J|L Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 (edytowane) moze ktos jeszcze nie widział http://www.vfxcast.com/media/6986/LW_CORE/ Edytowane 11 Luty 2009 przez J|L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ford Prefect Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 J|L - a cóż to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alibaba Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 Odbijajac pileczke - a ty zawsze kupujesz program czytajac tylko techniczna specyfikacje i majac sobie za nic jak wyglada interface oraz ignorujac przykladoweprace? Program przy ktorym spedze pare latek, i od ktorego w pewnej mierze zalezy zdobycie srodkow na zycie? 3x tak. Tak, czytam specyfikacje techniczna, tak, zwracam uwage na interfejs, tak, ignoruje to co jest w galerii. W galerii sprzedaje sie talent czlowieka, a ja kupuje program. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 ford to byl interface silo sorrywszystkich przez omylke wzielem go za jeden z interfacow lwx :D jeszcze raz sory i usuwam to nieporozumienie :] peace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alibaba Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 Garstka nowych informacji o Core: http://www.newtek.com/forums/showthread.php?t=95480 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peters Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 ogolnie mozna sie cieszyc z tego, ze oba softy jak lw i modo bardzo ciekawie sie rozwijaja.. a miedzy innymi tez dlatego, ze oba w zestawieniu podczas produkcji ladnie wspolpracuja. sam tak dzialam lw + modo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ford Prefect Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Macie już CORE? Ja po pierwszych testach renderingu stwierdzam, że jest to Rewolucja przez duże R, niestety nie mogę nic pokazać ani podać czasów renderu, wszystko jest pod NDA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 ford obyś miał racje :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ford Prefect Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 No, a tak na poważnie to jednak moje oczekiwania były większe i póki co darowałem sobie zakup Core. Jest kryzys, trzeba oszczędzać a nie sypać dolarami na - fajny bo fajny - ale póki co zwykły modeler z funkcją instance :] Jeśli tylko pojawi się obiecana reszta featursów, od razu kupuję, a jak tam u was ludzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 u mnie wiedza na temat core jest dosłownie znikoma wiem tylko tyle ile mozna sie dowiedziec z prezentacji "multimedialnych", faq no i puki co jestem zawiedziony jak zwykle.. ale do tego nt juz mnie przyzwyczail... osobisicie jako hobbysta spodziewam sie wielu nowych narzedzi modelarskich poprawy starych bo niekiedy wole modelowac cos punkt po punkcie nizeli kozystać z tego lub tamtego plugina... pozatym fizyka... czasteczki... hv...stare slimacze zbagowane no i wiele wiele mozna by tu jesszcze zyczen miec i sie ma... w lw wszystko wprowadzane jest w slimaczym tepie oby bylo to spowodowane pracami nad core... bo chlopaki zrobili wielkie halo a wyskakuja niemal ze w dresach z jarmarku pokazujac jakies pierdoly i przestaja sie odzywac :P no tak ja to widze... mimo to wierze w chlopakow i jak zrobia porzadny soft to mimo ze nie jestem grafikiem kupie sobie wkoncu LW tak mi dopomoz bóg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elgatoloco Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Hehe, na każdym forum na którym znajdę wątek z Core w tytule zdania są podzielone. Ja po pierwszych testach powiem tyle, raczej nie bedzie to złamanie NDA- Jest dobrze a będzie jeszcze lepiej;) problem tylko w tym, że pracując w środowisku z programistamiMam wrażenie że za grzyba się nie wyrobią na koniec roku(oczywiście mam nadzieję że się mylę:). Bazując jeszcze opinie na Newtek i tym jak im "wychodziły" rózne rzeczy, to zreguły prezentacje i "road plany" w ich wykonaniu po 2000 roku to jak by oglądać przekaz z monte carlo(wtedy gdy jest festiwal cyrkowy) czasem człowiek przecera oczy ze zdumienia:D Nie wiem czego to wina, chyba na poważnie ciężko im się było pozbieraćpo tym jak Peebler/Fergusson/Hasting założyli oś zła:) W każdym razie ja jestem bardzo zadowolony z wydanej kasy, jak mi się nie spodoba dalszy rozwój to zrezygnuję, nie ma bólu. A rewrite był potrzebny:p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G.P Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2009 http://www.pixsim.co.uk/core/ Z tej strony mozna sciagnac kilka styli dla LightWave CORE. Dla starych LightWave'owcow polecam szczególnie ten: http://www.pixsim.co.uk/core/gfx/Nostalgia_Theme_v1.0_B1.1_Q3R1.png ;) Ponadto wartym obejrzenia jest trailer pokazujący miedzymordzie CORE w akcji. Ze screenow widac rowniez, ze faktycznie chyba wszystko bedzie mialo swoja reprezentacje w postaci nodow! Taki LightWave Houdini? ;) Dodatkowo kawalek prezentacji CORE mozna ogladnac na stronie_NewTeka przy okazji demonstracji LightWave'a 9.6, o czym wspominal J|L w przypietym temacie "[lightwave 3d] Przydatne linki". