Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Myślę że po takim temacie ewentualni pracownicy będą bardziej ostrożnie podchodzić (lub omijać z daleka) takiego pracodawcę jak NG. Tym samym sami sobie robią krzywdę, która może się dla nich okazać bardziej bolesna niż wysupłanie paru złotych za wykonane umowy. A co do sądu - nie bać się - jeżeli kwota nie jest duża to postępowanie prowadzone jest w trybie uproszczonym. Jeżeli miałeś umowę o dzieło i po okresie trzech miesięcy od wysłania prac nie otrzymałeś wiadomości o ich odrzuceniu, to automatycznie uznaje się je za przyjęte. Dodatkowo są one wykorzystywane przez producenta. Sprawa prosta jak sikanie. Oddaj to prawnikowi i nie martw się o wynik sprawy. Pieniądze powinieneś odzyskać dość szybko.

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

serwus :)

jeszcze calego watku nie przeczytalem , bo w nocy byla zaledwie jedna strona....

ale przypomne o powracajacym co jakis czas pomysle na czarna liste. Pomysł ten pojawia sie od 12 lat. Dwunastu. Jeszcze za czasow grupy usenetowej. I co ? - i nic. zawsze znalazl sie krzykacz ktory mowil o nielegalnosci tego , albo o tym ze ktos bedzie oczernial wspanialemgo pracodawce.

Ciesze sie ze Omen sie z tym nie srał i wreszcie to opisal. -aczkolwiek i tak widze ze dlugo i grzecznie czekał. I kogos to zastanowi, kogos ostrzeze - czy ot takie straszne ? Mi sie wydaje ze to dziala na korzysc grafikow i calej nazesz branzy. I abstrachuje to od akurat tej firmy - nie znam Ich - a mowie o zasadzie. Nieuczciwi ludzie wlasnie licza na to ze cos sie da zalatwi po cichu .

WSZYSTKICH , oszukanych , okradzionych kiedykolwiek pozdrawiam mocno i zycze powodzenia :)

::::: EDIT ::::

poczytalem caly wątek.

No kochani - ale to do wspoluzytkownikow forum mozecie miec pretensje. Okazuje sie ze wiele osob mialo takie przejscia i nikt sie publicznie nie odezwal. Gratuluje. Siedzenie cicho i patrzenie jak kolejne muchy wpadaja w sidła jest troche niefajne w/g mnie.

Moze teraz rozumiecie ze czarna lista jest dobrym rozwiazaniem - i to wlasnie tutaj na forum, podlegajaca moderatorom itp.

Odnosnie ludzi - zawsze baardzo mi sie podoba , gdy ludzie pracuja za mala kase lub dla idei. Nie mam absolutnie nic do czlonkow teamu - i Ich popieram. A z kasą tez mogq byc przesuniecia - ale wtedy dluznik powinien przyjsc i powiedziec jaka jest sprawa , i ze bedzie obsuwa.

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Edytowane przez kannu
Napisano
Pieniądze powinieneś odzyskać dość szybko.

Mysle, ze nawet na poziomie uciszenia sprawy.

Imho nie ma zadnego tlumaczenia. Zeby chociaz napisali, ze nie maja kasy na przyklad, a tu totalna zlewka.

A gdyby Omen siedzial nad tym miesiac, nie zarabial innych pieniedzy i za oczekiwana kwote mial nakarmic rodzine?

Sa ludzie, ktorzy w ten sposob sie utrzymuja, nie sa studentami, ktorzy dorabiaja na boku.

Takie zachowanie potrafi bardzo skomplikowac sytuacje zleceniobiorcy. Mysle, ze bank, ktory nie otrzymalby raty, nie bylby tak bardzo cierpliwy. O Urzedzie Skarbowym nie wspomne.

*** staje na podescie ***

Mowimy dosc opozniajacym sie platnosciom!!! ;)

Napisano (edytowane)

Po raz kolejny wypowiem się w tej kwestii.

Stanowisko w kwestii powstawania jakiejkolwiek czarnej listy na forum jest takie jak było - czegoś takiego nie będzie.

O tym dlaczego pisałem już wielokrotnie. Nie popieram w żadnym wypadku nieuczciwych praktyk, ale forum to nie jest sąd, który może orzekać o winie, rozstrzygać spory.

Stąd ten wątek zamykam.

Rozumiem, ze Omenowi bardziej chodziło o nawiązanie jakiegoś kontaktu z firmą, który się zatracił. Być może uda mu się jeszcze to wyjaśnić.

Jednak ani administrator, ani moderatorzy nie są w stanie i nie mają mocy prawnych, aby rozwiązywać takie spory i tym bardziej sprawdzać co jest prawdą/nieprawdą.

Edytowane przez Adek
Napisano (edytowane)

Otrzymałem wiadomość od autora wątku:

Zostałem również poproszony przez autora o zamieszczenie informacji, iż firma skontaktowała się z nim, przeprosiła za zaistniałą sytuację i obiecała jak najszybciej uregulować zaległe należności.

Edytowane przez Adek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności