samochodu nie jest za nisko ?? przeciez kolo prawie ociera o blacharke, jak by samochod zjechal z gory to by bylo po oponie :], a uszczelka od przedniej szybdy do wymiany bo jest nierowna na gorze ;) a reszta git
Napisano 10 Marzec 200421 l WOW kolejna zajebista furka nic dodac nic ujac pracuj dalej czekam na efekty pracy moze i ja wkoncu kiedys skoncxze te dwie moje furki ;] Apropos szukam referek do MUSTANGA SHEELBY ma ktos moze ;) bo chcialbym skonczyc to co zaczolem kiedystam a Mustang to jest cos ;)
Napisano 10 Marzec 200421 l Autor wielkie dzięki ten samochód jest akurat trochę obniżony tyłu. Powtarzam że to jest mój pierwszy model, ale kół raczej nie zmienię bo nie mam zbyt na to pomysłów:) Ale jeszcze raz dzięki Będę się brał za lampisze A może macie jakieś ładne zdięcia z przednimi lampami bo niemogę znaleść tego modelu na ulicy:):):)