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elgatoloco Napisano 2 Sierpień 2009 Share Napisano 2 Sierpień 2009 Dzięki za tip, przegapiłem ten theme, LW 5,5 FTW!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G.P Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2009 Dzięki za tip, przegapiłem ten theme, LW 5,5 FTW!:D Nie 5.5, tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 3 Sierpień 2009 Share Napisano 3 Sierpień 2009 (edytowane) G.P. ma racje to 5.0 :] pamietam ten ciemniejszy layout bo to moja pierwsza stycznosc z LW :] choc to moze byl lw4 ? juz nie pamitam wtedy i tak wiecej po boisku za piłka latałem :p Edytowane 3 Sierpień 2009 przez J|L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elgatoloco Napisano 3 Sierpień 2009 Share Napisano 3 Sierpień 2009 tam zrobiłem przecinek(coma) a nie [dot]!:D haha, tylko o spacji zapomniałem;):p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Fierys Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 Jestem nowicjuszem, jeśli chodzi o LW, więc proszę o wyrozumiałość. Być może ktoś już to poruszał, ale przyznam, że nie bardzo chce mi się przeszukiwać całe forum (wolę ten czas przeznaczyć na poznawanie LW). Czy mógłby mnie ktoś oświecić, o co chodzi z tym całym HardCore i Lightwave'em Core? Czy jest to program, który ma zastąpić dotychczasowego Lightwave'a, to znaczy, czy będzie to swego rodzaju jego kontynuacja w nowej szacie i architekturze? Krótko mówiąc, czy dotychczasowy Lightwave będzie dalej rozwijany w dotychczasowej architekturze, czy też wersję 9.6 należy uznać za końcowe stadium obecnej architektury? Niestety, na stronie NewTeka nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie. Na podstawie dostępnych informacji wnioskuję, że obecna wersja Lightwave'a będzie jeszcze przez jakiś czas poddawana kosmetycznym zabiegom, przypuszczalnie do czasu osiągnięcia przez Lightwave'a Core tego samego poziomu funkcjonalności/możliwości co obecny Lightwave. Czy tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ford Prefect Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 Jest dokładnie tak jak piszesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artzgodka Napisano 29 Wrzesień 2009 Share Napisano 29 Wrzesień 2009 słyszał ktoś o następcy LW 9.6, miał być niebawem i coś ucichło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alibaba Napisano 29 Wrzesień 2009 Share Napisano 29 Wrzesień 2009 Nie tak niebawem. Dali sobie czas do konca roku. Niestety wiekszosc informacji jest dostepna tylko dla 'Hardcore members' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artzgodka Napisano 30 Wrzesień 2009 Share Napisano 30 Wrzesień 2009 chodziło mi o stare LW z nowym numerkiem czyli LW 9.xxx - zapowiadali, że coś będzie tam jeszcze podgrzebnięta, przynajmniej usunięte bugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viater Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Czyli co, 10-tki nie będzie? Mam nie czekać?... Znaczy się soft bez przyszłości.... Ten Core to jakiś niesympatyczny twór. Może i możliwości będą spore, ale jakbym chciał jeźdizć na kombajnie to bawiłbym się Maxem. No szkoda, a taki był ładny, amerykancki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deel77 Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 Newtek właśnie opublikował informację o rozpoczęciu cyklu OpenBeta dla Lightwave 9.6.1. Nowość nie rozwija Lightwave o nowe funkcje, ale ma załatać problemy które znaleziono w wersji 9.6. Oddzielnie rozwijany jest projekt LWCore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzoon Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 Newtek coś znowu uaktualnił na swojej stronie odnośnie CORE Nowości w CORE: -Parametric Modeling (using a modifier stack). -Advanced Rendering (viewport preview capable of rendering GI etc.) -Dynamics (via Bullet Physics Library). -Animation (animate modeling tasks using expressions, python etc.) -Architecture (written from the ground up, GPU aware, node-based) Mam pytanie do tych do kupili HARDCORE MS - warto to kupić i pobawić się tą betą? Czy czekać na jakieś RC ? Mnie intryguje bardzo (Bullet Physics Library) no i wspomaganie przez GPU - boję się tylko, że to tylko suche teksty newteka, żeby sprzedać coś co nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giray Napisano 2 Marzec 2010 Share Napisano 2 Marzec 2010 hmmm, Newtek zmienial LW co 4 numery, czyli 2-5 (1 to w sumie videoscape 3d) i 6-9, wiec teraz przyszla pora na cos nowego. Trudno bylo cos wiecej z obecnego renderera wycisnac, dodatkowo pojawily sie technologie wykorzystujace potencjal obliczeniowy GPU. Pamietam pojawienie sie LW 6 i ze byl to bug na bugu, ze czasami az sie pracowac nie dalo. Jezeli taki mialby byc core plius dodatkowo przesiadka to moze byc wielka wtopa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi