Napisano 15 Marzec 200916 l Zaczeło się! Reguły: http://www.gameartisans.org/contests/dw/4/rules/en.php Czyli w tym roku dosłownie wszystko... klimaty postapo+magia. Niezły miszmasz się szykuje. limity tez spore 1k trisów więcej niż w zeszłym jeśli dobrze kojarzę. Ja chyba decyduję sie na demon prince'a, choć maturka z fizyki zapewne nie pozwoli mi tego skończyć:) No to wracam do medytacji nad designem:) Edytowane 15 Marzec 200916 l przez Morte
Napisano 15 Marzec 200916 l Czas do 11 maja, limity i regulamin pewnie po kilku dniach będą doprecyzowane, tak jak to było ostatnio. W każdym razie życzę wszystkim powodzenia, i nie zapomnijcie podrzucić linka do swojego wątku :)
Napisano 15 Marzec 200916 l Oczywiscie powodzonka wszystkim. Kuba ale chyba(tzn. ja napewno) zakładamy też topici na tym subforum. Nie ma to jak wsparcie od pobratymców:)
Napisano 15 Marzec 200916 l No tak tematyka rzeczywiście "dosłownie wszystko" ;] Kurna jakbym miał trochę więcej czasu to aż bym przetestował swoje kulejące mad 3d skillzz :P Pomyślimy pomyślimy... Mam nadzieje ze tak jak poprzednio na naszym forum będą ludzie wrzucać swoje prace
Napisano 15 Marzec 200916 l http://www.gameartisans.org/contests/dw/4/clans/en.php montujemy jakiś demoniczny klan?:)
Napisano 15 Marzec 200916 l trzeba by odkurzyc swoje jak to Omen nazwal "kulejace mad skillz" tyle ze w 2d u mnie:] moze sie uda jakis koncept wystrugac
Napisano 15 Marzec 200916 l http://www.gameartisans.org/contests/dw/4/clans/en.php montujemy jakiś demoniczny klan?:) hmmmm pisze sie jak cos:)
Napisano 15 Marzec 200916 l Hmmm jeśli zrezygnuje z krasnoluda na rzecz demon lorda to sie dołączam :)
Napisano 16 Marzec 200916 l duzo tam tego napisały u mnie niestety iglisz jak zwykle marnie, moze ktos by sie pokusił o krótkie streszczenie zasad i tematów po naszemu?
Napisano 16 Marzec 200916 l W skrócie - po ostatniej międzywymiarowej bitwie między ludźmi i maszynami obie rasy są zdziesiątkowane, ani jedni, ani drudzy nie potrafią przechylić szali zwycięstwa na swoją stronę. Do konfliktu przyłączyła się trzecia rasa - demony. Klimat: post-apokaliptyczny świat fantasy z magią, czarami i wszystkimi wodotryskami. Zadania dla poszczególnyc ras: Norms - rozumiem to jako typowych "organicznych" - wyposażeni w potężną magiczną broń zostali zmuszeni do ochrony własnych miast, jednocześnie przygotowują odwet mający na celu zniszczenie tajemniczej siły destabilizującej wymiary. Maszyny - celem jest ochrona świata maszyn, zniszczenie wszelkiego oporu, pokonanie nieznanej siły i uzyskanej należnej im kontroli nad pozostałymi wymiarami. Demony - ich celem jest zrównanie obu pozostałych wymiarów z ziemią. Nikt nie może ocaleć (:D) TEMAT Wybierz jedną ze stron konfliktu, niedozwolone jest mieszanie cech poszczególnych ras. NORMS - czyli ci, w których żyłach płynie krew, mieszkańcy galaktyki od tysięcy lat. Zaliczają się do nich ludzie, elfy, obcy, mutanci, ryby, smoki, krasnoludy, emo, itp. Tylko oni władają magią. Dostępne klasy - nie mieszać ich ze sobą : Invoker - Włada magią, używa jej do walki z przeciwnikami, działa ona również na całe jego otoczenie. Clericon - za pomocą magii uzdrawia, wzmacnia współtowarzyszy, potrafi również zaszkodzić wrogom. Stalker - nie potrafi kontrolować magii jak dwaj poprzedni, wykorzystuje ją natomiast do wzmocnienia swoich umiejętności zwiadowczych, zabójczych itp. Warlord - specjalista walki wręcz, uzbrojony i niebezpieczny :) Może posiadać magiczną broń i zbroję. KAŻDA postać tej rasy MUSI posiadać magiczną miecz, choćby miecz, sztylet, naszyjnik, zbroję, artefakt, czyli cokolwiek, co pomoże mu zwyciężyć.
Napisano 16 Marzec 200916 l MASZYNY - nie władają magią, posiadają natomiast najbardziej zaawansowaną technologię. Można wybrać spośród trzech jednostek: War Machine - tworzą armię, są potężnie uzbrojone, duże (20x20x20 stóp, jeśli to coś komuś mówi :) Sama mechanika, zero mięsa, może to być robot, pojazd lub ich miks. Cyborg - czyli mięso i metal kontrolowane przez CPU. Scout - sam metal lub połączenie zwierzęcia i maszyny, typ zwiadowcy, raczej mały, zwinny, szybki, wyposażony w lekką broń.
Napisano 16 Marzec 200916 l DEMONY - samo zło, chaos i destrukcja.Nie władają magią, ale mogą posiadać jedną ze specjalnych mocy - ogień/lawa, lód, śmierć/ciemność. Klasy: Demon Lord - nie posiada żadnych ludzkich cech, olbrzym (wspomniane 20x20x20) Należy do najwyższej kasty, sprowokowany potrafi skorzystać z jednej z wymienionych wcześniej mocy. Przykłady - miotanie kulami ognia, wzniecanie ognia na odległość itp. Demon Prince - wielkości człowieka, może posiadać jego cechy. Gdyby nie pewne cechy wyglądu, jak skrzydła, ogon, rogi itp, mógłby uchodzić za coś na kształt Norma. Posiadają w/w moce. Abomination - w tym Undead. Zniekształcone kreatury stanowiące 96% populacji demonów. Nie posiadają specjalnych mocy. Walczą przy pomocy konwencjonalnej broni, zębów pazurów itp.
Napisano 16 Marzec 200916 l KAŻDA POSTAĆ MUSI POSIADAĆ BARWY I INSYGNIA FORUM, Z KTÓREGO STARTUJE. LIMIT 10,000 tris na całość, łącznie z bronią, pancerzem, efektami specjalnymi, dodatkowymi zwierzętami itp. Mapy 2048 wszelkiego możliwego rodzaju, NIE MOŻNA ich dzielić. Dopuszczalne są dwustronne trisy, wszystkie możliwe shadery, dowolne renderery i oświetlenia. Postać musi stać na piedestale - ten już bez limitów. Przy wrzucaniu ostatecznych obrazków w tym roku doszedł nowy - text image. Trzeba na nim napisać w dwóch słowach co to za postać, jaka klasa itp. Demony i Normy nie mogą posiadać pojazdów. Wszystkim rasą mogą towarzyszyć zwierzaki. Praca indywidualna - nie ma możliwości tworzenia drużyn. To tak na szybko, nie mam więcej czasu, urodził się nam drugi synek i musze się zająć starszym :]
Napisano 16 Marzec 200916 l No to gratulacje Kuba ! Dzięki za tłumaczenie. Moze ktoś wie czy sa jakies restrykcje zwiazane z technologią jak w poprzedniej czesci? Mam na mysli czy dopuszczalne jest uzycie broni palnej / materialow wybuchowych?
Napisano 16 Marzec 200916 l no to gratulacje Kuba :D i dzięki za tłumaczenia , łap repa edit\ ni wim czemu ale nie moge dac repa jakies cos mi wyskakuje ... Edytowane 16 Marzec 200916 l przez Marioza
Napisano 16 Marzec 200916 l Łukasz- moim zdaniem tak, z dwóch powodów: 1. Mamy świat post apo. 2. Maszyny jednak używają broni palnej, a szpiegostwo przemysłowe jak wiadomo nie śpi. Kuba tłumaczono bardzo miłe, chwali sie chwali. No i oczywiście gratulacje!