Napisano 11 Marzec 200916 l Witajcie ;] jestem nowy na forum, to moja pierwsza praca którą wrzucam. Lakier dodany żeby lepiej zobaczyć nierówności, a grubość blachom nadawać będę pod koniec. Soft- Blender Co sądzicie? Edytowane 16 Czerwiec 200915 l przez Boss91
Napisano 11 Marzec 200916 l Brawo! Masz rapa ode mnie za to że dałeś miniaturkę BEZPOŚREDNIO do obrazka. Dzieki Tobie odzyskałem wiarę w ludzi:] Dobrze idzie, wloty z przodu powinny mieć nieco inny kształt jak na moje oko.
Napisano 11 Marzec 200916 l Witam na forum, jak na razie wyglada git, wrzucaja raczej w clay-u renderki. Ile siedzisz juz w blenderku ?
Napisano 11 Marzec 200916 l http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=53256 Tu masz dobrze zrealizowane ferrari;D Mam nadzieję, że Twoje będzie tak samo dobre;) Początek na moje oko fajny, błędy wytkną Ci fachowcy od blach ;P
Napisano 22 Marzec 200916 l Autor Proszono o siatkę.. wiem że słaba :) Równocześnie pracuję nad silnikiem: Edytowane 22 Marzec 200916 l przez Boss91
Napisano 22 Marzec 200916 l przede wszystkim siatke daj bez wygładzania, nr1, nierówności odbic wskazują na jakies nierówności w ciągłości linii karoserii, zwróć uwage na te miejsca ;) nr2, lampy maja zły kształt, za mała średnica i za długie, nr3, tarcze pewnie robiłes z tutoriala jakiegoś, są zdecydowanie za małe, pooglądaj zdjęcia tarcz ferrari, te sa ceramiczne :P co do silnika to komora ma inny kształt, tych wlotów jest 5 a nie cztery ;) powodzenia w modelowaniu, trzymam kciuki bo wiem że ten model nie należy do najprostszych ;) Widze że RaVirr juz Ci linka przesłał, http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=48884 tu masz do wipa, możesz przeglądnąć może Ci się przyda ;) pozdro :)
Napisano 23 Marzec 200916 l Autor Właśnie mam problem ze znalezieniem kształtu tej kabiny. nie umię znaleźć żadnego rzutu z góry, w którym bym mógł dobrze się przyjrzeć jak to jest rozplanowane, a wszystkie zdjęcia które znajduję są robione z bliska samej kabinie i nie umię znaleźć odniesienia jak to wygląda do całego samochodu.. pomożecie?
Napisano 24 Marzec 200916 l Autor Rallyman- 1. krzywizna faktycznie była- poprawione:) 2. lampa jest zgodna z blueprintami, a gdy obrócę cały model w takiej perspektywie w jakiej jest zdjęcie które pokazałeś- wszystko się zgadza. Widocznie taki kąt z jakiego jest robiony render 3. tarcze- rzeczywiście za małe- już zostały zwiększone 4. nawet nie wiesz ile mnie to pracy kosztowało, całość zrobiona od nowa- mam nadzieję że lepsza. Dzięki za krytykę tak to się aktualnie prezentuje
Napisano 24 Marzec 200916 l więc nikt nie powiedział ze to jest łatwe ;) z komora też miałem troche zabawy ale warto ją zrobić fajnie bo jak chcesz pokazać silnik a masz krzywą komore to cały efekt jest beznadziejny. Renderki daj szare, mimo wszystko dalej tweirdze że lampy nie sa w dobrej proporcji, pooglądaj zdjęcia ale nie sugeruj sie tylko blueprintami, tarcze mam nadzieje że zrobiłes nowe a nie powiększyłes tylko tamtych ?? pozdro :)
Napisano 24 Marzec 200916 l Autor tarcze mam nadzieje że zrobiłes nowe a nie powiększyłes tylko tamtych A dlaczego? :D co z nimi jest nie tak?
Napisano 24 Marzec 200916 l u mnie komora wyglada tak, chyba nie była zmieniana później to jest siatka z jakiegos wcześniejszego zapisu ale tak jak mówie chyba taka jest do teraz tarcza i zacisk - na zacisku widać niedoróbki :/ twoja tarcza wyglada za pewne tak a to ceramiczny oryginał montowany w nowych super samochodach - Ferrari, Porsche, Aston martin... akurat sa na nim ślady rozrysowania podziału, jaki widac tarcza składa się z 10 identycznych części ;) oczywiście nie musisz modelowac tej tarczy :) pozdro :)
Napisano 1 Maj 200915 l jak dla mnie bomba :) idzie Ci to naprawdę ładnie. Straszny szum masz w grayscale. jeśli to są początki to chylę czoła :D
Napisano 7 Maj 200915 l Autor UPDATE.. walczę z wnętrzem :) a ciężki to bój.. ale już powoli kończę modeling. jeszcze troche poprawek i przechodzę do materiałów, studia (i jak starczy chęci to sceny)
Napisano 7 Maj 200915 l wnętrze jak narazie lepsze niż samochód :P bump na oponach jest wklęsły czy mi sie wydaje ?? widze że tarcze poprawiłeś, materiały się przydały ?? bo ani dzięki ani spie.... :P
Napisano 8 Maj 200915 l Autor Bump rzeczywiście był wklęsły ;] drobne przeoczenie.. Co do twojej pomocy-ogromnie mi się przydała- dzięki wielkie :)
Napisano 26 Maj 200915 l Autor Pracuje i pracuje :) Narazie przymiarka do lakieru.. komentować :P [/img]
Napisano 16 Czerwiec 200915 l Szczerze i prosto z mostu: Render słabiutki (lakier, hmmm studio zmień to zobaczymy co to za lakier ;) ) Model jak najbardziej daje rade :] Pracuj dalej ;) Powodzenia.
Napisano 16 Czerwiec 200915 l Nie przejmuj sie ja robie zdecydowanie gorsze rendery. A model... Model jak najbardziej daje rade :]