Napisano 2 Grudzień 200816 l Fryrender Swap to jak twierdzą jego twórcy rewolucyjny produkt bazujący na autorskiej technologii renderera fryrender. Krótko opisując fryrender SWAP'a - umożliwia on zmianę materiałów w czasie rzeczywistym w scenie zachowując fotorealistyczną jakość oryginału. Zachęcam do obejrzenia wideo prezentujących ten produkt. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=434
Napisano 2 Grudzień 200816 l No proszę, najpierw zapowiedź podglądu renderingu na żywo w viewportcie (VRay SP3), wcześniej innowacyjna zmiana oświetlenia po wyrenderowaniu sceny (Maxwell), a teraz zmiana materiałów w czasie rzeczywistym... Jeśli wszystko będzie się tak szybko rozwijać to może jeszcze za mojego życia będzie się dało zmieniać dosłownie wszystko w wyrenderowanej scenie, włącznie z przemieszczaniem obiektów, oczywiście przy renderingu wstępnym nie trwającym dłużej niż 5 minut :) Pozdrawiam.
Napisano 6 Grudzień 200816 l Naprawdę kawał dobrej roboty... tylko jedno mnie zastanawia... ile taki obrazek się renderuję na początku, bo jednak te wszystkie odbicia i złamania musi przeliczać :)
Napisano 8 Grudzień 200816 l teraz to by mi się to przydało, wyrenderowalem parę obrazków i wszystko było ok póki się nie dowiedziałem od osoby która zarządzała projektem że tekstura sufitu jest lipna:)no nic, trzeba na nowo liczyć