Napisano 3 Marzec 200421 l dobra czas na pokazanie kolejnego projektu ;] oczywiście znowu mercedes i znowu samochod hm tutaj sa rendery ;] Oraz render z materialami i jakbyscie mogli to zaznaczcie kaszane w formie graficznej ;] i nie czepiac mi sie tutaj slupkow oraz przedniego zderzaka bo nad tym jeszcze pracuje ;] wiertarka [Wyedytowany dnia 4-7-2004 > CyFix]
Napisano 3 Marzec 200421 l Czesc , modelik zaczyna przybierac formy :) pikenie mam jedna uwage na bocznych drzwiach , tuz za tym wlocikiem chyba jest bug z lakierem pewnie nie bedzie tego widac ale jesli jestes w stanie to porawiic bylo by bardzo elegancko :) i tylprzy rejestracji troszke wyglada na pokrzywiony ale ogolnie jest fajny no i lakier czarny :) dawaj jasne lakierki bedzie widac bledy niema sensu ich ukrywac lepiej ich sie pozbyc :) pozdrawiam
Napisano 4 Marzec 200421 l ladnie wyglada i ciekawie sie zapowiada :) sproboj wprostowac troche ten model bo ma gdzieniegdzie wgniecenia z przodu jak slupek od dachu sie laczy z maska i z tuly jak zlupek schodzi do bagaznika
Napisano 4 Marzec 200421 l Autor Originally posted by CyFix i nie czepiac mi sie tutaj slupkow oraz przedniego zderzaka bo nad tym jeszcze pracuje ;] pisalem zeby sie nie czepiac tych slupkow ;]
Napisano 4 Marzec 200421 l uhm... sorki nie zauwazylem, to sie przyczepie do tylniego zderzaka tez ma bugi [lol2]
Napisano 4 Marzec 200421 l Fajny modelik ale czy przód dokładnie maska nie jest za bardzo wgłebiona ?? Czy miejsca na reflektory i grill nie są za bardzo pochylone?? Mi sie wydaje że tak bo widziałem na żywo taką bryke mi nie pamietam takiego pochyłu :] Ogólnie podoba mi się.
Napisano 23 Maj 200420 l Autor witam po latach hehe ;d prosze o komentarze ;d bo napenwo jest pelno bugow :)
Napisano 23 Maj 200420 l felgi bardzo ladne sadzac po odbiciach na dzwiach jest tam troche krzywo, pokaz siatke idziesz w dobrym kiedynku pozdro
Napisano 23 Maj 200420 l no z felgami to poplynoles ! :)) naprawde qll. a co do samochodu to widac bugi poprzez zle odbicia lakieru, pokaz siatke tak jak powiedzial to xMark. pozdr
Napisano 23 Maj 200420 l Witam po długiej przerwie :] Modelik ładny tylko mnie 2 rzeczy zastanawiają: 1 dlaczego te lusterka latają?? Czyżby jakiś nowy model lustere ?? :] 2 co się stało z tyłem ?? Wcześniej był ładnie wymodelowany a ty nagle cały gładki ??
Napisano 23 Maj 200420 l Autor Kryhas sam wlasnie nie wiem co z tym tylem jest, cos mis ie wydaje ze mesh smooth dziala inaczej w maxie 6 niz w 5, sam nie wiem co moze byc, bo dwa dni temu sie przesiadlem do maxa 6 :) a siateczke dam jutro bo juz mi sie nie chce drugiego komputera wlaczac ;)
Napisano 24 Maj 200420 l MNie się zdaje, że to wina lakieru... daj rendera ze standardowym jakimś materiałem...
Napisano 24 Maj 200420 l Ładnie. Troszke się śpiesze, wiec nie moge się rozpisywac zbytnio. Napomkne tylko o tylnim kole - patrząc na przednie, mam wrażenie, że tylnie jest chyba zbyt schowane za nadkolem ku środkowi auta. Pozdro
Napisano 24 Maj 200420 l materiał felg na wcześniejszych renderach jest po prostu boski, tak samo jak materiał tylnich lamp :) jednak z modellingiem jest już trochę gożej... jest sporo nierówności, poza tym większość krawędzi (chodzi głównie o szpary) jest trochę zbyt miękka... mam nadzieję, że to jeszcze poprawisz :) pozdrawiam
Napisano 24 Maj 200420 l swiatla (tylne) do poprawy, patrzac na ostatni obrazek lewe swiatlo nie powinno byc takie plaskie, na prawym nie widac (pewnie ze wzgledu na perspektywe), ja bym zmniejszyl srubki w felgach, wg mnie sa o wiele za duze.. czekam na wiecej greets swietny model wybrales...
