cinac Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 Witam mam problem z utworzeniem ładnej textury drewana z urzyciem bitmap , mianowice kiedy użyje np. architektural material do utworzenia textury drewa przy urzyciu mapy, kólka w oknie widokowym material editor pokazuje efekt o jaki mi chodzi natomiast po naniesieniu tego materiału na obiekt, obiekt jest szary zupełnie inny jak to pokazuje ta kólka w oknie material editor. generalnie chciałbym tworzyć ladne textury drewna z urzyciem map z efektem jakiegos lakieru na powierzchni itp. morze ktoś wie w czym lezy mój problem i może ktoś ma jakiś dobry sposób na tworzenie w/w interesujących mnie textur.Chodzi mi o bardzo ładny efekt ponieważ chcę sie zając projektowaniem mebli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 A próbowałeś wyrenderować? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 Jak ma wyświetlać w viewporcie to kliknij ten mały dzyngiel : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinac Napisano 9 Marzec 2009 Autor Share Napisano 9 Marzec 2009 powyrenderowaniu jest to samo.:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 a próbowałeś poszukac w necie jakiejś sensownej tekstury drewna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 A uvw modyfikator przypisany jest do obiektu? Możliwe że musi używać real world scale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinac Napisano 9 Marzec 2009 Autor Share Napisano 9 Marzec 2009 szukałem bardzo intensywnie w necie ale gotowych textur drewna nie znalazłem jedyne co udało mi się znaleść na polskich i zagranicznych stronach to mapy drewna i tyle :/. Proponuję osobie która sie zna na tworzenieniu textur drewna i innych, zeby zdradziła sekret tworzenia takiej textury , na jakim materiale wyjściowym opiera swój proces tworzenia takiej textury czy itd. myśle że nie tylko ja byłbym wdzięczny :) :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 tutaj np.;http://www.mrmaterials.com/resource-central.html?func=select&id=107 (trzeba się zarejestrować) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindlar Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 (edytowane) Czy jest jakaś metoda żeby te materiały z poprzedniego postu otworzyć w Maxie 9? Edytowane 11 Marzec 2009 przez kindlar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 Nie wiem czy wszystkie ale w dużej części w opisie jest File Version: Max 9 więc chyba tak:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi