BLADE Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 Poraz pierwszy zamieszczam coś na niniejszym forum. Obecnie \"tworze postac orka \" ze starego świata waarhammera i licze na konstruktywne uwagi i komentarze. milewidziane podpowiedzi co do samego zamysłu postaci. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sfistack Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 Imho zeby za pardzo przypominaja stozki. Czy orki nie maja przypadkiem wiekszych nozdrzy ?? :P Uszy sa za duze, czy nie powinny bardziej odstawac ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 Nom i zrób go bardziej rubasznego:P Aha i zmień nazwę topica według regulaminu zanim moderatorzy Cię dopadną:P[lol2] Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 No i zmien temat (jupi pierwszy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 2 Marzec 2004 Autor Share Napisano 2 Marzec 2004 Co rozumiesz przez pojęcie rubaszny? Zęby w trakcie poprawki, a co myślicie o innych elementach modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 Pokaz wiecej i na jakims jasnym tle. Jak dla mnie ta czaszka na helmie jest do bani. Przedluzylbys jej zeby i by byl z niego Punisher. Jesli juz czaszka powinna byc bardziej wypukla. Dolna warga jest za kwadratowa. Zeby sa zbyt regularne (jak juz wczesniej kolega :P sfistack zauwazyl). Tak pozatym jest nawet niezle :) Pracuj dajel :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 2 Marzec 2004 Autor Share Napisano 2 Marzec 2004 Wzorujac sie na pewnym rysunku musze stwierdzic ze czaszka jest ok. Owszem moze sie ona niepodobac ale tak czy siak zgodna jest ze worem. Nie mam skanera bo zaprezentowalbym moje źrodło natchnienia.... Co do wargi to święta racja iż jest ona zbyt kwadratowa. Zęby równierz zbyt sterylne więc to wszystko poprawie. Czekam na dlasze uwagi a w między czasie zabieram się do pracy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 3 Marzec 2004 Share Napisano 3 Marzec 2004 poprostu strasznie plaska ta twarz narazie jest i to najbardziej razi, i bledy w siatace widac ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 3 Marzec 2004 Share Napisano 3 Marzec 2004 zeby powinny chyba wychodzic z dziasła a nie z wargi? ale klimat warhammera trzyma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Marzec 2004 Share Napisano 3 Marzec 2004 fajny chełm:):):) musisz jeszcze sporo pracowac nad nim zycze powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 3 Marzec 2004 Autor Share Napisano 3 Marzec 2004 Poprawiłem troche zęby... poza tym nie wychodzą już z warg tylko z dziąseł... nie wiem tylko dlczego nie wpadło mi to do głowy. Wargi równierz nie sa już tak kwadratowe jak przedtem. Za hełm wezme się na końcu kiedy reszta bedzie znośna. Uszy narazie są prowizorycznie... więc narazie bez komentarza... Owal twarzy lub głowy jak kto woli równierz musze poprawić... Dziekuje za wszelkie komentarze. Każdy kiedyś przecież się uczył.... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 3 Marzec 2004 Autor Share Napisano 3 Marzec 2004 Zamieszczam rysunek na którym wstępnie się wzorowałem. Z pewnych elementów celowo zrezygnowałem jak np: okuty kieł.... Muszę jeszcze zaznaczyć że nie chodziło mi o idealne odwzorowanie. Nie jestem za bardzo doświadczony jeśli chodzi o modelowanie postaci, muszę jeszcze stwierdzić że nie bardzo znam sie na teksturowaniu... Liczę na waszą pomoc i wyrozumiałość. Oceńie teraz to co \"stworzyłem\" ze wzorem... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 3 Marzec 2004 Share Napisano 3 Marzec 2004 Nawet podobny... Ale powieki by mu nie zaszkodziły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 4 Marzec 2004 Autor Share Napisano 4 Marzec 2004 Głowe pozostawie w formie ukazanej na zdjęciu... moze sie nie podobać jednak ja jestem z niej zadowolony. Teraz musze mu dorobic reszte ciała i przemyslec koncept do końca. Mało osoób raczyło skomentowac mego posta więcmusze radzic sobie sam. Czas pokaze co uda mi się stworzyć. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 5 Marzec 2004 Autor Share Napisano 5 Marzec 2004 Szkoda że nikt niekomentujw. Bardzo szkoda... no cóż.... liczyłem na was.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 Bo wiesz.. z komentowaniem tutaj jest tak... Dużo komentarzy pada jeśli coś jest do bani :) - wtedy wszyscy są najlepsi i najmądrzejsi...Albo kiedy praca wyróżnia się - wtedy słów uznania też jest sporo... A jeśli praca jest dobra to można ją obserwować z ciekawością jak to wszystko się rozwinie. Powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 Originally posted by BLADE Głowe pozostawie w formie ukazanej na zdjęciu... moze sie nie podobać jednak ja jestem z niej zadowolony.... jak jesteś zadowolony i nie będziesz zmieniał, to nie ma co komentować, dorób resztę ciała a poleje się fala krytyki (albo i nie) :) mnie osobiście ten ryj nie przypadł do gustu, ale już w fazie konceptowej, także mną się nie sugeruj. keep working ... I\'ll be watching you :) p.s. fajny avatar :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 7 Marzec 2004 Autor Share Napisano 7 Marzec 2004 Zamieszczam dalsza cześc orka... Naramienniki raczej nie ulegna zmiany, zbroja do poprawy no i oczywiście musze popracowac nad rękami bo jak narazie sa zbyt kwadratowe i wogóle jakies takie dziwne... W każdym razie zdaje sobie sprawe iż nie są w porządku. Komentujcie bym mógł wszystko zrobic jak najlepiej!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 7 Marzec 2004 Autor Share Napisano 7 Marzec 2004 Poprawiłem wstepnie ręce.... to jeszcze nie to ale mysle że wygladaja duzo lepiej niz poprzednio... Oprócz tego pare poprawek kosmetycznych... Tak poza tym... odnosnie naramienników... jezeli ktoś ma jakieś ciekawe pomysły to jestem otwarty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Śmigi Napisano 7 Marzec 2004 Share Napisano 7 Marzec 2004 Nad rękami popracuj, bo narazie są siakieś takie dziwne. Poza tym ksztalt zbroi też mi jakoś nie pasuje jak na ogra, bardziej pasuje do rzymskiego żołnierza. Co do naramiennikow, to przede wszystkim podziel je troche, bo jak narazie ten ogr ma ograniczine ruchy i troszkę cieżko byłoby mu podnieść rękę z toporem do góry. Parę wgnieceń też by się sprzydało. Tyle moich uwag (jak narazie ;)) Poza tym gratuluje pomysłu. Życzę Ci owocnej pracy. Z zainteresowaniem będę śledził Twoje postępy, a może sam się czegoś przy okazji naucze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 7 Marzec 2004 Share Napisano 7 Marzec 2004 Ja jeszcze dodam że dłonie są dziwnie doczepione do reszty(albo dłonie za grube albo ręce za chude). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 7 Marzec 2004 Autor Share Napisano 7 Marzec 2004 Kolejna aktualizacja.... Byćmoże zmienie zbroje.... jak pomysle czy inna byłaby lepsza... Powinna byc kolczuga (\'WSOTHR\") ale jakoś nie bardzo mi pasowała... Zapewne dużo jeszcze jest do poprawy.... Ale mysle że kiedyś uda mi się go skonczyć. Poza tym chce powiedziec ze jest to moja pierwsza postać... więc prosze o wyrozumiałość. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 7 Marzec 2004 Share Napisano 7 Marzec 2004 To bym poprawil i wersja z wiekszymi naramiennikami byla fajniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 7 Marzec 2004 Autor Share Napisano 7 Marzec 2004 I kolejna aktualizacja... Drobne poprawki... także i w koncepcie oraz pododawane szczegóły... Czas pokaże co z tego wyjdzie. Podziękowania dla Leru za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 7 Marzec 2004 Autor Share Napisano 7 Marzec 2004 I kolejna aktualizacja... Drobne poprawki... także i w koncepcie oraz pododawane szczegóły... Czas pokaże co z tego wyjdzie. Podziękowania dla Leru za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 8 Marzec 2004 Share Napisano 8 Marzec 2004 Ok wiec ne za bardzo to mialem na mysli :| Teraz jest zbyt .... kansiasty jest. Te cylindry pod kolcami na pancerzu sa zbyt ostre. POwinny byc czescia modelu. to samo z cwiekami. NIech nie beda takie kanciaste. Lansuch wyglada jak z papieru zrobiony. Niech to nie bedzie takie kanciaste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 8 Marzec 2004 Autor Share Napisano 8 Marzec 2004 No cóż... powiedzmy że kolejny update.... Do poprawy pozostała mi dolna część orka.... nogi, buty itp.... Jednakże ocena nalezy do was. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chia Napisano 8 Marzec 2004 Share Napisano 8 Marzec 2004 fajne nakolanniki-czy jak sie tam to nazywa;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 8 Marzec 2004 Share Napisano 8 Marzec 2004 no juz coraz lepiej :) wiecje lancuchow :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 8 Marzec 2004 Share Napisano 8 Marzec 2004 Rasowy szkot normalnie :D Te jego buty takie jakieś nie tego:) jak gumiaki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 8 Marzec 2004 Autor Share Napisano 8 Marzec 2004 Kolejny update.... Poprawiłem buty.... i eszcze pare szczefółów.... Pora zacząć robić coś więcej.... Chce zrobić całą scenke i mam już pewien koncept.... Życzcie mi powodzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 8 Marzec 2004 Share Napisano 8 Marzec 2004 Cześć. Fajnie wychodzi Ci modelowanie tej postaci:) Myslę jednak, że powinieneś ładniej wyrzeźbić jego tors, ręce i nogi... Poza tym ten materiał, który ma na sobie wyglada zbyt plastelinowato:P Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 8 Marzec 2004 Autor Share Napisano 8 Marzec 2004 Dzieki za komentarz. Nogi i tors faktycznie mozna poprawić. W koncepcji scenki którą mam w głowie tors a raczej zbroja czy ręce nie będą aż tak rzucać sie w oczy. Poprostu to nie bedzie miało wielkiego znaczenia. spróbuje teraz zrobić zarys cenki która mi się śni... Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 17 Marzec 2004 Autor Share Napisano 17 Marzec 2004 Witam ponownie.... Tak sobiwe postanowiłem zamiescic gdzieś tego orka w przestrzeni.... no i \"cos\" udało mi sie sklecić.... Niestety komp mi nie wyrabia i przez to jest mało szczegółów.... na teksturowaniu takze się nie znam... ciagle się ucze... to samo się tyczy oświetlenia. Licze na wyrozumiałość i rady. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 hihi podoba mi sie taki smiszny :)... oczywiscie nie jest to reealistic-hardcore, ale i tak fajny zamysl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rdo Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 efekt bardzo fajny... ale jak to sie mówi: zawsze może być lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 bardziej podobal mi sie bez tekstur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 18 Marzec 2004 Autor Share Napisano 18 Marzec 2004 Zapewne bez tekstur sama postać była wyraźniejsza.... i bardziej szczegółowa.... Niestety nie bardzo znam sie na teksturowaniu. Chetnie udostępnie model jezeli ktoś chiałby podjąć się oteksturowaniu orka. Z przyjemnoscią zobacze jak teksturują profesjonalisci. Czekam na odzew! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_luka_ Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 bardzo pozytywna praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 Skorzystaj z jakichkolwiek tekstur i będzie lepiej. I toporek do poprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 blee tam, dobre sa tekstury jak na taka postac moim zdnaiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 19 Marzec 2004 Autor Share Napisano 19 Marzec 2004 Moze zaczne od poczatku.... Dziekuje wszystkim za komentarze... Co do samej pracy to....: po pierwsze musze poprawic wyrazistosc twarzy orka czy jak to nazwac. poprawic podloze.... wymienic toporek bo ten jest tylko dla picu i pewne teksturki o ile moge je tak nazwac usprawnic. Postaram sie jutro zamiescic efekt mojej pracy. Przydaloby sie rownierz zmienic poze jegomoscia orka na jakas inna... bardziej pasujaca... No coz pomysle nad tym. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 ta Maxowa standardowa trawa to za dobrze nie wyglada :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 20 Marzec 2004 Autor Share Napisano 20 Marzec 2004 Kolejny update. Niestety komp mi nie wydala by zrobic wszystko tak jak chce. Duzo jeszcze do poprawy ale mysle ze jest coraz lepiej. wiem ze jest tutaj pare bledow... odnosnie samej trawy itp.... ale to jeszcze nie koniec. Licze na krytyczne uwagi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 20 Marzec 2004 Share Napisano 20 Marzec 2004 Trochę rzadka ta trawa. I kompozycja też trochę dziwna. Wygląda to jak zdjęcie z wakacji. I toporek jest strasznie tępy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Marzec 2004 Share Napisano 20 Marzec 2004 fajnie jest ale te teksturki cos mi się nie podobają , toporek też , reszta jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 20 Marzec 2004 Share Napisano 20 Marzec 2004 Orc jest za czysty. I jego skora jest za zielona nawet hulk takiej nie ma :P ale nie no to musisz zmienic a jego zbroja jest tez za badzo zadbana pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 21 Marzec 2004 Autor Share Napisano 21 Marzec 2004 Witam. Kolejny mini update... Zmieniłem toporek na zgodny z warhammerem, trawe pozostawie ponieważ mi się podoba a poza tym to komp mi juz nie wydala.... Co do skóry orka to się zgodze że jest do bani... ale nie bardzo wiem jak ja poprawic gdyż nie jestem mocny w teksturowaniu. To samo tyczy się zbroi... pasowałoby ja troszke powgniatac i zabrudzić.... Tak poza tym to nie jest finalna koncepcja a raczej pewien zarys... Napewno musze zmienic postawe orka... Czekam na wasze porady odnośnie tego co napisałem. Jezeli jest ktoś kto zna sie na teksturowaniu i mógłby pokazac na tym orku co potrafi to chetnie udostępnie model. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 21 Marzec 2004 Share Napisano 21 Marzec 2004 No ten toporek to juz jakos wyglada:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gollum Napisano 21 Marzec 2004 Share Napisano 21 Marzec 2004 Najpierw proponowałbym skończyć model orka a potem bawić sięsceną i jej ustawieniami. Popracuj nad skórą orka. Tyle ode mnie, jeszcze troche i będzie git :) Pozdro gollum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi