Cichy Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 Oto moja postać Jaś narazie sama głowa (naprawdopodbniej bedzie i Małgosia). Narazie same zrzuty z ekranu.
Cichy Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 A i jeszcze jedno to nie będą postacie z bajki dla dzieci zbierzności imion jest przypadkowa. :)
rdo Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 Jaś zapowiada sie ciekawie... mam nadzieję, że małgosia będzie równie fajnie wykonan... Pracuj, Pracuj, a dużo w życiu osiągniesz... jeśli chodzi o błędy - to chyba te dwie połówki jego twarzy są chyba niedokładnie zespawanie (chociaż mogę sie mylić)... a może którąś kobietę już wymodelowaną przez urzytkowników forum ochrzcimy Małgosią :D ??
AravaL Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 Bardzo ladnie. Moze ucho powinno byc troche wieksze u gory, a zwezone na dole - [na widoku z lewej]. Zapowiada sie naprawde ciekawie... a ja czekam na Malgosie ;).
Myszek Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 jakos dziwnie nos jest polaczony z oczami, albo oczy sa za szeroko usadowione albo nos jest za waski, dziwnie to troche wyglada
kulexy Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 Fajnie tylko nos jest chyba za waski :) Fajnie :)
Obywatel Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 jasiu jest kox, spoko. Jak ktos powiedzial - ucho male chyba
Cichy Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 rdo te połowki nie są w ogóle zespawana dlatego to tak dziwnie wygląda. Co do nosa to chyba rzeczywiście troche za wąski no i ucho też do porawki.
kozioo Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 Cichy - masz moze jakieś fajne referki uszu? Jak tak to plosiem bardzo:) [email protected] A Jasiu okejowy:] Czekam na Małgosie.
Cichy Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 Kozioo niestety nie mam żadnych dobrych referek ucha, ale na 3dtotal jest świetny tutorial jak zrobić ucho w Maya.
Toudajew Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 Fajnie, na pierwszy rzut oka myslalem ze to jest Bruce Willis Jeszcze texsturki i bedzie :cool. Pozd
MareG Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 ładna siatka! A dlaczego przypomina Bruce\'a Willisa? Bo ma za krotki nosek :) Ale zostaw tak, nie wszyscy sa cudownie proporcjonalni. Popraw takze galki oczne - w widoku siatki z przodu spadaja do dolu, powinno byc dokladnie odwrotnie... Pozdro Marek
Master Kiełbaster Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 Do jakiejś animki to jest robione :)??
Bobby_digital Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 ale oczy, powieki to moglbys dopracoac jezcze....
Cichy Napisano 8 Marzec 2004 Autor Napisano 8 Marzec 2004 Dzięki za wszyskie uwagi. Oczy napewno poprawie.
Ebor Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 Naprawde wszystko jest ładnie - tylko może troche za symetryczna ta twarz ??
Cichy Napisano 9 Marzec 2004 Autor Napisano 9 Marzec 2004 Tekstury będą jak skończe model. Narazie tocze ciężki bój z Jasiem :).
Cichy Napisano 9 Marzec 2004 Autor Napisano 9 Marzec 2004 No tak jak teraz patrze to też mi się wydaje że łeb troche za mały.
Quadysz Napisano 9 Marzec 2004 Napisano 9 Marzec 2004 ja tam nie wnikam w dokladny ksztalt glowy ale moglby ten jas miec wiekszy pojemnik na mozg (w stosunku do twarzy, abstrachujac od proporcji wobec ciala) greets
Quadysz Napisano 9 Marzec 2004 Napisano 9 Marzec 2004 zawsze reszte objetosci mozna zapelnic wodą :) polecam kranowke, na zime trzeba dodac troszke borygo zeby nie zamarzlo albo stosowac czapke :) :P
Cichy Napisano 14 Marzec 2004 Autor Napisano 14 Marzec 2004 Ok porawiłem głowe i dodałem troche elementów.
kx Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 ten tulow mi wyglada troche jak kobiecy :) ale ogolnie to niezle
Gotham Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 Hmmm, zapowiada się naprawdę ciekawie. Wyłapujesz błędy, dbasz o ciekawe detale. Naprawdę dobrze wyglądają paski i torba. Gratulacje i czekam na rozwój projektu.
empik Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 hehehe to chyba Robin Hood jest co nie??:P A tak poza ty to fajny modelik
kozioo Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 Fajnie, fajnie. Pokaż łuk:] Tylko masz troszke za mocno zarysowane scięgna (czy co to jest) na rękach. Tak jak napisał Gotham - bardzo fajnie wyglądaja te paski i klamry.
