Napisano 12 Marzec 200916 l Witam. :) Mam klienta, który ma jakieś klopoty z kompem,a dokładnie z pocztą. Wysłanie każdego maial wiąże się z tym, iz komputer sam od tej pory przez jakis czas ponawia wysłanie tego samego maila i ew załaczników do mnie, dzieki czemu np zamiast jednego maila z referkami otrzymuję ich kilkanascie... WTF?
Napisano 12 Marzec 200916 l Witam. :) Mam klienta, który ma jakieś klopoty z kompem,a dokładnie z pocztą. Twoj klient musi miec problemy z kompem, albo dokladniej z poczta. Myślę, że wina stoi po stronie Twojego klienta. Ma jakies klopoty z kompem a dokładniej z pocztą.
Napisano 12 Marzec 200916 l hmm po przeanalizowaniu wszystkich danych, mogę stwierdzić że to wina Twojego klienta, może mieć problem z kompem a nawet powiedzial bym ze dokladniej z pocztą... jestem pewien w hmm 40%
Napisano 13 Marzec 200916 l Autor Taaak, też miałem takie podejrzenia. Cieszę się, że doszliśmy do konsensusu w tej sprawie. Mimo to fakt pozostaje faktem: po każdym mailu dostaję kilkadziesiąt jego kopii. Czy ktoś potrafi wskazać prawdopodobną przyczynę tego zjawiska, oraz to, jak tej przyczynie ukręcić łeb?
Napisano 13 Marzec 200916 l To Twoja wina, ponieważ pośrednio jesteś przyczyną wysyłania takich maili :P Co zrobić? Powiedz mu o tym problemie. Po prostu zaśmieca Ci skrzynkę.
Napisano 13 Marzec 200916 l To na bank jest Twoja i tylko Twoja wina. N o i pewnie wina Twojego kompa i wina Twojej poczty. Klient jest jak zwykle święty.
Napisano 13 Marzec 200916 l Co zrobić? Powiedz mu o tym problemie. To prawda, powinniście rozmawiać o swoich problemach...
Napisano 13 Marzec 200916 l Autor Dżizus, chłopaki, ja poważnie pytam. Choć doceniam Wasze poczucie humoru. Nigdy się z czymś takim nie spotkaliście? Gdyby to była kwestia jakichś uwag, czy cuś, to jeszcze da się przeżyć, ale ja tą drogą dostaję refki w hi res, i to już boli. Edytowane 13 Marzec 200916 l przez Shogun 3D
Napisano 13 Marzec 200916 l i caly czas się zapętla ? popros go najlepiej o sprawdzenie czy pozostali odbiorcy jego maili mają taki sam problem. Jeśli tak - to zasugeruj mu kontakt z administratorem jego poczty, albo zmianę maila z którego wysyła pocztę. moze to jakas nowa forma kampanii spamowej ? :D
Napisano 13 Marzec 200916 l A moze klient ma kompa kategorii pentium 2 a na tym zainstalowaną vistę. jak klika wyślij to komp mu nie reaguje przez dwie minuty a on w miedzyczasie kolejkuje sobie jeszcze z 30 maili bo klika w przycisk wyslij z nadzieją że się odmrozi :) może niech Ci kolo wyśle maila (kliknie RAZ) i szybko zamknie to z czego wysyła :P
Napisano 13 Marzec 200916 l ech... zapewne poczta została wykorzystana jako generator spamu. czasami się tak zdarza. koleś wysyła maila z zawirusowanego kompa i wypływa nie jeden a 150 maili. ewentualnie koleś jest bardzo niecierpliwy i podczas wysyłania maila naciska kilkanaście razy przycisk "send", żeby przyspieszyć wysyłanie. oczywiście niec takiego się nie dzieje a Ty dostajesz kilkanaście maili extra. poproś o wysyłanie poprawek na jakiś serwer ftp i będzie po problemie.