Napisano 24 Maj 200420 l Chveti skąd ty bieżesz taką ładną bryke z ładnym dodatkiem (śliczną panienką) :] Co do siatki to miejscami jest straszny bałagan ale mimo to model jest prosty (nie pogięty)
Napisano 24 Maj 200420 l orki za OT.... Kryhas , wiesz zajrzałem do garazu:D a model mi się narazie podoba
Napisano 24 Maj 200420 l Autor poprawilem dach, i tylnia szybe :) taka jak jest w oryginalnym modelu :) a tutaj referki 1 2
Napisano 24 Maj 200420 l czy Ty przypadkiem nie modelowałeś merca spline\'ami?? - jakoś siatka wygląda znajomo . . . - pozdro, fajnie wygląda (szczególnie te lampy :))
Napisano 27 Maj 200420 l Autor przed chwila usiadlem i zrobilem grill :) myslicie ze mzoe byc? ;D na tym drugim renderze jeszcze nie jest do konca dopasowany, ale to juz poprawilem ;d
Napisano 27 Maj 200420 l no no zapowiada sie ekstra model :D jak dla mnie to ten grill moze byc, jedynie co mi nie pasuje to te \"druty??\'\' w gornej czesci maski, wygladaja jakby odstawaly od maski.
Napisano 28 Maj 200420 l Autor render Witam ;) mam dla was nowy render :) i prosze napiszcie mi co jest zle, co powinienem poprawic! :) aha a tutaj macie referki
Napisano 28 Maj 200420 l napewno należy wymienić lusterka bo są okropne (kanciaste). Jak na 5 min patrzenia to tyle znalazłem :]
Napisano 28 Maj 200420 l Autor hmm lusterka sa spoko ;d poprostu mesh smootha zapomnialem ;d a nie chcialo mi sie znow czekac 10 minut az sie rendering skonczy :)
Napisano 29 Maj 200420 l Autor kurcze nadal mi cos nie pasuje z tym grillem tylko niew iem co ... moze wam cos wpadnie w oko, porownacie z tym refekiem http://speedycars.chinacars.com/wallpaper2/mb/Mercedes-Benz%20SL500%202003%20-%20035.jpg
Napisano 29 Maj 200420 l cyf, sluchaj. masz nieco zle ulozona blache dookola grilla w porownaniu z referka. jest nieco zbyt wypukla, a grill jest troche za nia schowany. w oryginale idzie rowno z blacha.
Napisano 30 Czerwiec 200420 l Autor ostatnio usiadlem i z nudow poprawilem tyleczek ;) jedyne co mi zostalo to zrobic wglebienia w swiatlach i zrobic lampe na klapie i pare dupereli ;) http://www.frieluks.de/pablo/sl_75.jpg http://www.frieluks.de/pablo/sl_76.jpg http://www.frieluks.de/pablo/sl_78.jpg http://www.frieluks.de/pablo/sl_79.jpg co o tym sadzicie? aha i zrobilem tez nowy material dla felg, myslicie ze moze byc? ;] pozdrawiam!
Napisano 2 Lipiec 200420 l Autor eh ;d a moze przybajmniej to skomentujecie? ;d [Wyedytowany dnia 2-7-2004 > CyFix]
Napisano 2 Lipiec 200420 l Nice!! rzuć siateczką!!:) Jedyne do czego mogę się przyczepić to lewy rog laczenia bagaznika z dachem..
Napisano 2 Lipiec 200420 l Rozdziałki jakie kocham. :D:D Materiał felg i tlynich świateł jest super. :-) Również poprosze o siateczke. :-) Ps: Taka ciekawostka, Jeremi z TOP GEAR, sprzedał swoje F355 i kupił właście Merca AMG. :] W ostatnim odcinku go testował. :) Jadąc 30km/h ;P [Wyedytowany dnia 2-7-2004 > Pussik]
Napisano 2 Lipiec 200420 l Jeżeli tak zostawiasz tylni sdeżak to powiem że jest do kitu. Przez ucięcie kawałka zdeżaka całośc wygląda chudo, jak by ktoś wjechał w tyłek merce :D Ja bym proponował doć coś tam a co to ty już zaproponuj ;)
Napisano 2 Lipiec 200420 l Wysłane przez Pussik Ps: Taka ciekawostka, Jeremi z TOP GEAR, sprzedał swoje F355 i kupił właście Merca AMG. :] W ostatnim odcinku go testował. :) Jadąc 30km/h ;P [Wyedytowany dnia 2-7-2004 > Pussik] taka ciekawostka nr 2, to odcinki topgear ktore leca teraz na tvnturbo to powtorka z 2002 roku, a Clarkson w tym momencie oczekuje na Forda GT40 (2004).
Napisano 2 Lipiec 200420 l bez materiałów sprawia lepsze wrażenie ps. ciekawostka no3 pamietacie jaką liste sprezentował Richard (samochód zajął ten 4 miejsce o ile mnie pamieć niemyli ;))