Napisano 14 Marzec 200915 l Witam! Mam taki problem: postanowiłam zrobić Ferrari, ale niestety po stworzeniu linii i nadaniu modyfikatora surface nie wszystko sie pokryło. Czy mozecie mi powiedziec dlaczego, bo utknęłam i nie wiem czemu tak sie dzieje. Zdjecdia powinny pomoc. Z góry dziękuje za wszystkie wskazówki. Edytowane 14 Marzec 200915 l przez anusia86
Napisano 14 Marzec 200915 l Anusia, obawiam się, że wybrałaś trochę karkołomną metodę modelowania samochodu. Ja polecam zwyczajny polymodeling, wyciaganie krawędzi, łączenie... Żmudne, ale chyba najlepsze.
Napisano 14 Marzec 200915 l Autor a mnie sie wydawalo ze spliny sa szybsze bo calkiem calkiem to wygladalo no ale coz w takim razie musze pobawic sie edit poly a wogole to jaki polecacie samochod do wymodelowania?
Napisano 14 Marzec 200915 l postanowiłam zrobić Ferrari, ale niestety po stworzeniu linii i nadaniu modyfikatora surface nie wszystko sie pokryło. To znaczy chodzi Ci o to że nie wszędzie powstały powierzchnie?Jeśli tak to spróbuj zmienić wartość treshold a jak nie pomoże to użyj fuse żeby vertexy ustawić w jednym punkcie(czasem są trochę poprzesówane i powierzchnie sie nie tworzą).Aczkolwiek Shogun 3D i tak ma rację;)
Napisano 14 Marzec 200915 l ja proponuje wpierw te wątki rpzegladnac....unikniesz denerwowania sie w poznieszych etapach modelowania http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?s=&f=49&page=1&pp=25&sort=lastpost&order=desc&daysprune=-1 a potem...zabrac sie za cos latwiejszego, auto troche pozniej, jak juz bedizesz wiedziala co z czym sie je!