Napisano 7 Grudzień 200816 l Witam... Mam taki mały problem... Albowiem chodzi o to, że gdy odpalam Maxa to go po prostu wywala... Nic nie mogę zrobić... Pojawia się to logo, a po chwili właściwy Max z viewportami nawet nie mogę nic kliknąć bo po kilku sekundach go wywala i pojawia się okienko z przeprosinami i możliwością wysłania raportu do Autodesku. Nie mam pojęcia co się dzieje, może jeszcze podkreślę, że w lewym górnym rogu ekranu pojawia się nieduży napis "Info Center" i nie mam pojęcia co to jest a wcześniej tego nie było. Mam Maxa 2k9 i na pewno nie jest to wina robaków, ani wirusów bo właśnie zrobiłem reinstalkę Windy i komputer jest czyściutki jak marzenie.
Napisano 7 Grudzień 200816 l Info center jest w max 2009, wpisujesz tam to czego nie wiesz:) Taki help (chyba:) Do maxa 2009 obowiązkowo hotfixa: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=11601340&linkID=9241178 który SP1 ma już w sobie. Powinieneś mieć też zainstalowany framework .NET ale to max chyba przy okazji ale kto wie... Może stery jakieś, może DX?
Napisano 7 Grudzień 200816 l serwus :) faktycznie cos sie musi ostro gryzc. moj kumpel ma takie michalki z pakietami adobe pod vista. Levus - ppowiedz cos o tym hotfixei - nie mialem pojecia o istnieniu czegos takiego. Czy to pod XP64 tez jest potrzebne ? czy tylko pod vista ? I czy to w czyms konkretnym pomaga ? Trybal - a sprobuj sobie jeszcze zmienic sterownik graficzny dla maxa ( aczkolwiek gdyby to on byl problrmrm tyo bylby inny objaw. ) I wylaczylbym na wszelki wypadek polaczenie z netem - moze to ono cos psuje. Rozumiem ze masz systyem 32 bitowy ? ( bo gdybys mial 64, to pewnie mialbys domyslnie zainstalowanego tez drugiego maxa i mialbys porownanie ). pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 7 Grudzień 200816 l Autor Zainstalowałem tego HotFixa i dalej nic :/ Ściągnąłem też najnowszy pakiet biblioteki DX i dalej nic... Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale mam teraz normalnego XP ale z wyglądem Visty.. Odpaliłem również starego Maxa 8 co prawa wyskoczył mi jakiś błąd na końcu instalacji ale program działa normalnie... Mam system 32-bitowy...
Napisano 7 Grudzień 200816 l Kannu - hotfix to poprawki do maxa, taki service pack, zresztą zawiera SP1. Bez tego na viście miałem zwiechy przy co drugim obrocie sceny... SP1 na maxie 2009 mam i na viscie i na xp64.
Napisano 8 Grudzień 200816 l wizerunek wisty zdecydowanie się pogarsza... może to mieć związek :) powiem tak. myślę że odpowiedź może tkwić w kodekach, albo w OpenGL... jeśli masz taką komunikację z kartą... wyłącz OpenGL w Maxie... pozdrawiam. (właśnie przeinstalowuję system...Vista...) [nie wiecie gdzie jeszcze można kupić "XP prof 64bit"...? sklep nie może sprowadzić bo nigdzie nie ma..]
Napisano 9 Grudzień 200816 l Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale mam teraz normalnego XP ale z wyglądem Visty.. Nie ma najmniejszego związku . Jeśli używasz Vista Inpsirat do zmiany wyglądu to na pewno nie ma znaczenia bo w przeciwieństwie do pierwszego wytworu tego typu zmieniającego wygląd jakiejś innej grupy, vista inspirat nie miesza w systemie aż tak bardzo - praktycznie wogóle - podmienia tylko bitmapy wyglądu interface-u w plikach. Kto się bawił Restoratorem ten wie nawet jakie pliki Windowsa zawierają bitmapy interface-u ;)
Napisano 9 Grudzień 200816 l sly -> wydaje mi się, że vistę można downgrade'ować do xp za darmo, zasysasz sobie płytkę od microsoftu na życzenie.
Napisano 9 Grudzień 200816 l serwus :) mi sie wydaje , ze downgrade mozna robic tylko na dwoch najdrozszych wersjach visty. - ale warto sprawdzic, bo moge sie mylic. W kazdym razie podobno na swiecie 33 % licencji visty konczty downgradem do XP. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 11 Grudzień 200816 l Sorry że u Ciebie... Trybal, ale kontynuując... Kupiłem Vistę Home Basic.. czyli minimum oporu... i bez żadnych śmieci typu Aero czy Multi-fajne-media-cośtam...XP-64 to wolałbym w backupie mieć... teraz; 3. raz zainstalowałem Vistę i nie miałem błędu od 2 dni... :D tym razem zastosowałem się przy instalacji do porad z innych For(ów)(?), anglojęzycznych niestety... wszystkie 4(!) programy działają jak trzeba.. A rozwiązaniem jest chyba KOLEJNOŚĆ instalacji.. - idąc za czyjąś Radą, najpierw zainstalowałem Kodeki... Podobno oprogramowanie które posługuje się Mediami, podczas instalacji bazuje na tych plikach .dll które już są w systemie... dokładając później jakieś kluczowe kodeki, można Programom zaszkodzić... w każdym razie podchodzę teraz do komputera z lękiem... czy aby tym razem nie wybuchnie, od problemów stłumionych w zarodkach... pozdrawiam.
Napisano 11 Grudzień 200816 l Ja bym spróbował wywalić pliki konfiguracyjne (zbackupować je wcześniej). Albo jak zwykle - wyjście ostateczne - odinstalować, wyczyścić rejestr ze wszystkiego co Autodesku i reintall. Pomóc może i nie pomoże, ale też nie zaszkodzi ;).