Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

oto kuchnia którą udało mi się zrobić ostatnio.

Na pewno jest kilka (i więcej) błędów, których nie widzę, przez co proszę Was o pomoc :).

Czekam na porady :).

Soft: Max + Vray

kuchniafinalvr1.jpg

(wiem na pewno że rozjeżdża się widok za oknem.

A nie wiem czy nie przesadziłem z postpro)

Pozdrawiam.

Szymon.

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć, nie podoba mi się widok za oknem, nogi od krzeseł są za cienkie, brak jakichkolwiek lamp, dziwna boazeria na ścianie stołu, a właściwie to chyba podłoga. Za lodówką widać dziurę w łączeniu podłogi ze ścianą. Szafki nie mają uchwytów, ale to WIP:-) Tworzysz ją sam, czy na podstawie katalogu itd.?

Pozdro!

Posted

Mi jakoś nie leży to światełko.. Jakby za słabo rozproszone? Jak poprzednik, widok za oknem trochę bez sensu no i szafki - Trochę monotonnie wyglądają. Tak ma być?

No pracuj pracuj ;)

Posted

Witam

Mi nie podoba się to przepalenie nad oknem, wygląda jakby tam jakiś halogen z dołu świecił:) Zmniejszyłbym moc tego światła. Drewniana konstrukcja z półkami po lewej ma zbyt ostre krawędzie, przez co wygląda sztucznie (może to być wina oświetlenia). Czarne krzesła po prawej są zbyt czarne (zbyt mocna post?).

Do tego dodałbym odbicia w podłodze (chyba że ma taka być:), koniecznie te uchwyty w drzwiczkach i poprawił kuchenkę, bo wygląda jak zwykły box z texturami.

Pozdrawiam

Posted

1.A mnie cegły na ściance, zrób je ciemniejsze i bardziej delikatne - oraz reflect na szybie od okna jest za mocny

2.Zwróć uwagę na to że światlo z okna na sufit jest za bardzo mocne i "miejscowe"

Powinno się ładnie rozejsc po kuchni, daj jaśniejszy klimat całego wnętrza a nie tylko miejsca naokoło okna :)

3.Kuchenka jest mało szczegółowa, poszukaj w necie referek.

4.Co z reflectem na podłodze?

5.Czarny materiał od krzeseł jest zbyt "czarny" - prawdziwe krzesła odbijają troszeczkę rozmytego swiatła.

6.Scena wymaga porządnego urozmaicenia bo rzeczywiście monotonnie to wygląda.

7.Jak skończysz wszystko. popraw sampling oraz zmien ustawienia antialiasingu Adaptive DMC, jeśli render jest z v-ray.

Życzę najlepszych postępów i bądź wytrwały! Pozdrawiam , pracuj, pracuj :)

Posted

up

kuchnia09lwf02ck3.jpg

czysty render z maxa bez post-pro

Wzoruje się na projekcie z archdaily, pomysł nie mój.

Górne szafki na moim zdjęciu ref są też bez uchwytów więc muszą to być szafki na zasadzie: "dociśnij i otwórz/zamknij".

Pozdr.

Posted

W końcu nastąpiła dobra poprawa :D popraw troszeczke mateialy i oświetlenie,. jak co bedziesz mial problemy uzyj color mappingu

Nadal troche za bardzo bumpowate i odbijające światło cegiełki na ścianie.

Nie widzę ładnych reflectów na podlodze.. :)