Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jestem tempy co do tych wszystkich opcji i modyfikacji [pomocy] [boje się] [urwanie glowy] [urwanie glowy]

• Odpowiedzi 388
  • Wyświetleń 29k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Bobby - więc masz 4-krotnie szybszy komp od mojego...więc się nie dziw...

Empik - teraz dla ciebie ( i innych) mały tutorial

1 ETAP

Układanie linii

Napisano
  • Autor

2 ETAP

W menu zaznaczamy vertex\'y a następnie interesujące nas vertex\'y...

Potem prawym przyciskiem myszy otwieramy menu podręczne i wybieramy smooth...

Napisano

ale jak z tych wszystkich lini zrobic jedna (bo chyba nie zroniles go jedna liniaco nie???)i jak zrobiles ze no jest taki no jak ten z siatka?????????:P:P:P

Napisano
  • Autor

3 ETAP

Zaznaczamy linię, którą chcemy \"pogrubić\"

Wybieramy z menu Loft\'a ( Compoud objects >> Loft), a następnie klikamy na Get shape i wybieramy circle ( koło ( celowo dałem większe, żeby dobrze było widoczne...standardowo jego radiuos wynosi 2,5)

I po wszystkim :)

Mam nadzieję, że wyjaśni to problemy

Pozdr :)

Napisano

qrcze ale drentwo sie zrobilo :/ do editable mesha sie wszystko konwertuje, eh, zaraz wogole zrobie sobie kosci i bedzie :p:p:p hehehe, ale serio niewiem jak to ustawic :/

Napisano

renderuje mi sie juz kiwaczek :D:D:D lecz na moim 333 to bedzie za jakies 40-50 minut hehe... to bedzie cos :p

jaki najlepiej material?? bo cos sie czarny ten moj metal zrobil :p i cos dziwnego mu jest z prawa noga (przez to editable mesh)

Napisano

dobra jak zrobic zeby chlopek byl z rurki to juz wiem ale ja nie umiem go nawet wymodelowac zeby mial takie zgiete nogi i wogule to go w ktorym oknie trzeba modelowc bo mi wychodz cos takiego wiem ze myslice se ze ja jeste dziwny ale serio nie mam pojecia jk go narysowac z lini:P:P:P:P:P:P

Napisano

czemu nie widac obrazka ?? mniejsza z ty

po prosu mi nie wychodzi :P:P ja to jestem tempy co nie??zartuje

ale jasli mi ktos pomorz to bede bardzo wdzieczny

Napisano

TEGO JESZCZE NIE BYLO : KIWACZEK COWBOY [lol2]

Napisano

dobre wyglada jak Laki Luk

(jak wy je rysujecie bo reszte juz umiem zrobic???)

pozdro

Napisano
  • Autor

Paul_PL - Chcę trochę rozruszać forum...bo coś ostatnio niewiele ciekawego się dzieje...A po za tym nie każdy user potrafi wymiatać swoimi modelami, które są łudząco podobne do prawdziwych...chodzi tu o zabawę, małym kosztem czasu/pracy...

Zresztą po co ja się tłumaczę...to wkońcu nie tylko ja umieszczam swoje prace na tym wątku...

Empik - wybacz, ale nie będę uczył Ciebie wszystkiego od podstaw...jeśli chcesz uzyskać pomoc typu ( ja wstawić obrazek, albo jak operować na obiektach) to pisz na GG (5305966), albo na e-mail\'a ([email protected])

Bobby - kolejna bardzo dobra wersja...Będę musiał porządnie się wziąść do roboty...:D

Kx - Fajnie, że do Nas dołączyłeś !! Cowboy rullez :)

Tylko zmień jeszcze ustawienia światła...

Dziwię się tobie...po co używać tu kości ?? Przecież wystarczy tylko przesuwać vertexy na line...:| Dodajesz sobie roboty...

