empik Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 jestem tempy co do tych wszystkich opcji i modyfikacji [pomocy] [boje się] [urwanie glowy] [urwanie glowy] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 Oczywiscie jest to kwestia komputera... a renderuje na PIV 2.66G 448mb ramu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 14 Marzec 2004 Autor Share Napisano 14 Marzec 2004 Bobby - więc masz 4-krotnie szybszy komp od mojego...więc się nie dziw... Empik - teraz dla ciebie ( i innych) mały tutorial 1 ETAP Układanie linii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 14 Marzec 2004 Autor Share Napisano 14 Marzec 2004 2 ETAP W menu zaznaczamy vertex\'y a następnie interesujące nas vertex\'y... Potem prawym przyciskiem myszy otwieramy menu podręczne i wybieramy smooth... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 ale jak z tych wszystkich lini zrobic jedna (bo chyba nie zroniles go jedna liniaco nie???)i jak zrobiles ze no jest taki no jak ten z siatka?????????:P:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 14 Marzec 2004 Autor Share Napisano 14 Marzec 2004 3 ETAP Zaznaczamy linię, którą chcemy \"pogrubić\" Wybieramy z menu Loft\'a ( Compoud objects >> Loft), a następnie klikamy na Get shape i wybieramy circle ( koło ( celowo dałem większe, żeby dobrze było widoczne...standardowo jego radiuos wynosi 2,5) I po wszystkim :) Mam nadzieję, że wyjaśni to problemy Pozdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 qrcze ale drentwo sie zrobilo :/ do editable mesha sie wszystko konwertuje, eh, zaraz wogole zrobie sobie kosci i bedzie :p:p:p hehehe, ale serio niewiem jak to ustawic :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 renderuje mi sie juz kiwaczek :D:D:D lecz na moim 333 to bedzie za jakies 40-50 minut hehe... to bedzie cos :p jaki najlepiej material?? bo cos sie czarny ten moj metal zrobil :p i cos dziwnego mu jest z prawa noga (przez to editable mesh) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 dobra jak zrobic zeby chlopek byl z rurki to juz wiem ale ja nie umiem go nawet wymodelowac zeby mial takie zgiete nogi i wogule to go w ktorym oknie trzeba modelowc bo mi wychodz cos takiego wiem ze myslice se ze ja jeste dziwny ale serio nie mam pojecia jk go narysowac z lini:P:P:P:P:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 czemu nie widac obrazka ?? mniejsza z ty po prosu mi nie wychodzi :P:P ja to jestem tempy co nie??zartuje ale jasli mi ktos pomorz to bede bardzo wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul_PL Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 Strasznei komercyjkny ten twój temat.Liczysz na jaknajwiększą oglądalność?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 Malyszokiwak ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 TEGO JESZCZE NIE BYLO : KIWACZEK COWBOY [lol2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 dobre wyglada jak Laki Luk (jak wy je rysujecie bo reszte juz umiem zrobic???) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 Popracuj nad oświetleniem cowboya, bo słabo go widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 a gdzie telemark u tego skoczka???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 14 Marzec 2004 Autor Share Napisano 14 Marzec 2004 Paul_PL - Chcę trochę rozruszać forum...bo coś ostatnio niewiele ciekawego się dzieje...A po za tym nie każdy user potrafi wymiatać swoimi modelami, które są łudząco podobne do prawdziwych...chodzi tu o zabawę, małym kosztem czasu/pracy... Zresztą po co ja się tłumaczę...to wkońcu nie tylko ja umieszczam swoje prace na tym wątku... Empik - wybacz, ale nie będę uczył Ciebie wszystkiego od podstaw...jeśli chcesz uzyskać pomoc typu ( ja wstawić obrazek, albo jak operować na obiektach) to pisz na GG (5305966), albo na e-mail\'a ([email protected]) Bobby - kolejna bardzo dobra wersja...Będę musiał porządnie się wziąść do roboty...:D Kx - Fajnie, że do Nas dołączyłeś !! Cowboy rullez :) Tylko zmień jeszcze ustawienia światła... Dziwię się tobie...po co używać tu kości ?? Przecież wystarczy tylko przesuwać vertexy na line...:| Dodajesz sobie roboty... Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 powiecie mi jak wy dajecie taka fjana teksturke bo muj pierwszy kiwaczek jest gotowy ale nie umiem zrobic takiej fajnej teksturki pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 14 Marzec 2004 Autor Share Napisano 14 Marzec 2004 Chrom zaczerpnełem z forum www.evermotion.org/forum + dodałem trochę od siebie...Tyle, że ten shader jest tylko do VRay\'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 Tu nie poczeba materialow, mozesz zrobic wszystko w szarosci i bedzie dobrze. Akurat chodzi o pomysl. Gdyby mi Falcrum nie pomogl z materialami (:D) w Vray\'u (sorry falcrum ale regulamin nie pozwala mowic prawdy) to tez bym takich nie robil. Empik zrob jak potrafisz. Byleby to byl kiwaczek:D:D:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 A tutak troche inna wersja, odbiegajaca od reszty wykonaniem ale