Napisano 9 Luty 200916 l Cześć, oto kuchnia którą udało mi się zrobić ostatnio. Na pewno jest kilka (i więcej) błędów, których nie widzę, przez co proszę Was o pomoc :). Czekam na porady :). Soft: Max + Vray (wiem na pewno że rozjeżdża się widok za oknem. A nie wiem czy nie przesadziłem z postpro) Pozdrawiam. Szymon.
Napisano 10 Luty 200916 l Cześć, nie podoba mi się widok za oknem, nogi od krzeseł są za cienkie, brak jakichkolwiek lamp, dziwna boazeria na ścianie stołu, a właściwie to chyba podłoga. Za lodówką widać dziurę w łączeniu podłogi ze ścianą. Szafki nie mają uchwytów, ale to WIP:-) Tworzysz ją sam, czy na podstawie katalogu itd.? Pozdro!
Napisano 10 Luty 200916 l Mi jakoś nie leży to światełko.. Jakby za słabo rozproszone? Jak poprzednik, widok za oknem trochę bez sensu no i szafki - Trochę monotonnie wyglądają. Tak ma być? No pracuj pracuj ;)
Napisano 10 Luty 200916 l Witam Mi nie podoba się to przepalenie nad oknem, wygląda jakby tam jakiś halogen z dołu świecił:) Zmniejszyłbym moc tego światła. Drewniana konstrukcja z półkami po lewej ma zbyt ostre krawędzie, przez co wygląda sztucznie (może to być wina oświetlenia). Czarne krzesła po prawej są zbyt czarne (zbyt mocna post?). Do tego dodałbym odbicia w podłodze (chyba że ma taka być:), koniecznie te uchwyty w drzwiczkach i poprawił kuchenkę, bo wygląda jak zwykły box z texturami. Pozdrawiam
Napisano 11 Luty 200916 l 1.A mnie cegły na ściance, zrób je ciemniejsze i bardziej delikatne - oraz reflect na szybie od okna jest za mocny 2.Zwróć uwagę na to że światlo z okna na sufit jest za bardzo mocne i "miejscowe" Powinno się ładnie rozejsc po kuchni, daj jaśniejszy klimat całego wnętrza a nie tylko miejsca naokoło okna :) 3.Kuchenka jest mało szczegółowa, poszukaj w necie referek. 4.Co z reflectem na podłodze? 5.Czarny materiał od krzeseł jest zbyt "czarny" - prawdziwe krzesła odbijają troszeczkę rozmytego swiatła. 6.Scena wymaga porządnego urozmaicenia bo rzeczywiście monotonnie to wygląda. 7.Jak skończysz wszystko. popraw sampling oraz zmien ustawienia antialiasingu Adaptive DMC, jeśli render jest z v-ray. Życzę najlepszych postępów i bądź wytrwały! Pozdrawiam , pracuj, pracuj :)
Napisano 12 Luty 200916 l Autor up czysty render z maxa bez post-pro Wzoruje się na projekcie z archdaily, pomysł nie mój. Górne szafki na moim zdjęciu ref są też bez uchwytów więc muszą to być szafki na zasadzie: "dociśnij i otwórz/zamknij". Pozdr.
Napisano 13 Luty 200916 l W końcu nastąpiła dobra poprawa :D popraw troszeczke mateialy i oświetlenie,. jak co bedziesz mial problemy uzyj color mappingu Nadal troche za bardzo bumpowate i odbijające światło cegiełki na ścianie. Nie widzę ładnych reflectów na podlodze.. :)