Pozdr

Napisano

powiecie mi jak wy dajecie taka fjana teksturke bo muj pierwszy kiwaczek jest gotowy ale nie umiem zrobic takiej fajnej teksturki

pozdro

Napisano
  • Autor

Chrom zaczerpnełem z forum www.evermotion.org/forum + dodałem trochę od siebie...Tyle, że ten shader jest tylko do VRay\'a

Napisano

Tu nie poczeba materialow, mozesz zrobic wszystko w szarosci i bedzie dobrze. Akurat chodzi o pomysl. Gdyby mi Falcrum nie pomogl z materialami (:D) w Vray\'u (sorry falcrum ale regulamin nie pozwala mowic prawdy) to tez bym takich nie robil. Empik zrob jak potrafisz. Byleby to byl kiwaczek:D:D:D:D:D

Napisano

A tutak troche inna wersja, odbiegajaca od reszty wykonaniem ale koncepcja sportowa:D:D:D:D:D

Falcrum mam nadzieje ze sie spodoba. Ja juz koncze ze sportem. Jutro cos innego. (raczej dzisiaj)

Napisano

Ehh na koniec mojego dnia gdy wy juz spicieLDLD

Kiwaczek Computer-Geek

i bez napisu rednered in blablabla

Napisano

NARESZCIE MUJ PIERWSZY KIWACZEK!!!!

Szkoda tylko ze niw mam dobrej teksturki bo dziwnie troche wyglada ale zawsze cos

aha Falcrum dzieki z pomoc

a oto moj kiwaczek skoczek narciarski na rozbiegu:P

Napisano

falcrum - oki juz nie robie, ale bede robil swojego kiawczka od nowa bo chyba wszyscy tak robia :p bo ten sie konwertuje do editable mesh i nie ma vertexow (line nie ma to znaczy :P) wlasnie :| no dobra zaraz sie zabieram :):D:)

Napisano

łohohoho!!!! ale sie porobily kiwaczki nam rozniste... Fajnie, Super, Git, Extra, Niezle, Wow, Swietnie, Rewelacja, Great, GOOD JOB :D:D

Swietnie wygladaja,

Zycze wiecej pomyslow na kiwaczki, bo sie ciekawie prezentuja :D

Napisano
  • Autor

Skilo - WYMIATASZ !! :D Piwko dla Ciebie [piwo] Widzę Bracie, że bardzo spodobała Ci się ta zabawa :D...To dobrze...:)

Empik - Proszę...usuń jeden post z tych dwóch skoczków...po co ladować ten sam obrazek 2 razy ??

Tak po za tym, to całiem fajnie Ci wyszło...tylko szkoda, że MeshSmooth\'a nie włączyłeś...:P

Kx - Nie konwertuj line do Editable Mesh...tylko jak już do Editable Spline !!

Pozdr

Napisano

chodzilo mi o to ze przy importowaniu sie wszystko zrobilo do editable mesha ale juz sie moj konczy renderowac, niewiem jak sie spodoba

Napisano

Sikham - nie wiem nie mam pojecia, zreszta i tak zanim ja usiade do kompa z powrotem po tym jak wlacze rendering to minie duuuzo. Wiec nie ma znaczenia. A pozatym czasami jeszcze strony musze napisac i fotoszopowac, wiec mi to nie przeszkadza, wazne ze nie muli jedno drugiego:D

Napisano

eh.. i kolejny kiwaczek : sk8er... jezdze na desce to go zrobilem :) renderowal sie godzinke i 8 minutek... a ja w tym czasie jezdzilem oczywiscie na desce :D dobra koniec mulenia

Napisano

wam sie takie kiwaczki renderuja 1h!!!!!!!!!!!![lol2]

mi sie taki renderuje zed 25sec

Napisano
Originally posted by empik

wam sie takie kiwaczki renderuja 1h!!!!!!!!!!!![lol2]

mi sie taki renderuje zed 25sec

mi sie by pewnie renderowal z 1-2 minuty ale niestety, istnieje cos takiego jak brazil :) i takie cos duzo spowalnia render :/ a jeszcze jak sie dowali \'rejtrejsy\' (:P) to juz wogole... to nie tak szybko :p ps. Twoj Kiwaczek jakis chyba za chudy sie wydaje, zrob sam material raytrace :p

Napisano

no ja tez zaszpanuje kiwaczkiem ale cos v-ray demo nie chce mi obslugiwac hdri:

KIWACZEK_ODPOCZYWACZEK.jpg

Napisano

Witam

Ja lubie jezdzic na rowerz dlatego

Przedstawiam wam kiwaczka rowerzyste Trialowce!!!!!!!

[lol2]:P

to moj drugi kiwaczek

Napisano

Chlopaki...postarajcie sie o lepsze rendery :)

pozdr

P.S.

Skilo- qlll !!! :)

Napisano

ale pomysl z ta pamela :P ja chyba zostawie kompa na noc z renderujaca sie... (pozorny rodzaj zenski :P)

Napisano

hehehe... zanim przeczytalem ze to pamela to myslalem ze jakos dziwnie w kregle obiema kulami naraz rzuca :D:D