Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

no to po kolei:

1) Dlaczego do ciężkiej cholery, jak mam kamerę ustawioną, po wciśnięciu C nie pokazuje mi się obraz z niej w viewporcie ? (muszę albo odkliknąć, albo wybrać z menu widoków żeby się pokazało, nosz cholera skróty klawiatórowe są przecież po to żeby nie klikać!)

2) Dlaczego nie da się patrzeć z pozycji VraySun ? ( w poprzednich maxach działało to bez problemu)

3) Max przy ustawionym OpenGL jako sterowniku, praktycznie uniemożliwia pracę, quad menu znika co chwile, albo się nie pokazuje po prawym kliku. Przy DirectX z kolei jeśli w scenie mam ponad 50k poly zaczyna spadać dramatycznie framerate. Gdzie na tym samym kompie w 9 lub 8 nie ma takich problemów.

Ściągnąłem i zainstalowałem wszystkie servicepacki, i łaty. Zainstalowałem nowe sterowniki, jedynie systemu nie reinstalowałem jeszcze ale na to nie mogę sobie pozwolić na razie :/

Wie ktoś co trzeba w tym ustrojstwie zmienić żeby działało tak jak poprzednie maxy ?

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

serwus :)

1. u mnie dziala C standardowo ( teraz dla pewnosci sprawdzilem).

2. u mnie mozna patrzec z SUNa. zawsze ewentualnie mozesz sobie zrobic dodatkowego spota , wylaczyc mu swiecenie, i zlinkowac do suna - aczkolwiek to troche zabawa naokolo.

3. Open GL u mnie tez mocno zwalnia scene. mialem troche rzeczy , ktore koniecznie musialem robic w openie , i bardzo mnie to wkurzalo.

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Napisano
  • Autor

nie tyle nie da się patrzeć przez VraySun, co widać tyle co na poniższym obrazku. (a powinno być widać 4 boxy). źle może to opisałem. Jeśli patrzę przez inne światła, nie ma problemu.

problemeg2.jpg

w740.png

Napisano

Loki> sprawdź sobie, czy nie masz w tle jakiegoś programu, który ingeruje w skróty klawiaturowe lub działanie klawiatury. Ja mam tak, że po maksymalizacji i minimalizacji viewporta top zmienia mi się na perspective - prawdopodobnie przez to :)

Napisano

serwus :)

takie bajery ze zmianami znakow biora sie z jakiegos skrotu klawiszowego.

mam to bardzo czesto podczas pracy w motionbuilderze - jakis skrot przelacza mi jezyk na angielski , i wtedy np. Z jest zamienione z Y i nie dziala ctrl+z , i tym podobne bajery.

Mam juz na stale na pasku windowsowym wrzucone ustawienia jezyka. jak sie przestawia , to szybko moge to naprawic.

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Napisano

Kannu - to nie wlacza ci sie jezyk angielski, tylko "polski 214". Tzw. maszynistki. Ja sie nim lubie posługiwać, bo wszystkie polskie znaki mam koło entera.

Skrotem, ktory to uruchamia jest CTRL+SHIFT (lewe).

Zmiencie sobie w panelu sterowania ten skrot na inny w opcjach jezykowych i po problemie.

:D

Ale czy to rozwiaże problem Lokiego - watpie.

PZDR

mkeruj

Edytowane przez mkeruj

Napisano

zamiast przelączać języki klawy to można po prostu usunąć na stałe z listy wszystkie poza programista

nie będzie miało się na co przelączyć. ja tak od zawsze robię;)