koncepcja sportowa:D:D:D:D:D Falcrum mam nadzieje ze sie spodoba. Ja juz koncze ze sportem. Jutro cos innego. (raczej dzisiaj) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 Ehh na koniec mojego dnia gdy wy juz spicieLDLD Kiwaczek Computer-Geek i bez napisu rednered in blablabla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 bueheehe niexle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 Tylko tego mi brakowało! LOL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 NARESZCIE MUJ PIERWSZY KIWACZEK!!!! Szkoda tylko ze niw mam dobrej teksturki bo dziwnie troche wyglada ale zawsze cos aha Falcrum dzieki z pomoc a oto moj kiwaczek skoczek narciarski na rozbiegu:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 W koncu:D:D:D Ale teraz cos nowego poprosimy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 moze puzniej bo narazie nie mam polysla na kiwaczka:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 falcrum - oki juz nie robie, ale bede robil swojego kiawczka od nowa bo chyba wszyscy tak robia :p bo ten sie konwertuje do editable mesh i nie ma vertexow (line nie ma to znaczy :P) wlasnie :| no dobra zaraz sie zabieram :):D:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 OT Empik jest takie coś jak alt+o -> ó ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 A ja znowu of-sport:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 fajny jakie to autko???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 skillo czemu tak szybko sie renderowało ? tylko 1h :] olaboga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 łohohoho!!!! ale sie porobily kiwaczki nam rozniste... Fajnie, Super, Git, Extra, Niezle, Wow, Swietnie, Rewelacja, Great, GOOD JOB :D:D Swietnie wygladaja, Zycze wiecej pomyslow na kiwaczki, bo sie ciekawie prezentuja :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 14 Marzec 2004 Autor Share Napisano 14 Marzec 2004 Skilo - WYMIATASZ !! :D Piwko dla Ciebie [piwo] Widzę Bracie, że bardzo spodobała Ci się ta zabawa :D...To dobrze...:) Empik - Proszę...usuń jeden post z tych dwóch skoczków...po co ladować ten sam obrazek 2 razy ?? Tak po za tym, to całiem fajnie Ci wyszło...tylko szkoda, że MeshSmooth\'a nie włączyłeś...:P Kx - Nie konwertuj line do Editable Mesh...tylko jak już do Editable Spline !! Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 chodzilo mi o to ze przy importowaniu sie wszystko zrobilo do editable mesha ale juz sie moj konczy renderowac, niewiem jak sie spodoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 i oto on... kiwaczek gangsta-szpaner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 Sikham - nie wiem nie mam pojecia, zreszta i tak zanim ja usiade do kompa z powrotem po tym jak wlacze rendering to minie duuuzo. Wiec nie ma znaczenia. A pozatym czasami jeszcze strony musze napisac i fotoszopowac, wiec mi to nie przeszkadza, wazne ze nie muli jedno drugiego:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 eh.. i kolejny kiwaczek : sk8er... jezdze na desce to go zrobilem :) renderowal sie godzinke i 8 minutek... a ja w tym czasie jezdzilem oczywiscie na desce :D dobra koniec mulenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 wam sie takie kiwaczki renderuja 1h!!!!!!!!!!!![lol2] mi sie taki renderuje zed 25sec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 Originally posted by empik wam sie takie kiwaczki renderuja 1h!!!!!!!!!!!![lol2] mi sie taki renderuje zed 25sec mi sie by pewnie renderowal z 1-2 minuty ale niestety, istnieje cos takiego jak brazil :) i takie cos duzo spowalnia render :/ a jeszcze jak sie dowali \'rejtrejsy\' (:P) to juz wogole... to nie tak szybko :p ps. Twoj Kiwaczek jakis chyba za chudy sie wydaje, zrob sam material raytrace :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 no ja tez zaszpanuje kiwaczkiem ale cos v-ray demo nie chce mi obslugiwac hdri: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 ten kiwaczek az razi za jasny:cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 Witam Ja lubie jezdzic na rowerz dlatego Przedstawiam wam kiwaczka rowerzyste Trialowce!!!!!!! [lol2]:P to moj drugi kiwaczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 trzeba bylo jeszcze jakas przeszkode dodac:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 on jedzie na tylnim kole a nie robi BUNNY HOPA!!!:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 Chlopaki...postarajcie sie o lepsze rendery :) pozdr P.S. Skilo- qlll !!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 Tego jeszcze nie było :D PAMELA :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 Kurcze... Za duży obrazek... wrzucam na server! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 ale pomysl z ta pamela :P ja chyba zostawie kompa na noc z renderujaca sie... (pozorny rodzaj zenski :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 hehehe... zanim przeczytalem ze to pamela to myslalem ze jakos dziwnie w kregle obiema kulami naraz rzuca :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi