3Dart Napisano 13 Luty 2009 Napisano 13 Luty 2009 Witam wszystkich forumowiczów. Pojawiłem się tu aby przedstawić wam trzy moje koncepty, nad którymi się męczyłem chwilkę czasu :D. Ogólnie nie zajmuję się konceptami ale miałem chęć zrobić auto i zobaczyć co z tego wyjdzie. Dodatkowo podrzucam link do mojego kanału na youtube ( http://www.youtube.com/INFERNOconceptCar?gl=PL&hl=pl ) na którym można obejrzeć krótkie filmiki owych carów :P. Oczywiście wszystko sam uczyniłem, od rysunku po render i demonstracje carów :P. Zapraszam do oglądania i krytykowania :P, Ale od razu mówię że nic już nie zmieniam :D. Specyfikacje projektu: Programy - 3ds max 9, Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro 2.0 Rendering - Mental Ray http://www.youtube.com/INFERNOconceptCar?gl=PL&hl=pl http://www.3dart.nazwa.pl/ipvw.jpg
pecet Napisano 13 Luty 2009 Napisano 13 Luty 2009 Ciekawe koncepty, tylko szkoda że je tak spłaszczyłeś, widać że sporo się napracowałeś, kształty wydają się konsekwentne. Miejscami troche przesadziłeś (np. te trójkątne wloty w czerwonym, wyglądają jak doklejone na siłe). Graficznie tak sobie, modeling ok, ale rendery nie bardzo, a czarnego prawie niewidać.
D4D4L Napisano 13 Luty 2009 Napisano 13 Luty 2009 No no niezle concepty, bardzo mi sie podobaja:) renderki tez fajnie wyglądają chociarz gdzie niegdzie to troszke eh ale mniejesza o to :) Ogólnie ++++++++++ :) gratki.
Gość ant-3d Napisano 13 Luty 2009 Napisano 13 Luty 2009 Podoba sie ale bardziej podobaja mi sie koncepty niz renderki. Renderki wyszly a raczej nie wyszly moim zdaniem. Najbardziej podoba mi sie czarny rzut z tylu, potem ten metallic aczkolwiek nie lubie takiego stylu wpadajacego w nutke cartoonu. Najmniej mi sie podoba ten czerwony, jakis taki wymietolony :) Brakuje mi w nich pazura ktory pasowalby do tego designu. Gratulacje za skonczenie :)
!Ewert Napisano 13 Luty 2009 Napisano 13 Luty 2009 Bardzo mi się podoba ostatni koncept. można liczyć na rendery w białym studiu?
Sjon Napisano 13 Luty 2009 Napisano 13 Luty 2009 Świetna robota, jedynie czerwony mi się nie podoba chociaż można w nim wyszukać ciekawe elementy głównie z tyłu. Rendery może nie powalają ale nie to jest tutaj najważniejsze chyba, a sam design. Podoba mi się ten czarny i najbardziej srebrny. Nie ma się co przejmować opiniami, że auta są zbyt spłaszczone. Bdb że postanowiłeś to przenieść do 3d, bo większość nowych obrazów konceptów jest raczej nieproporcjonalna w tę stronę co dodaje im uroku i fajnie zobaczyć to w 3d:). Widać że starasz się wprowadzić nowe linie. Ciężko wszędzie zastosować coś nowego ale myślę że masz dobre podstawy i nie masz mocnych naleciałości bazując na normalnych autach. Trochę możesz jeszcze popracować nad bokami (drzwiami) bo są jakby zbyt zwyczajne. Oby tak dalej i coraz wiecej ekspresji. Polecam designforum.pl . Dobre linie które już stosujesz możesz miksować dodatkowo z nietypowymi szybami itd. Sam nigdy tego nie robiłem ale widziałem efekty i sądzę, że nie jest to także łatwe bo trzeba wszystko dobrze zgrać. Może zaskoczysz czymś jeszcze bardziej nietypowym. Powodzenia
pressenter Napisano 14 Luty 2009 Napisano 14 Luty 2009 (edytowane) A to ja się z kolei wybiję poza tych powyżej, bo nie doczepię się do niczego, a czarny, szczególnie zabawa światłami (żółty, niebieski, czerwony), jest po prostu genialny... i widać go całkiem dobrze. ;) Do tego ładne wnętrze, materiały mi się podobają. Może jedynie szkoda, że pierwszego i drugiego nie zrobiłeś w takim studiu jak ostatni, ale to detal. Jak dla mnie to świetna robota... i ja poproszę czarnego. Gdzie mogę go odebrać? xD Edit:/ WHOA! Czy ktoś poza mną oglądał linka z youtube, który został podany przez 3Dart?! Świetne! Detale, dobór muzyki i ruchów kamery... mrrrr! Polecam animację Shine, szczególnie pierwszą część, ale nie osobom ze starymi, ciemnymi monitorami. ;) Edytowane 14 Luty 2009 przez pressenter
Eden-3d Napisano 14 Luty 2009 Napisano 14 Luty 2009 bardzo fajne,podobaja mi sie,moze pokazesz siateczki, jakies zblizenia?
pitekkkk Napisano 14 Luty 2009 Napisano 14 Luty 2009 Srebrny mnie się bardzo podoba, w czerwonym bardziej tył, przód trochę mi nie leży, czarny jest w sumie nie wiadomo jaki bo i słabo go widać, ale masz fajny styl w sumie :) Felgi też oryginalne, ale chyba na klej a nie w całości modelowane :P Rendery trochę poprawić, żeby lepiej eksponować linię moim zdaniem, albo przynajmniej trochę więcej światła na samochód. Pozdrawiam.
wuj Napisano 14 Luty 2009 Napisano 14 Luty 2009 Super... Anim czarnego wymiata :) Gratulacje . ps. Co do konceptów http://www.netcarshow.com/skoda/2000-fabia_sketches/800x600/wallpaper_03.htm Ciekawe jak by takiego Inferno zmienili przy produkcji ;)
makak Napisano 14 Luty 2009 Napisano 14 Luty 2009 Fajne koncepty. I fajny filmik. Przegapiłbym go, ale napisałeś w sofcie, że użyłeś Premiera, i się zacząłem zastanawiać gdzie ;) Szkoda, że tylko takie ciemne te rendery, albo to mój monitor, albo średnio widać wszystko. pozdrawiam.
3Dart Napisano 15 Luty 2009 Autor Napisano 15 Luty 2009 Renderki w prawie białym studiu :D przedstawiam wam :P. Niestety bez czarnego konceptu ponieważ robiłem go na trial wersji 3ds max 2008 a pracuje na 3ds max 9.
patry Napisano 15 Luty 2009 Napisano 15 Luty 2009 Ooooo, facet! :O Po zobaczeniu clay'ów, widzę, że modele są naprawdę świetne, lecz troszkę je "zepsułeś" renderami z lakierem. Postaraj się zrobić dobre studio, lakier itd., bo warto dla takich modeli :) Przy okazji - można prosić o siatkę? :)
zolwik Napisano 15 Luty 2009 Napisano 15 Luty 2009 wow, swietne koncepty, bardzo mi sie podoba styl :) a glebokie felgi uwielbiam :) hehe..
inespew Napisano 15 Luty 2009 Napisano 15 Luty 2009 krótko; poezja dla moich oczy, uwielbiam taki styl
Morphe Napisano 15 Luty 2009 Napisano 15 Luty 2009 Jak dla mnie miazga :D swietny design. w tym czerwonym zminil bym te trojkatne wloty na "jakas" kontynuacje swiatel.. te wloty jakos mi tam nie pasuja. Ciekaw jetem jakby wyglada "dostosowany" dow arunkow jezdnych bo chyba widocnzosc ne jest najlepsza, ale kurde... zajebiste :D:D - szkoda ze ten czarny taki ciemny renderek... malo co widac, ale widac ze fajny... chcialo by sie zobacyzc wiecej
marc134 Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 design to masakra powalił mnie - zamawiam tą bryke - po prostu super
J|L Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 co to nowa nysa ? :P zajebiszczy wozik no i rendery w deche ! pozdrawiam
3Dart Napisano 18 Luty 2009 Autor Napisano 18 Luty 2009 Witam ponownie :P, Zrobiłem stronkę dla czarnego konceptu, możecie ujrzeć tam więcej renderów :P. Niebawem dodam linki do 2 kolejnych konceptów :P. http://3dart.nazwa.pl/inferno_shine.html
Rekomendowane odpowiedzi