Cichy Napisano 14 Marzec 2004 Autor Napisano 14 Marzec 2004 Dzięki za opinie. Łuk pokaże niedługo bo narazie jest w fazie produkcji :). A co do ściągień to miały to być żyły. Może troche za mocno uwydatnione.
kozioo Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 A jaki łuk robisz? Refleksyjny czy długiego anglika?
Cichy Napisano 14 Marzec 2004 Autor Napisano 14 Marzec 2004 kozioo je się na łukach za bardzo nie znam ale z tego co sobie teraz przeczytałem na google to wychodzi mi że będzie to łuk refleksyjny.:)
kozioo Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 Hehe:) Fajnie, ja refleksa sobie niedługo kupuje. Będe sobie sztrzelał;) Powiedz mi jeszcze (jak chcesz oczywiście) jak robiłeś ten kaftan? Displacem, czy modelowałeś?
Cichy Napisano 14 Marzec 2004 Autor Napisano 14 Marzec 2004 Kaftan modelowałem. Chyba zajął mi najwięcej czasu.
Toudajew Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 Hehe :D fajna pracka, jak skonczysz modelowanie to zrob jakas animke. Pokaz siatke. pozdr
zombo master Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 śqwietna pracka . JEstem pełen podziwu co do detali. Tak trzymaj
Leru Napisano 15 Marzec 2004 Napisano 15 Marzec 2004 to jest mysliwy czy jakis zolnierz (sorki za pytanie - nie znam sie na tym :P) ? bo jak mysliwy to moze by mu sie jakis zajac czy dwa przydaly przy pasie ? bardzo fajny model, nietuzinkowy bym rzekl :)
MeG Napisano 15 Marzec 2004 Napisano 15 Marzec 2004 wow narscze postac w wipie po tych autach i przepiekna do tego gratuluje!! model piekny pelno ciekawych sczegolikow i nieprzeladowany ... nic tylko patrzec i sie uczyc
Cichy Napisano 15 Marzec 2004 Autor Napisano 15 Marzec 2004 Niedługo nastepny update. narazie pracuje nad kapturem i łukiem.
Gotham Napisano 15 Marzec 2004 Napisano 15 Marzec 2004 Hmmm, wymodelowanie takiej budowy kaftana to raczej nie był dobry pomysł (raczej na pewno ;) ), modelujesz go pod rig, a to można troszkę przyrównać do zalania sobie stóp betonem.
Cichy Napisano 15 Marzec 2004 Autor Napisano 15 Marzec 2004 Gotham a jaką budowę byś proponował żeby uzyskać podobny efekt a jednocześnie żeby przy rigu nie wychodziły żadne babole.
Gotham Napisano 15 Marzec 2004 Napisano 15 Marzec 2004 Hmmm, z jednej strony prosił by się nowoczesny displace... On zapewnił by identyczny efekt, ale osobiście zdecydował bym się na wyjście z bumpem + ładnie namalowana mapa koloru. Naprawdę efekt tych wybrzuszeń będzie jeszcze lepszy tylko te hmmm drobne góreczki (?) nie wyjdą tak przekonująco, ale nie sądzę aby zbytnio zwracały uwagę. Sam kaftan naprawdę powinieneś zrobić jeszcze raz z mocnym uwzględnieniem topologii siatki pod rig oraz opinających pasków, widać że chciałeś uwzględnić ich wpinanie się w materiał ale wyszło tak jakby kaftan był z baaardzo grubej skóry albo miał pod spodem metalowe płyty.
Cichy Napisano 15 Marzec 2004 Autor Napisano 15 Marzec 2004 No i tutaj mogą się zacząć schody bo... nie jestem zbyt mocny w malowaniu. Ale w koncu trzeba się kiedyś nauczyć.
Rekomendowane odpowiedzi