Shogun 3D Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 Witam. :) Mam klienta, który ma jakieś klopoty z kompem,a dokładnie z pocztą. Wysłanie każdego maial wiąże się z tym, iz komputer sam od tej pory przez jakis czas ponawia wysłanie tego samego maila i ew załaczników do mnie, dzieki czemu np zamiast jednego maila z referkami otrzymuję ich kilkanascie... WTF?
ttaaddeekk Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 Twoj klient musi miec problemy z kompem, albo dokladniej z poczta.
SWRSC Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 Witam. :) Mam klienta, który ma jakieś klopoty z kompem,a dokładnie z pocztą. Twoj klient musi miec problemy z kompem, albo dokladniej z poczta. Myślę, że wina stoi po stronie Twojego klienta. Ma jakies klopoty z kompem a dokładniej z pocztą.
Loki Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 hmm po przeanalizowaniu wszystkich danych, mogę stwierdzić że to wina Twojego klienta, może mieć problem z kompem a nawet powiedzial bym ze dokladniej z pocztą... jestem pewien w hmm 40%
Shogun 3D Napisano 13 Marzec 2009 Autor Napisano 13 Marzec 2009 Taaak, też miałem takie podejrzenia. Cieszę się, że doszliśmy do konsensusu w tej sprawie. Mimo to fakt pozostaje faktem: po każdym mailu dostaję kilkadziesiąt jego kopii. Czy ktoś potrafi wskazać prawdopodobną przyczynę tego zjawiska, oraz to, jak tej przyczynie ukręcić łeb?
ognisty Napisano 13 Marzec 2009 Napisano 13 Marzec 2009 To Twoja wina, ponieważ pośrednio jesteś przyczyną wysyłania takich maili :P Co zrobić? Powiedz mu o tym problemie. Po prostu zaśmieca Ci skrzynkę.
bartolomeo Napisano 13 Marzec 2009 Napisano 13 Marzec 2009 To na bank jest Twoja i tylko Twoja wina. N o i pewnie wina Twojego kompa i wina Twojej poczty. Klient jest jak zwykle święty.
Sebastian Ozga Napisano 13 Marzec 2009 Napisano 13 Marzec 2009 Co zrobić? Powiedz mu o tym problemie. To prawda, powinniście rozmawiać o swoich problemach...
Shogun 3D Napisano 13 Marzec 2009 Autor Napisano 13 Marzec 2009 (edytowane) Dżizus, chłopaki, ja poważnie pytam. Choć doceniam Wasze poczucie humoru. Nigdy się z czymś takim nie spotkaliście? Gdyby to była kwestia jakichś uwag, czy cuś, to jeszcze da się przeżyć, ale ja tą drogą dostaję refki w hi res, i to już boli. Edytowane 13 Marzec 2009 przez Shogun 3D
aspenboy Napisano 13 Marzec 2009 Napisano 13 Marzec 2009 A może coś się zapętliło na serwerze pocztowym?
Loki Napisano 13 Marzec 2009 Napisano 13 Marzec 2009 i caly czas się zapętla ? popros go najlepiej o sprawdzenie czy pozostali odbiorcy jego maili mają taki sam problem. Jeśli tak - to zasugeruj mu kontakt z administratorem jego poczty, albo zmianę maila z którego wysyła pocztę. moze to jakas nowa forma kampanii spamowej ? :D
kamil.ochel Napisano 13 Marzec 2009 Napisano 13 Marzec 2009 A moze klient ma kompa kategorii pentium 2 a na tym zainstalowaną vistę. jak klika wyślij to komp mu nie reaguje przez dwie minuty a on w miedzyczasie kolejkuje sobie jeszcze z 30 maili bo klika w przycisk wyslij z nadzieją że się odmrozi :) może niech Ci kolo wyśle maila (kliknie RAZ) i szybko zamknie to z czego wysyła :P
Shogun 3D Napisano 13 Marzec 2009 Autor Napisano 13 Marzec 2009 Ok, pogadam z nim. :) Thx za sugestie.
tweety Napisano 13 Marzec 2009 Napisano 13 Marzec 2009 ech... zapewne poczta została wykorzystana jako generator spamu. czasami się tak zdarza. koleś wysyła maila z zawirusowanego kompa i wypływa nie jeden a 150 maili. ewentualnie koleś jest bardzo niecierpliwy i podczas wysyłania maila naciska kilkanaście razy przycisk "send", żeby przyspieszyć wysyłanie. oczywiście niec takiego się nie dzieje a Ty dostajesz kilkanaście maili extra. poproś o wysyłanie poprawek na jakiś serwer ftp i będzie po problemie.
Rekomendowane odpowiedzi