Adanedhel Napisano 28 Grudzień 2008 Share Napisano 28 Grudzień 2008 Witam Mam problem ze spline, zwykla linia. Cos wcisnąłem i nie widzę vertexów w splinie. Natomiast w splinie zamknietym, w którym zrobilem siatke i nalozylem sobie surface widze. Dlatego wiem ze cos poprostu odznaczylem w tym konkretnym spline. Probowalem znalezc co jest nie tak ale nie moge. To nie jest duzy problem bo moge sobie nową spline stworzyć, ale chciałbym wiedziec jaka opcja chowa vertexy w opcji vertex(bo jak zmienie na segment chociazby to vertexy widze) Moze sie to przydac. Dzieki za odpowiedzi jesli takowe beda... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 28 Grudzień 2008 Share Napisano 28 Grudzień 2008 Czy zgadnięcie jakiego softu używasz będzie czymś nagrodzone ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adanedhel Napisano 28 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2008 Viz 2008. To samo co max 9... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 28 Grudzień 2008 Share Napisano 28 Grudzień 2008 nie wiem jak możesz nie widzieć w panelu modify sub-object'ów vertex i tak dalej kliknij dwa razy na ten kwadracik z krzyżykiem gdzie jest napisane spline a otworzy ci się lista pod obiektów http://designreform.net/2008/05/21/3ds-max-sub-objects-part-01-splines-vertex/ moze to ci pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_walczak Napisano 31 Grudzień 2008 Share Napisano 31 Grudzień 2008 mam podobny problem wyciagnalem edge z shiftem i cos musialem zaznaczyc albo odznaczyc i nie moge zaznaczyc vertexow na elemencie od ktorego wyciagnalem sciane. zazaczyc moge tylko te ktore wyciagnalem z schiftem... co przydusilem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 31 Grudzień 2008 Share Napisano 31 Grudzień 2008 Selection lock toggle -mała ikonka z kłódką na dole,skrótu nie pamietam bo poprzestawiałem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_walczak Napisano 31 Grudzień 2008 Share Napisano 31 Grudzień 2008 no wyobraz sobie ze to nie to :( jak przelacze na polygony albo edge to normalnie moge na nich pracowac........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 31 Grudzień 2008 Share Napisano 31 Grudzień 2008 To nie wiem,może masz włączone ignore backfacing albo coś max pochrzanił,sprobuj convert to editable poly,albo usuń ten polygon i stwórz go odnowa -może się naprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_walczak Napisano 31 Grudzień 2008 Share Napisano 31 Grudzień 2008 to tez nie ignore backfacing :( a musialem co namieszac :( chyba lepiej zaczne od nowa :) moge zlapac tylko te werteksy co wyciagnalem na scianie z shiftem :( inne sa nie aktywne :( pozostale opcje jak edge polygon dzialaja na wszystkich miejscach :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_walczak Napisano 31 Grudzień 2008 Share Napisano 31 Grudzień 2008 jak ja te vertexy przyblokowalem :( na wszystkim innym moge pracowac na tym obiekcie tylko nie na vertexach :( pomocy :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarkus Napisano 1 Styczeń 2009 Share Napisano 1 Styczeń 2009 Ukrywałeś elementy obiektu (hide)? Spróbuj dać unhide all będąc w edycji vertexów. Czasami Max "zapomina" odkryć vertexów przy odkrywaniu ścian, przynajmniej u mnie (Max9). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_walczak Napisano 1 Styczeń 2009 Share Napisano 1 Styczeń 2009 no to to. zadzialalo ;] dzieki kolego ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adanedhel Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2009 claude- wyobraz sobie ze nie o to mi chodzilo. Napisalem ze jak zmienie opcje na segment to moge pracowac i widze krawedzie, tylko vertexow nie widze, wiec raczej wiem to co napisales. Ale na szczescie juz problem zostal rozwiazany dzieki Tarkusowi. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi