Gotham Napisano 10 Grudzień 2002 Napisano 10 Grudzień 2002 Co tu bede owijal w bawelne... Oto obrazek z serii: Po obejrzeniu wpadniesz w kompleksy. Mam prosbe, jesli ktokolwiek z was potrafi tak rysowac/malowac/etc. to niech wysle do mnie e-mail.... Koniecznie.
motyll Napisano 11 Grudzień 2002 Napisano 11 Grudzień 2002 Marcoos ma rację. Poza tym obrazki tego typu rodz± podejrzenie, że s± zrobione przez malowanie po zdjędciu (co nie zawsze musi być prawd±), co jest banalnie proste, daje podobne efekty i jest trochę nieuczciwe. Naszczę¶cie możemy się pociaszać tym że żeby powstała sztuka potrzebne jest co¶ więcej. pozdr
marcoos Napisano 11 Grudzień 2002 Napisano 11 Grudzień 2002 obraz powstał chyba w 1895 (tak mozna przynajmniej s±dzić po sygnaturce), więc autor raczej nie malował po zdjęciu na kompie :) troche sobie poszperałem w necie z ciekawo¶ci, kim jest autor i znalazłem stronke co poniżej, nawet ciekawe prace, ale w dobie fotografi już nikogo chyba nie ruszaj± takie obrazy, może to szkoda, bo co¶ w sobie maj±: www.artrenewal.org/museum/b/Bouguereau_William/bio.html ]
Gotham Napisano 11 Grudzień 2002 Autor Napisano 11 Grudzień 2002 Originally posted by nostro Marcoos ma rację. Poza tym obrazki tego typu rodz± podejrzenie, że s± zrobione przez malowanie po zdjędciu (co nie zawsze musi być prawd±), co jest banalnie proste, daje podobne efekty i jest trochę nieuczciwe. Naszczę¶cie możemy się pociaszać tym że żeby powstała sztuka potrzebne jest co¶ więcej. pozdr W sumie to... NieĽle paln±łe¶... Ale spoko.
motyll Napisano 13 Grudzień 2002 Napisano 13 Grudzień 2002 Żeby nie być zbyt gołosłownym prace od których mi szczęki opadaj± ( wymiar realistyczny) http://www.goodbrush.com - facet jest mistrzem od tabletu po akwarelki http://republika.pl/lilazz/bgal01.html - go¶ć ma styl i jest rozpoznawalny
motyll Napisano 13 Grudzień 2002 Napisano 13 Grudzień 2002 Wiem że trzeci z kolei wpis jednej osoby , nie przeplatany wypowiedziami innych jest zjawiskiem Ľle ¶wiadcz±cym autorze (np.: może sugerować że powiedzał co¶ głupiego i teraz się tłumaczy - co w moim przypadku częsciowo jest prawd±). Po prostu che powiedzieć, że paln±łem je¶li chodzi o ten konkretny obraz bo nie zauważyłem daty ale nie znaczy to też że każdy obraz który ma więcej niż sto lat fajny klimat i kolorki musi budzić [mój] podziw. Pewne rzeczy s± charakterystyczne dla pewnych epok a w obecnych czasach sztuka i piękno to co¶ więcej niż odtworznie rzeczywisto¶ci. Ten obraz jest przeszło¶ci±, budzi mój szacunek za wyczucie i warsztat i na tym się kończy mój kontakt z tym obrazem. Podobnie jest np. z bitw± pod Grunwaldem Matejki - gdyby dzisiaj kto¶ co¶ takiego namalował s±dzę że nie zaszedł by daleko. Bitwa pod Grunwaldem jest fajna dlatego że ma co¶ koło 200 lat i możemy j± sobie zobaczyć na wycieczce w muzeum. Nie mówie tego dlatego że jestem fanatykiem sztuki współczesnej tylko dlatego że człowiek rozwija się przez lata poznaje nowe ¶rodki, materiały itd. i powinien i¶ć z duchem czasu (jak to zreszt± robił kiedy¶ Matejko) i wykorzystywać dostępne dobrodziejstwa XXIw. na tym kończę ; mam nadzieję że nikt nie usn±ł; pozdr
Gotham Napisano 13 Grudzień 2002 Autor Napisano 13 Grudzień 2002 Fajniutkie prace, hmmm BROM. Facet zna się na rzeczy... A co do ciebie, to paln±łe¶ z tym przerysowaniem ze zdjęcia :), tylko oto mi chodziło. A ten obraz podoba mi się najpro¶ciej w ¶wiecie :D, a że powstał dawno temu nie ma na to wpływu (ani pozytywnie, ani negatywnie).
marcoos Napisano 13 Grudzień 2002 Napisano 13 Grudzień 2002 Fakt faktem że na sieci jest trochę \"artystów\" którzy bior± zdjęcie (zwykle fotki modelek albo aktorek) przepuszczj± przez filtry, potem trochę podmaluj± i publikuj± po różnych galeriach ... Ps. Czy ktos już się zgłosił, że ma taki talent :) IMHO niewielu magistrów sztuki po ASP może poszczycić się takim warsztatem jak ten pan
saygon Napisano 14 Grudzień 2002 Napisano 14 Grudzień 2002 oki tyen pirat to mnie zagi±ł. ogólnie ¶rednio lubie tego rodzaju malarstwo, ale to jest naprawdę dobre, a to zdarza mi sie zadko powiedzieć.
motyll Napisano 16 Grudzień 2002 Napisano 16 Grudzień 2002 Originally posted by Gotham Fajniutkie prace, hmmm BROM. Facet zna się na rzeczy... A ten obraz podoba mi się najpro¶ciej w ¶wiecie :D, a że powstał dawno temu nie ma na to wpływu (ani pozytywnie, ani negatywnie). Mi ten obraz też się podoba. Ale to że mi się on \"podoba\" nie znaczy że \"mi szczęki opadaj±\" gdy na niego patrzę. Te dwa wyrażenia nie oznaczaj± tego samego (jak s±dzę). ;)
Gotham Napisano 16 Grudzień 2002 Autor Napisano 16 Grudzień 2002 Originally posted by nostro Mi ten obraz też się podoba. Ale to że mi się on \"podoba\" nie znaczy że \"mi szczęki opadaj±\" gdy na niego patrzę. Te dwa wyrażenia nie oznaczaj± tego samego (jak s±dzę). ;) Nie sadz, moderator ma zawsze racje (zart) ;)
sistena Napisano 30 Grudzień 2002 Napisano 30 Grudzień 2002 Bardzo ładne to jest :P po części szczęki opadają ale tylko dolna :P w moim rpzypadku hehe :)))) Trzeba miec ogromny dar zeby akie cos namalować :) mamusiu czemu ja tak nie umiem :(
ramze Napisano 3 Styczeń 2003 Napisano 3 Styczeń 2003 To jest lepsze od fotografii, ta dziewczynka jest jak żywa.
Gość User190 Napisano 11 Styczeń 2003 Napisano 11 Styczeń 2003 Sistena - trzba mieć dar i umiejętności... a to żadko w parze chodzi... :-)
boms Napisano 11 Styczeń 2003 Napisano 11 Styczeń 2003 to ja tez czyms zarzuce... czyms, co mnie powalilo na kolana... koles z Chorwacji, niejaki Tonci \"Tonchyz\" Zonjic, tworzy w PS... :o http://www.ice.org/members.php?member_id=1527 http://tonchyz.ice.org
SCORPI Napisano 12 Styczeń 2003 Napisano 12 Styczeń 2003 Jeju... stylowe bardzo.. takie jak sie widziała na gierkach sprzed kilku nastu lat.. ale... to jest genialne! mi sie podoba
Gotham Napisano 8 Luty 2003 Autor Napisano 8 Luty 2003 A oto ostatnia praca (2D) jednego z jurorów bitwy.
marcoos Napisano 8 Luty 2003 Napisano 8 Luty 2003 Originally posted by Gotham A oto ostatnia praca (2D) jednego z jurorów bitwy. a któż nim jest ???
Bremen Napisano 8 Luty 2003 Napisano 8 Luty 2003 Czy ta pracka 2D jurora to jakas nowa wersja pradawna wersja Pieknej i Besti ?? :D:D
Gotham Napisano 9 Luty 2003 Autor Napisano 9 Luty 2003 Originally posted by marcoos a któż nim jest ??? Nie znacie tego stylu??? Ale jego prace 3D na pewno znacie.
Gotham Napisano 9 Luty 2003 Autor Napisano 9 Luty 2003 Skoro jesteśmy w temacie jurorów to to jest praca jeszcze jednego.
marcoos Napisano 9 Luty 2003 Napisano 9 Luty 2003 he, specjaliści od fantasy :) ta laska z harfą to Socar Myles, pozostali nie wiem
Gotham Napisano 9 Luty 2003 Autor Napisano 9 Luty 2003 Ogólnie jest 15 osób. 10 od 3D i 5 od 2D. Napisało się że zostaną \"odkryci\" przy pierwszym podsumowaniu to teraz trzeba dotrzymać słowa... Spoko te 3 dni to chyba nie problem. Reszty nie uploaduje bo podpisują swoje prace.
marcoos Napisano 9 Luty 2003 Napisano 9 Luty 2003 będę czekał z niecierpliwością :) , mam nadzieje że tak zacne grono pokusi się nie tylko o ocenę ale też o fachowy komentarz do najlepszych prac
Gotham Napisano 9 Luty 2003 Autor Napisano 9 Luty 2003 Oceny i komentartze będą tajne.... Otrzymają je twórcy na e-mail. Tak chyba będzie najlepiej.
marcoos Napisano 9 Luty 2003 Napisano 9 Luty 2003 Sorry, nie doczytałem regulaminu. Z niego wynika ze tylko Grand Prix bedzie z jawnymi komentarzami/opiniami
Gotham Napisano 9 Luty 2003 Autor Napisano 9 Luty 2003 Tak w ogóle to czemu nie uczestniczysz w bitwie? Temat? Jesli tak to musisz uczestniczyc w nowej ankiecie (bedzie jutro). Mam nadzieje ze nowe tematy sie spodobaja ;)
marcoos Napisano 10 Luty 2003 Napisano 10 Luty 2003 Originally posted by Gotham Tak w ogóle to czemu nie uczestniczysz w bitwie? Temat? Temat \"ogień bitwy\"/sf był moim skromnym zdaniem bardzo fajny. Dlaczego nie uczystniczyłem ? Proza życia : brak czasu ( a żeby zrobić coś sensownego w 3d trzeba go poświęcić dużo) , studia, próba zarobienia chociaż paru groszy itd. Moja bitwa zaczęła się i skończyła na etapie zrobienia szybkiego szkicu koncepcyjnego pojazdu sf (poniżej) :( [Edited on 10-2-2003 by marcoos]
Gotham Napisano 10 Luty 2003 Autor Napisano 10 Luty 2003 HEJ!!! Super projekt. Natychmiast do Bitwy. A myślisz że ja jak realizuję swoją bitewkę??? Hę? Dziubie wieczorami, bo inaczej się nie da. Takie są realia. Dlatego swój własny projekt można realizować dosyć długo, ale trzeba go realizować. Przecież co to szkodzi jak skończysz za dwa podsumowania???? Bez gadania jutro widzę twój teamcik w Bitwie.
saygon Napisano 11 Luty 2003 Napisano 11 Luty 2003 nie tylko na studiach dziubie si po nocach. a co do modelu to wypas przypomina mi pierwsze meshershmity odrzutowe. projekt wypas.
kruk Napisano 2 Marzec 2003 Napisano 2 Marzec 2003 Originally posted by Gotham Skoro jesteśmy w temacie jurorów to to jest praca jeszcze jednego. gotham !!!! zaczynam sie martwic kruk
Rekomendowane odpowiedzi